- Makaleler
- 1
Laptopuma yeni işlemci alıp taktım. Ancak güç tuşuna basdığım da ışıklar 1 saniye yanıyor ve kapanıyor. Bu neden olabilir?
Laptopum Acer Aspire 5745GHangi işlemciyi taktınız? Hangi çipseti kullanıyorsunuz? Daha detaylı yazın.
Evet hocam. Ama yanında işlemci de bozuk olabilir demişlerdi. Bende yeni bir tane daha aldım. Şimdi bu da aynısını yaptı.QM'de sıkıntı çıkabileceğini söylediğimi hatırlıyorum hocam.
Geldikten hemen sonra kontrol ettim. Yamukluk yoktu.Büyük ihtimalle HM55 çipset kullanıyorsunuz. Eğer HM55 ise bir sorun olmaması lazım. HM55 çipset destekliyor taktığınız işlemciyi. İşlemci sorunlu olabilir. Pinlerini kontrol edin.
Bende de benzer laptop var. Soketleri sizinkiyle aynı. İnternetten desteklenen işlemcilere baktığımda en güçlü İ7-640M vardı oradan biliyorum.Laptopum Acer Aspire 5745G.
Anakartınız o işlemciyi beslemiyor olabilir. Diğer işlemci ile açılıyor değil mi bir sorun yok?Geldikten hemen sonra kontrol ettim. Yamukluk yoktu.
M serisi 2 çekirdek, QM serisi 4 çekirdek o yüzden QM serisi seçtim.@ExecutioneR_ O zaman muhtemelen adaptör ya da anakart o işlemciyi çalıştırmıyor. İ7-640M alabilirdiniz onun güç tüketimi sizinkiyle aynı.
Evet eskisini takınca bir sorun yok.Anakartınız o işlemciyi beslemiyor olabilir. Diğer işlemci ile açılıyor değil mi bir sorun yok?
O zaman cihazınız QM serisi işlemcileri desteklemiyor olabilir. BIOS tanımıyor olabilir yani. En son BIOS'a güncelleyip deneyin bir de.Evet eskisini takınca bir sorun yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.