Laptopa kahve dökülmesi ileride bir sorun çıkarır mı?

ysen2390

Decapat
Daha fazla  
Monster A5 v17.2 laptopa Nescafe döküldü hemen sonrasında bez peçete ne bulduysam sildim emdim şu an bir sorun göremedim. Touchpad ve klavye çalışıyor ama touchpad resmen havuz olmuştu. İçeri sızmasından korkuyorum. Geleceğe dönük bir sorun çıkarır mı? Ne yapmalıyım? Bataryayı şu an çıkardım.

Bu bölgelerde Nescafe vardı yaklaşık 1 çay bardağı kadar döküldü.

Dosya Ekleri

• IMG_20221210_222848.jpg
    IMG_20221210_222848.jpg
    107,5 KB · Görüntüleme: 148
  • IMG_20221210_222820.jpg
    IMG_20221210_222820.jpg
    117,6 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:
Monster A5 v17.2 laptopa Nescafe döküldü hemen sonrasında bez peçete ne bulduysam sildim emdim şu an bir sorun göremedim. Touchpad ve klavye çalışıyor ama touchpad resmen havuz olmuştu. İçeri sızmasından korkuyorum. Geleceğe dönük bir sorun çıkarır mı? Ne yapmalıyım? Bataryayı şu an çıkardım.

Bu bölgelerde Nescafe vardı yaklaşık 1 çay bardağı kadar döküldü.

Kısa vadede oksit ve böcek yuvası olabilir şekerli olduğu için, içini açıp müdahale etmeniz lazım direkt teknik servise verin garantisi bozulmasın.

Üstten dökülmüş sanırım. Klavye kısmı alta gelecek şekilde bekletin. Şimdiki özellikle kaliteli ürünler genelde sıvı dökülmesine karşı korumalı olsa da emin olmak için kullanmadan önce iyice kurumalı. Arkadaşların dediği gibi garantisi varsa en azından belki içini temizlerler.

Monster'ın bakım hizeti var. Onarım hizmeti yok. Sıvı temasını bakım dahilinde sayacak biri olduğunu sanmıyorum. Garanti de aynı şekilde. Sıvı temasına garanti veren neresi var? Söyleyin de elektronik ürünlerimizi oradan alalım. Adamlar pratikte su geçirmez ürün yapmalarına rağmen bile suya dayanıklı diyor.

Cihaza sıvı döküldüğünde yapılması gereken içinin açıp temizlenmesi. Bu kadar basit. Anında müdahale ile su için herhangi bir sorun olmadan kullanılabildiğini söyleyebilirim çünkü şu an bu mesajı 3 kere su dökdüğüm laptoptan yazıyorum. Su 1 saat içinde bozulmaya yol açacak bir oksitlenme yapmıyor.

Yarın götürseniz bile üzerinden saatler geçmiş olacak ki götürdüğünüz an bakılması bana olası gelmiyor. Sizin yerinizde olsam açar temizlerdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı