Laptopa 32 GB RAM takılabilir mi?

Göktuğ Akgün

Attopat
Şu an bilgisayarımda bulunan 8 GB'lik RAM artık bana yeterli gelmiyor. Bir oyun açtığımda direk doluyor. Bu sebepten ötürü 32 GB'lık bir RAM alma taraftarıyım ama uygun RAM nasıl seçilir bilmiyorum. Ayrıca RAM'ler hakkında pek bilgim de yoktur laptoplara 32 GB RAM olur mu?

1703789667533.png

1703789680870.png

İnternette okuduğuma göre uygun RAM bulunmasında bilgi veren program CPU-Z. Burada da bilgisayar bilgileri vardır. Şimdiden yardım edebilecek herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an bilgisayarımda bulunan 8 GB'lik RAM artık bana yeterli gelmiyor. Bir oyun açtığımda direk doluyor. Bu sebepten ötürü 32 GB'lık bir RAM alma taraftarıyım ama uygun RAM nasıl seçilir bilmiyorum. Ayrıca RAM'ler hakkında pek bilgim de yoktur laptoplara 32 GB RAM olur mu?

Eki Görüntüle 2067346

Eki Görüntüle 2067347

İnternette okuduğuma göre uygun RAM bulunmasında bilgi veren program CPU-Z. Burada da bilgisayar bilgileri vardır. Şimdiden yardım edebilecek herkese teşekkür ederim.

Hocam anakartınız önemli. Anakartı atma şansınız var mı?

Eki Görüntüle 2067346

Eki Görüntüle 2067347

Laptopun Max kaç RAM desteklediği önemlidir. Eğer 40 veya daha fazla destekliyor ise ve çift kanal var ise bir tek kanal 32 alırsın 40 yaparsın iyi olur.

Eki Görüntüle 2067346

Eki Görüntüle 2067347

Evet laptopta 32 GB RAM ekleyebilirsin. Ben daha önce kendim yükselttim 32 GB RAM büyük rahatlık. Aynı anda 10 tane uygulama kullanıyordum bana mısın demiyordu. Tabii işlemci ekran kartı falan da önemli. Laptopun DDR4 bu güzel ama model numarası falan detaylı vermen gerek ki bir kontrol edeyim boşta slot var mı? Anakarta gömülü mü geliyor.

1703846935585.png

Mainbord kısmı şu şekildedir:
Hocam anakartınız önemli. Anakartı atma şansınız var mı?
Mainboard kısmını atabilir misiniz?

Evet laptopta 32 GB RAM ekleyebilirsin. Ben daha önce kendim yükselttim 32 GB RAM büyük rahatlık. Aynı anda 10 tane uygulama kullanıyordum bana mısın demiyordu. Tabii işlemci ekran kartı falan da önemli. Laptopun DDR4 bu güzel ama model numarası falan detaylı vermen gerek ki bir kontrol edeyim boşta slot var mı? Anakarta gömülü mü geliyor.
Detaylı olarak bahsettiğiniz olay Mainboard yeri ise yukarıdadır. Değil ise beni bilgilendirmeniz yeterli. Gerekli bilgileri verebilirim. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1703846717359.png
    1703846717359.png
    83,5 KB · Görüntüleme: 45
Hocam Anakart modeli hakkında internette net bilgiler bulunmuyor Fakat sanırım destekliyor ama en iyisi laptobunuzun model numarasını yazarak internetten bakmanız veyahut casperla iletişime geçip sormanız olacaktır

Hocam en iyisi siz işlemci modelini söyleyin anakart ile tam anlayamadık.

Bir de laptop modelinizi söylerseniz tam olur.

Hocam en iyisi siz işlemci modelini söyleyin anakart ile tam anlayamadık.

Bir de laptop modelinizi söylerseniz tam olur.
Excalibur G770 bilgisayar modelidir.
1704115589796.png

İşlemcide bu şekildedir:
11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400H @ 2.70GHz 2.69 GHz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı