Laptop termal macun önerisi

Mirzy

Decapat
Daha fazla  
Bu konuda çok yeniyim PC'yi açtım geçenlerde içi kuş (2 tane muhabbet kuşu olduğundan pisliği engelleyemiyorum) toz vardı. PC'de aşırı ısınma sorunum var normalde 78-80 derce yükte 99'a kadar çıkıyor ve fan deli gibi ses çıkartıyor. Sorularım şunlar 1- Laptopu açıp ben gibi biri (PC parçalarından aşırı anlamam ama tanırım) yapabilir mi? 2- Hangi tür termal macun tercih edilmeli? 3- Ucuza bulunan termal macunları kullansak bir sorun olur mu? 4- Termal macun değiştirmek ve fan temizlemek FPS'ye etki eder mi? 5- Laptop da oyun oynarken bazen sesten dolayı oyun birden bire siyah ekrana geçiyor. Ya da mavi veya turuncu hata ekranına atıyor. Bu sıcaklıktan dolayı mıdır? Cevaplarsanız sevinirim.

Macun olarak Arctic MX-4 öneririm.
1- Laptopu açıp ben gibi biri (PC parçalarından aşırı anlamam ama tanırım) yapabilir mi?
Yapabilir.
2- Hangi tür termal macun tercih edilmeli?
Isı iletkenliği yüksek ve bilindik markalı macunlar tercih edilmeli.
3- Ucuza bulunan termal macunları kullansak bir sorun olur mu?
Olur, bilgisayarınızın ısınma sorununu gidermek/azaltmak yerine tam aksine, daha çok ısınmasına sebep olabilir.
4- Termal macun değiştirmek ve fan temizlemek FPS'ye etki eder mi?
Çok ısınmaya bağlı olarak ekran kartı veya işlemci frekansını düşürüyorsa edebilir.
5- Laptopta oyun oynarken bazen sesten dolayı oyun birden bire siyah ekrana geçiyor. Ya da mavi veya turuncu hata ekranına atıyor. Bu sıcaklıktan dolayı mıdır?
Bilmiyorum, olabilir. Onun dışında, donanımsal sorun veya sürücü sorunu da olabilir.

1- Laptopu açıp ben gibi biri (PC parçalarından aşırı anlamam ama tanırım) yapabilir mi?
Yapabilirsiniz fakat laptop tarzı makineler küçük ve karışık olduğu için tecrübeli birisine yaptırmanızı öneririm.
2- Hangi tür termal macun tercih edilmeli?
Tür derken? Benim bildiğim iki tür var, zaten birisi delid işlemi için kullanılıyor.
3- Ucuza bulunan termal macunları kullansak bir sorun olur mu?
Evet, olur. Ucuza satılan bir macunla F/P diyebileceğimiz MX-4 arasında 10 derece civarı oynuyor.
4- Termal macun değiştirmek ve fan temizlemek FPS'ye etki eder mi?
Eğer bilgisayarda ısınmadan ötürü performans düşmesi yaşanıyorsa eder.
5- Laptop da oyun oynarken bazen sesten dolayı oyun birden bire siyah ekrana geçiyor. Ya da mavi veya turuncu hata ekranına atıyor. Bu sıcaklıktan dolayı mıdır?
İşte buna bir cevabım yok. Oyundan atma olaylarından bahsediyorsanız sıcaklıktan kaynaklanıyor olabilir, evet.

Termal macun için bütçeniz nedir?

Macunu kendiniz sürün hocam. Hem öğrenmiş olursunuz hem de tamircinin sürdüğü 5 liralık şeyi bilgisayarınıza bulaştırmazsınız. YouTube'dan bakarak da yapabilirsiniz. Şimdi MX4'çüler gelmeden ben Cooler Master Maker Nano'yu tavsiye edeyim. Gayet kaliteli ve farkı görürsünüz. Fanlara fön makinesinin soğuk ayarıyla hava tutun ızgaraları da temizlemeyi unutmayın. FPS temizlikten sonra muhtemelen yükselir.

Macunu kendiniz sürün hocam. Hem öğrenmiş olursunuz hem de tamircinin sürdüğü 5 liralık şeyi bilgisayarınıza bulaştırmazsınız. YouTube'dan bakarak da yapabilirsiniz. Şimdi MX4'çüler gelmeden ben Cooler Master maker Nano'yu tavsiye edeyim. Gayet kaliteli ve farkı görürsünüz. Fanlara fön makinesinin soğuk ayarıyla hava tutun ızgaraları da temizlemeyi unutmayın. FPS temizlikten sonra muhtemelen yükselir.

Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz hepiniz YouTube'da tam benim laptopumun macun ve fan temizleme videosuda var bir soru olarak mavi ekran hatalarimdan biri şu: DPC watchdog violation sıcak bazlı bir sorun olabilir mi?
Yapabilirsiniz fakat laptop tarzı makineler küçük ve karışık olduğu için tecrübeli birisine yaptırmanızı öneririm.

Tür derken? Benim bildiğim iki tür var, zaten birisi delid işlemi için kullanılıyor.

Evet, olur. Ucuza satılan bir macunla F/P diyebileceğimiz MX-4 arasında 10 derece civarı oynuyor.

Eğer bilgisayarda ısınmadan ötürü performans düşmesi yaşanıyorsa eder.

İşte buna bir cevabım yok. Oyundan atma olaylarından bahsediyorsanız sıcaklıktan kaynaklanıyor olabilir, evet.

Termal macun için bütçeniz nedir?

Bütçe Max 25 30 olsa iyi olur.

DPC watchdog violation sıcak bazlı bir sorun olabilir mi?
Bu konuda çok bilgili değilim. Sorun ile ilgili yeni bir konu açarsanız yardımcı olacaklardır.
Bütçe Max 25 30 olsa iyi olur.
Bütçenizi biraz aşıyor fakat bu ürünü şiddetle öneririm. Ben de kendi bilgisayarıma sürdüm, 20 derece civarı bir düşüş yaşadım sıcaklıklarda.

Bu konuda çok bilgili değilim. Sorun ile ilgili yeni bir konu açarsanız yardımcı olacaklardır.

Bütçenizi biraz aşıyor fakat bu ürünü şiddetle öneririm. Ben de kendi bilgisayarıma sürdüm, 20 derece civarı bir düşüş yaşadım sıcaklıklarda.

Cooller Master nasıl çevrem hep öneriyor burada da önerilmiş laptop 2012 model son demlerini yasiyor belki de bilmiyorum.

Bu konuda çok yeniyim PC'yi açtım geçenlerde içi kuş (2 tane muhabbet kuşu olduğundan pisliği engelleyemiyorum) toz vardı. PC'de aşırı ısınma sorunum var normalde 78-80 derce yükte 99'a kadar çıkıyor ve fan deli gibi ses çıkartıyor. Sorularım şunlar 1- laptopu açıp ben gibi biri (PC parçalarından aşırı anlamam ama tanırım) yapabilir mi? 2- hangi tür termal macun tercih edilmeli? 3- ucuza bulunan termal macunları kullansak bir sorun olur mu? 4- termal macun değiştirmek ve fan temizlemek FPS'ye etki eder mi? 5- laptop da oyun oynarken bazen sesten dolayı oyun birden bire siyah ekrana geçiyor. Ya da mavi veya turuncu hata ekranına atıyor. Bu sıcaklıktan dolayı mıdır? Cevaplarsanız sevinirim.

Arcitc MX4.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı