Laptopa su döküldü

oğuzhan.bykl

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Çalışır vaziyetteyken klavyeye yaklaşık yarım bardak su döküldü. Hemen kapatıp güç kaynağını ve harici donanımları çıkardım. Şu an ters çevirip bekletiyorum. Sizce ne kadar kapalı kalmalı? Saç kurutma makinesiyle kurutmama gerek var mı?

Ben olsam tüm parçaları söküp temizlerdim ve aöamadıpım parçaları pirince yatırırdım. Çalışsa bile tam kurumamışsa belli bir süre sonra oksitlenme yapabilir.

Zamanla oksitlenme yapabilir, bileşenleri çıkarabildiğin kadar çıkarıp ve mümkün olduğunca hepsi az suyla temasta bulunmalılar. Hızlıca tek tek çıkarıp kurumalarını sağlayın ve saç kurutma kullanmayın.

Son düzenleme:
İçini aç. Peçeteyle suyu emdir. Bezle bir şey siler gibi değil, var olan suyu alarak. Peçete suyu süpürmeyecek, emecek. Üzerine değdir, emdikten sonra al, yenisini getir.
Sadece su döküldüyse bu şekilde temizlersen hiçbir şey olmaz.

Kıyafet değil bu. Kurumasını beklediğini sanarken aslında paslanmasını beklersin.

Arkadaşlar merhaba. Çalışır vaziyetteyken klavyeye yaklaşık yarım bardak su döküldü. Hemen kapatıp güç kaynağını ve harici donanımları çıkardım. Şu an ters çevirip bekletiyorum. Sizce ne kadar kapalı kalmalı? Saç kurutma makinesiyle kurutmama gerek var mı?
Benim laptop üzerinede şekerli sıvı dökülmüştü bir gün ters çekilde beklettim sonra açtım yalnızca bazı tuşlar biraz yapış yapış ama harici klavyee kullandığımdan sorun yaşamıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı