Laptoplar arasındaki performans farkının sebebi nedir?

Victus'un Control merkezinden güç modu ayarlaman gerekebilir ayrıca şunu göstereyim size.

Konu
*Win+r yaparak "Regedit" kayıt defterini aratalım.
*Programı başlatın.
*Açılan pencereden şu yolu izleyin;
->Hkey_local_machıne.
->System.
->Currentcontrolset.
->Control.
->Power.
->Power settings.
->545533251.
->BE337238: Son olarak bu klasöre tıklayın.
->Sağdaki pencereden Attributes'e çift tıklayın ve açılan pencerede "1" değerini "2" olarak değiştirip kaydedin.

Bunu bir deneyim hocam.

Bütün güç ayarları tamam her şeyimiz aynı o da hiçbir şeyi değiştirmedi Regedit üzerinden. Benim anlamadığım nokta o hiçbir şekilde bir ayarı değiştirmediği halde benden nasıl yüksek FPS alıyor. RAM 32 olduğu için mi?
Benim laptop 2x8
Onun laptop 2x16.

Bütün güç ayarları tamam her şeyimiz aynı o da hiçbir şeyi değiştirmedi Regedit üzerinden. Benim anlamadığım nokta o hiçbir şekilde bir ayarı değiştirmediği halde benden nasıl yüksek FPS alıyor. RAM 32 olduğu için mi?
Benim laptop 2x8
Onun laptop 2X16.

Asla RAM öyle etki edemez PC'de sorun bile olabilir kolay değil o 4070'in 4060'dan az performans vermesi. Isı değerleri nasıl?

Victus'un control merkezinden güç modu ayarlaman gerekebilir ayrıca şunu göstereyim size.

Konu
*Win+r yaparak "regedıt" kayıt defterini aratalım.
*Programı başlatın.
*Açılan pencereden şu yolu izleyin;
->HKEY_LOCAL_MACHINE.
->System.
->Currentcontrolset.
->Control.
->Power.
->Power settings.
->545533251.
->BE337238: Son olarak bu klasöre tıklayın.
->Sağdaki pencereden Attributes'e çift tıklayın ve açılan pencerede "1" değerini "2" olarak değiştirip kaydedin.

Bunu bi deneyim hocam.

Bu laptopta da Turbo Boost'u kapatma ayarını açtıracaksak eğer çöpe atsın daha iyi. Boşuna almış.

Hocam dünyanın en yüzeysel ve öylesine yapılan yorumu olmuş. Zaten 2 PC'de aynı marka. Bir de adam 2 oyun çalıştırmadıkça bu kadar FPS düşemez.

Yüzeysel ve öylesine değil. İşlemcilerin markaları farklı, Intel fazlasıyla ısınıyor zaten. Laptop kasasına göre de değişiyor.

Asla RAM öyle etki edemez PC'de sorun bile olabilir kolay değil o 4070'in 4060'dan az performans vermesi. Isı değerleri nasıl?

80 üstüne çıktığını görmedim maksimum 70-75 gördü.

Arkada sende ekran kaydı alan bir uygulama falan mı açık acaba?

Yok hayır ona da baktım hiçbir ayarını ikimiz de değiştirmedik arkadaşla. Default olarak benden yüksek FPS alıyor olması çok çok ilginç geliyor.

80 üstüne çıktığını görmedim maksimum 70-75 gördü.
Isılar normal olmasına rağmen sorun yaşıyorsan. Birde MHZ değerleri normalse. Sorun chipsetlerde olabilir bende aynı durum monster marka laptopumda olmuştu 0la değişim yaptılar chipset bozuk diye. Burda markaya sallayamam sorun nvdia'da çünki chipset onlardan geliyor zaten. Neyse hocam haberiniz olsun şansınıza nvdia kötü bir chipset yollamış olabilir laptopunuza denk gelmiş olabilir. Benzer durumda kaldım çünki. 4060 lı laptopum 155 alacağım yerde 90 veriyordu 0la değiştirdim düzeldi.

-
size bi öneri yapacak olsam Hwinfo ile Thermal Thottling yaşıyor musunuz diye bakmanız olur.
GPU ve CPU için. Eğer yok diyorsa harbiden anormal bir durumdur performansın bu kadar kötü olması

Isılar normal olmasına rağmen sorun yaşıyorsan. Bir de MHz değerleri normalse. Sorun chipsetlerde olabilir bende aynı durum Monster marka laptopumda olmuştu 0la değişim yaptılar chipset bozuk diye. Burada markaya sallayamam sorun NVIDIA'da çünkü chipset onlardan geliyor zaten. Neyse hocam haberiniz olsun şansınıza NVIDIA kötü bir chipset yollamış olabilir laptopunuza denk gelmiş olabilir. Benzer durumda kaldım çünkü. 4060'lı laptopum 155 alacağım yerde 90 veriyordu 0la değiştirdim düzeldi.

-
Size bir öneri yapacak olsam HWiNFO ile thermal thottling yaşıyor musunuz diye bakmanız olur.
GPU ve CPU için. Eğer yok diyorsa harbiden anormal bir durumdur performansın bu kadar kötü olması.

Buna nasıl bakarım? Ve ne anlam ifade eder.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı