Bu konuda çok yeniyim PC'yi açtım geçenlerde içi kuş (2 tane muhabbet kuşu olduğundan pisliği engelleyemiyorum) toz vardı. PC'de aşırı ısınma sorunum var normalde 78-80 derce yükte 99'a kadar çıkıyor ve fan deli gibi ses çıkartıyor. Sorularım şunlar 1- Laptopu açıp ben gibi biri (PC parçalarından aşırı anlamam ama tanırım) yapabilir mi? 2- Hangi tür termal macun tercih edilmeli? 3- Ucuza bulunan termal macunları kullansak bir sorun olur mu? 4- Termal macun değiştirmek ve fan temizlemek FPS'ye etki eder mi? 5- Laptop da oyun oynarken bazen sesten dolayı oyun birden bire siyah ekrana geçiyor. Ya da mavi veya turuncu hata ekranına atıyor. Bu sıcaklıktan dolayı mıdır? Cevaplarsanız sevinirim.
5- Laptopta oyun oynarken bazen sesten dolayı oyun birden bire siyah ekrana geçiyor. Ya da mavi veya turuncu hata ekranına atıyor. Bu sıcaklıktan dolayı mıdır?
5- Laptop da oyun oynarken bazen sesten dolayı oyun birden bire siyah ekrana geçiyor. Ya da mavi veya turuncu hata ekranına atıyor. Bu sıcaklıktan dolayı mıdır?
Macunu kendiniz sürün hocam. Hem öğrenmiş olursunuz hem de tamircinin sürdüğü 5 liralık şeyi bilgisayarınıza bulaştırmazsınız. YouTube'dan bakarak da yapabilirsiniz. Şimdi MX4'çüler gelmeden ben Cooler Master Maker Nano'yu tavsiye edeyim. Gayet kaliteli ve farkı görürsünüz. Fanlara fön makinesinin soğuk ayarıyla hava tutun ızgaraları da temizlemeyi unutmayın. FPS temizlikten sonra muhtemelen yükselir.
Macunu kendiniz sürün hocam. Hem öğrenmiş olursunuz hem de tamircinin sürdüğü 5 liralık şeyi bilgisayarınıza bulaştırmazsınız. YouTube'dan bakarak da yapabilirsiniz. Şimdi MX4'çüler gelmeden ben Cooler Master maker Nano'yu tavsiye edeyim. Gayet kaliteli ve farkı görürsünüz. Fanlara fön makinesinin soğuk ayarıyla hava tutun ızgaraları da temizlemeyi unutmayın. FPS temizlikten sonra muhtemelen yükselir.
Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz hepiniz YouTube'da tam benim laptopumun macun ve fan temizleme videosuda var bir soru olarak mavi ekran hatalarimdan biri şu: DPC watchdog violation sıcak bazlı bir sorun olabilir mi?
Bu konuda çok yeniyim PC'yi açtım geçenlerde içi kuş (2 tane muhabbet kuşu olduğundan pisliği engelleyemiyorum) toz vardı. PC'de aşırı ısınma sorunum var normalde 78-80 derce yükte 99'a kadar çıkıyor ve fan deli gibi ses çıkartıyor. Sorularım şunlar 1- laptopu açıp ben gibi biri (PC parçalarından aşırı anlamam ama tanırım) yapabilir mi? 2- hangi tür termal macun tercih edilmeli? 3- ucuza bulunan termal macunları kullansak bir sorun olur mu? 4- termal macun değiştirmek ve fan temizlemek FPS'ye etki eder mi? 5- laptop da oyun oynarken bazen sesten dolayı oyun birden bire siyah ekrana geçiyor. Ya da mavi veya turuncu hata ekranına atıyor. Bu sıcaklıktan dolayı mıdır? Cevaplarsanız sevinirim.