- Makaleler
- 1
Laptopuma yeni işlemci alıp taktım. Ancak güç tuşuna basdığım da ışıklar 1 saniye yanıyor ve kapanıyor. Bu neden olabilir?
merhaba,
RAM frekansı desteklemiyor olabilir mi?
Eskisi dd3 800 ise yenisinde çalışmaz en az 1066 1333 olmalı sanırım.
yeni CPU a uygun ram ile denyebilir misiniz?
Kendim değiştirdim.@ExecutioneR_ Hocam attığınız RAM sistemin orijinal RAM i mi yoksa kendiniz mi değiştirdiniz? 1333 MHz olunca şaşırdım açıkçası. İ7-620M işlemci 1333 MHz desteklemiyor o yüzden.
Denedim.RAM ları tek tek takarak denediniz mi?
Hocam denedim fakat olmadıSokete oturduğuna göre çok az eğikse eğiktir aksi taktirde montaj sonrası sökünce pinler yamulurdu, müdahale etmene gerek yok. Dediğim şekilde montaj yapıp kontrol et.
Modlu BIOS nasıl yapabilirimBirebir aynı modelde ve aynı stok BIOS ile aynı işlemcinin kullanıldığına emin isen ve montajın OK ise işlemcide sorun vardır.
65W'lık adaptör ile onboard ekran kartlı HP laptopta 3630QM kullanmıştım. 90W'lık adaptörle de 4810MQ kullandım, gene onboard, Lenovo.
Alternatif ve denemesi bedava olarak: Yeni işlemciyi gene sokete yerleştirip parmağınla hafifçe bas, tam oturduğundan emin ol, tekrar kontrol edebilirsin. Bazı pinler hafif eğik ise ve sen soket üzerine bırakıyorsan tam temas belki olmuyordur. Ben tecrübe ettim.
Bu arada modelin BIOS'u 740QM desteklemiyorsa, modlu BIOS ile de çalışır hale getirilmiş olabilir.
O zaman geriye yapacak bir şey kalmadı. Cihazınız desteklemiyor demek ki.Arkadaşlar 19V 7.1A değerinde adaptör satın alarak bir daha denedim. Ancak yine olmadı. Bilgisayarı camdan aşağı atmam an meselesi.
Benimle aynı marka model diğer laptop destekliyor ama. Niye benim ki olmuyor anlamıyorum.O zaman geriye yapacak bir şey kalmadı. Cihazınız desteklemiyor demek ki.Modlu BIOS varsa olabilir belki ama bulunabileceğini sanmıyorum cihazına.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.