visu
Kilopat
- Makaleler
- 2
Merhaba, uzun süredir aklımı kurcalayan insanların laptoplara karşı neden bu kadar ön yargılı davrandıklarını ve bu ön yargıyı nasıl yıkacağımı hususunda bir konu hazırlamaya karar verdim.
Öncelikle; insanların laptoplara ve performanslarına karşı ön yargıyla yaklaşmalarının nedeni laptopları hala eskideki gibi "Mobil" ekran kartı kullandıklarını sanmaları,fiyatlarının uçuk olması ve ısınması.
İlk önce şunu söylemek isterim ki laptop ekran kartlarının (GTX 10 serisi ve üstü) artık masaüstüne göre performans farkı inanılmaz şekilde azaldı. Şimdi sizlerle biraz performans testi paylaşacağım.
Battlefield V - Performans karşılaştırması
Fortnite - Performans karşılaştırması
PUBG - Performans karşılaştırması
Watch Dogs 2 - Performans karşılaştırması
görmüş olduğunuz gibi FPS açısından performans farkları çok az, fakat görüyoruz ki ayarları düşürdükçe FPS farkı artıyor. Bunun nedeni henüz laptoplarda kullanılan işlemcilerin o kadar iyi olmaması (masaüstüne göre). Bunun yanında grafik ayarlarını Ultra'ya, hatta 4K'ya yükselttiğimizde FPS açısından performansın neredeyse aynı olduğunu görüyoruz. Bu da demek oluyor ki laptop ekran kartları masaüstü seviyesine çoktan erişmiş durumda.
Isınma konusuna gelecek olursak evet, ısınıyor
fakat sandığınız kadar yüksek değil. Herhangi bir kullanım zorluğu oluşturacak etmenler oluşturmuyor.
Ayrıca laptop tercih etmenin avantajları da var.
Ayrıca yeni nesil laptoplarda rahatlıkla RAM, SSD, HDD ve hatta İşlemci, Ekran kartı değişimi bile yapılabiliyor.
Örneğin bir forumda veya bir postta birisi soru soruyor "Gaming laptop mu yoksa masaüstü mü tercih etmeliyim? Gönderisine:
Fakat "Bilinçi" olarak eleştirileri çok mantıklı buluyorum.
Örneğin aynı gönderinin altına "Eğer sık seyahat etmiyorsan o fiyata daha güçlü bir masaüstü toplayabilirsin" gibi yorumları seviyor, hatta destekliyorum. Fakat aynı segment karşılaştırmalarını gülünç buluyorum.
İşin özü, sizin o eleştirdiğiniz laptoplar fi tarihine dayananlar
Yazımı okuduğunuz için teşekkürler.
Öncelikle; insanların laptoplara ve performanslarına karşı ön yargıyla yaklaşmalarının nedeni laptopları hala eskideki gibi "Mobil" ekran kartı kullandıklarını sanmaları,fiyatlarının uçuk olması ve ısınması.
İlk önce şunu söylemek isterim ki laptop ekran kartlarının (GTX 10 serisi ve üstü) artık masaüstüne göre performans farkı inanılmaz şekilde azaldı. Şimdi sizlerle biraz performans testi paylaşacağım.
Battlefield V - Performans karşılaştırması
Fortnite - Performans karşılaştırması
PUBG - Performans karşılaştırması
Watch Dogs 2 - Performans karşılaştırması
görmüş olduğunuz gibi FPS açısından performans farkları çok az, fakat görüyoruz ki ayarları düşürdükçe FPS farkı artıyor. Bunun nedeni henüz laptoplarda kullanılan işlemcilerin o kadar iyi olmaması (masaüstüne göre). Bunun yanında grafik ayarlarını Ultra'ya, hatta 4K'ya yükselttiğimizde FPS açısından performansın neredeyse aynı olduğunu görüyoruz. Bu da demek oluyor ki laptop ekran kartları masaüstü seviyesine çoktan erişmiş durumda.
Isınma konusuna gelecek olursak evet, ısınıyor
Ayrıca laptop tercih etmenin avantajları da var.
- Taşıma kolaylığı
- Laptop'u kucağınıza alıp dizi izleyebilirsiniz

- Arkadaşlarınızı eve çağırıp güzel bir LAN gaming günü geçirebilirsiniz

- Firma desteği
- Belirli markalarda belirli periyodlarla ücretsiz bakım hizmeti
Ayrıca yeni nesil laptoplarda rahatlıkla RAM, SSD, HDD ve hatta İşlemci, Ekran kartı değişimi bile yapılabiliyor.
Örneğin bir forumda veya bir postta birisi soru soruyor "Gaming laptop mu yoksa masaüstü mü tercih etmeliyim? Gönderisine:
- Moruk laptop ne ya 10 FPS oynarsın artık
- Ne laptopu ya çöp laptop çöp performans çöp
Fakat "Bilinçi" olarak eleştirileri çok mantıklı buluyorum.
Örneğin aynı gönderinin altına "Eğer sık seyahat etmiyorsan o fiyata daha güçlü bir masaüstü toplayabilirsin" gibi yorumları seviyor, hatta destekliyorum. Fakat aynı segment karşılaştırmalarını gülünç buluyorum.
İşin özü, sizin o eleştirdiğiniz laptoplar fi tarihine dayananlar
Yazımı okuduğunuz için teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: