Laptopa kurulan Android'den Windows'a nasıl dönülür?

dorukre1

Decapat
Daha fazla  
Laptopa Android kurmuştum fakat Windows'a döndürmek istiyorum Rufus ile Windows 7 USB hazırladım fakat boot menüde gözükmüyor boot menüde sadece.

Android-X86 7.1-R4

Linpus Lite.

Internal EFI Shell var.

Şu GNU GRUB menüsünden kaynaklanıyor herhalde yardım eder misiniz?

Laptopum: Hometech htbook 14b.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evinde farklı masaüstü veya 2 SSD HDD takılan bilgisayar var mı?

Hayır fakat farklı laptopum var.

işte androidi buradan indirdim :

Son düzenleme:
Hayır fakat farklı laptopum var.
Merhaba bir usb al (depolama min 16 win 10icin) ona win 10kur sonra Android olan komputere tak (bilgisayar kapalı olsun) sonra bilgisayarı aç ordan Windows kurulum gelcek onu kur Android i de oradan sil . Yok eğer basaramazsan YouTube den Windows kurulumuna bakmani tavsiye ederim

Laptopa Android kurmuştum fakat Windows'a döndürmek istiyorum Rufus ile Windows 7 USB hazırladım fakat boot menüde gözükmüyor boot menüde sadece.

Android-X86 7.1-R4

Linpus Lite.

Internal EFI Shell var.

Şu GNU GRUB menüsünden kaynaklanıyor herhalde yardım eder misiniz?

Laptopum: Hometech htbook 14b.

Windows 7 dönmeni kesinlikle tavsiye etmem. Ölü bir işletim sistemi.

İkinci dizüstünü kullanarak USB'ye Ventoy kur ama Ventoy'u başlatıp USB'ye yüklemeden önce option seçeneğine tıklayıp Partition Style'ı GPT yap.

Ardından Linux Lite, lxle, wattos dağıtımlarından hoşuna gidenin ISO'sunu indir ve USB içine kopyala. Wattos ve lxle boşta 300-400 MB tüketirken Linux Lite 600-700 MB kadar tüketir.

Eğer USB'yi görmezse Ventoy'u bu sefer MBR olarak yazdır ve ISO'nu gene içine atıp Bootmenu'dan boot et.

Ventoy ekranı gelince oradan ISO'nu seçio normal mode diyerek boot et. Kurulum adımlarını takip ederek kurulumunu gerçekleştir.

Merhaba bir USB al (depolamamin 16 Win 10icin) ona Win 10kur sonra Android olan komputere tak (bilgisayar kapalı olsun) sonra bilgisayarı aç oradan Windows kurulum gelecek onu kur Android'i de oradan sil. Yok eğer basaramazsan YouTube'dan Windows kurulumuna bakmani tavsiye ederim.

Hocam zaten sıkıntı USB'yi boot edebilmem için boot menüden bu işi yapmam gerek ya da BIOS'tan 1. boot sırasına alacağım USB'yi. Fakat USB, BIOS ya da boot menüde gözükmüyor.

1708465426107.png

Ht vb marka cihazlar için çok şey söylenir ama forumdan süresiz ban yemek istemiyorum.

Cihaz kapalı iken USB belleğinizi takmış olun. Ventoy ile USB belleğinizi UEFI olarak formatlayıp kullanmayı düşündüğünüz ISO ve gerekli programları aynı dizin veya USB içindeki farklı dizinlere kopyalayabilirsiniz. Ventoy bu konuda oldukça faydalı bir çalışma olup tavsiye edilir.

USB'yi takdıktan sonra açılma anında ESC tuşu ile cihazın menüsü gelir oradan BIOS'a ve boot sıralaması ekranına giderek sıralamayı değiştirebilirsiniz.
Görmez ise;
A) USB desteğini diğer menülerden kapatmış veya hatalı seçim yapmış olabilirsiniz. BIOS'u fabrika ayarlarına çekebilirsiniz.

B) USB belleğiniz çok eskidir veya çok ucuza üst geçitlerde satılanlardan olabilir onların boot seçenekleri genelde olmaz. Hatalı format veya Rufus gibi yazılımlar ile hatalı yükleme yapmış olabilirsiniz, USB belleği değiştirerek tekrar deneyin. NB açılışından önce USB mutlaka takılı olsun ki cihazın anakartı varlığını onaylasın.

C) USB girişiniz bozulmuş olabilir. Diğer girişleri kontrol edin.

USB'lerin hepsinde aynı sonuç oluyor ise, diskinizi söküp bir arkadaşınıza diski götürüp rica edin sistem kurması için.

Başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı