Laptopa yeni işlemci takınca açılmıyor

Dosya Ekleri

• IMG_20201222_155857.jpg
    IMG_20201222_155857.jpg
    151,3 KB · Görüntüleme: 38
@ExecutioneR_ Hocam attığınız RAM sistemin orijinal RAM i mi yoksa kendiniz mi değiştirdiniz? 1333 MHz olunca şaşırdım açıkçası. İ7-620M işlemci 1333 MHz desteklemiyor o yüzden.
Kendim değiştirdim.
RAM ları tek tek takarak denediniz mi?
Denedim.
Sokete oturduğuna göre çok az eğikse eğiktir aksi taktirde montaj sonrası sökünce pinler yamulurdu, müdahale etmene gerek yok. Dediğim şekilde montaj yapıp kontrol et.
Hocam denedim fakat olmadı :(
Birebir aynı modelde ve aynı stok BIOS ile aynı işlemcinin kullanıldığına emin isen ve montajın OK ise işlemcide sorun vardır.
65W'lık adaptör ile onboard ekran kartlı HP laptopta 3630QM kullanmıştım. 90W'lık adaptörle de 4810MQ kullandım, gene onboard, Lenovo.

Alternatif ve denemesi bedava olarak: Yeni işlemciyi gene sokete yerleştirip parmağınla hafifçe bas, tam oturduğundan emin ol, tekrar kontrol edebilirsin. Bazı pinler hafif eğik ise ve sen soket üzerine bırakıyorsan tam temas belki olmuyordur. Ben tecrübe ettim.

Bu arada modelin BIOS'u 740QM desteklemiyorsa, modlu BIOS ile de çalışır hale getirilmiş olabilir.
Modlu BIOS nasıl yapabilirim

Son düzenleme:
Arkadaşlar 19V 7.1A değerinde adaptör satın alarak bir daha denedim. Ancak yine olmadı. Bilgisayarı camdan aşağı atmam an meselesi.
O zaman geriye yapacak bir şey kalmadı. Cihazınız desteklemiyor demek ki. :( Modlu BIOS varsa olabilir belki ama bulunabileceğini sanmıyorum cihazına.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı