Laptopa şekerli çay döküldü

Bende şekerli soda dökmüştüm. Hemen ters çevirdim ve kuruladım iyice ama tuşlar çok saçmaladı. Hatta bozulduğunu düşündüm. Bir gün sonra iyice kuruyunca tuşlar sorunsuz çalışmaya başladı. Fakat klavye başta çok yapışkandı. Tuş aralarını ıslak mendille iyice sildim (Sökmeden tuş aralarına ıslak mendili girdirerek). Şuan çok kolay ve sorunsuz. Bir tuş hafif farklı ses çıkarıyor o kadar ama ne sertlik ne de bozulma var. Zaten klavye altını bu durumlara karşı kotumalı yapıyorlar. İçine baktığımda sıfır sıvı vardı.
 
arkadaşlar değişim yapın demişsiniz ama klavye değişimi isteyeyim değil mi? Kesin servise yollayacağım pazartesi gününü bekliyorum şuanda. Bilgisayarı aldığım yere vatan bilgisayara gittim orda da siz kendiniz yollayın detaylı olarak ne sorun yasadığınızı söyleyin dediler size yardımcı olurlar muhtemelen dediler. Laptop'un iç temizliğini yapmaları için rica edin dediler umarım yardımcı olurlar.(Bu arada bilgisayarım lenovo ideapad gaming 3 15IHU6 modelidir)
 
Lenovo'nun bilgisayarlarını söktükten sonra toplaması karmaşık olabiliyor (benim laptopta Lenovo oradan biliyorum) eğer risk alırım derseniz klavyeyi kendiniz değiştirin veya klavyeye zarar vermeyecek temizlik malzemeleriyle klavyeyi söküp temizleyin. Eğer ben risk alamam diyorsanız teknik servise göndermenizi öneririm. (mahalle bilgisayarcınıza falan götürmeyin sakın çünkü parça arttırabiliyor veya parçaları değiştirebiliyor bilgisayarcılar.)
 
Öncelikler merhaba, yeni almış olduğum Lenovo IdeaPad Gaming laptopumun klavyesine ve tocuhpadine biraz şekerli çay döküldü yani bir çay bardağın %10-15'i kadar falan güzelce kuruttum. Hiçbir sıkıntı yok bilgisayarım çalışıyor ama klavyem biraz sertleşti, touchpadimde hiçbir sorun yok ne yapmam gerekli, yardımcı olursanız sevinirim.

Klavye için yapılacak bir şey yok. Kullanabildiğiniz kadar kullanın. 1-2 ay içinde tuşlar tek tek çalışmayacak. O zaman klavyeyi değişirsiniz.
Yalnız şekerli çay anakarta ulaştıysa derhal anakartın yıkanmasaı şekerden temizlenmesi lazım. Yoksa 1-2 ay sonra anakarta da bozulmalar olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı