Laptoplarda sıvı metal kullanılır mı?

@89069 Hocam ben de bu işe gireceğim. Bıktım macunmuş sıcaklıkmış bezdim artık. Bant olarak ne tavsiye edersiniz ? Cila şart mı ? Görünümü bakır olan bloklarda sorun çıkar mı ? Acer Nitro 5 için kullancağım. Ek olarak Discord adresiniz var mıdır ?
Ben tırnak cilası sürmedim, bant da yapıştırmadım aylardır da kullanıyorum. İki taraflı sürün, aşırı azda sürmeyin o zaman faydası olmuyor. Taşmayacak kadar sürseniz yeterli. Öyle über züber sıcaklık düşmedi ama yine de çok faydası oldu benim laptopta. Atıyorum 70 lerden 56 lara düştü ve trotling nedeniyle downclock olayı yaşamamaya başladım. 80 Derecelerden sonra trotling nedeniyle cpu hızını düşürüyordu artık düşürmüyor pek. Yine de en güzeli iyi soğutucu bloğu olan bir laptop almak lazımmış zamanında. :)
Hocam siz hangi cihaz ile yaptınız ? Şu an sıcaklıklar ilk uygulama anındaki gibi midir ?

Evet aynı bir değişme yok henüz.
@89069 Hocam ben de bu işe gireceğim. Bıktım macunmuş sıcaklıkmış bezdim artık. Bant olarak ne tavsiye edersiniz ? Cila şart mı ? Görünümü bakır olan bloklarda sorun çıkar mı ? Acer Nitro 5 için kullancağım. Ek olarak Discord adresiniz var mıdır ?

Hocam siz hangi cihaz ile yaptınız ? Şu an sıcaklıklar ilk uygulama anındaki gibi midir ?

Blok görünüm olarak bakır gibi gözüküyor. Gerçekten bakır mı yoksa kaplama mı olduğunu nasıl anlayabiliriz ? Nitro 5 2020 modeli için soruyorum. @selmand @89069

@uasamet Hocam herhangi bir sorun yaşadınız mı bugune kadar ?

Fanları, boruları çıkarmadan sökebiliyorum, ondan sorun olmuyor. Yalıtımı şu şekilde yaptım;

Eki Görüntüle 782382

En sağlam bu şekilde koruma oluşturuluyor sanırım dizüstülerde. Yalnız dikkat edilmesi gereken iki husus var:
-Türkiye'deki elektrik bantlarının hiçbirinde kaç dereceye kadar dayanabileceği yazmadığı için Scotch'un bir bandını aldım, sanırım super 33'tü modeli. Normal elektrik bandı erirse ortalığı çok karıştırır, buna özellikle dikkat etmek lazım.
-Tırnak cilasının içinde olması gereken bir madde vardı, adını tam hatırlamıyorum. Gratis'ten aldığımın içinde vardı ama, o maddenin adını bulamasam bile sıvı metal uygulamayı deneyecekseniz ürünü bulmaya çalışabilirim.

Hocam ben de sıvı metal kullanıyorum. M.2 SSD üzerine termalpad kullanmalı mıyım? Bir de chipsette bazı parçalara termal pad uygulaması yapmamışsınız gibi gördüm. Görselde üst taraftakilere koymamışsınız.

Hocam ben de sıvı metal kullanıyorum. M.2 SSD üzerine termalpad kullanmalı mıyım? Bir de chipsette bazı parçalara termal pad uygulaması yapmamışsınız gibi gördüm. Görselde üst taraftakilere koymamışsınız.
Örnek görseldi o ama yaptığım yalıtım birebir aynıydı. 3 kat cilanın üstüne sıcağa dayanıklı elektrik bandı kesip biçtim, yapıştırdım.
M.2 SSD üzerine termal pad koymak dizüstülerde çok mantıklı olmayabilir çünkü alüminyum gibi sıcaklığı dağıtabilecek bir yüzey yerine plastik kasaya değebilir. SSD soğuyacak derken kasayı bozabilir.

Örnek görseldi o ama yaptığım yalıtım birebir aynıydı. 3 kat cilanın üstüne sıcağa dayanıklı elektrik bandı kesip biçtim, yapıştırdım.
M.2 SSD üzerine termal pad koymak dizüstülerde çok mantıklı olmayabilir çünkü alüminyum gibi sıcaklığı dağıtabilecek bir yüzey yerine plastik kasaya değebilir. SSD soğuyacak derken kasayı bozabilir.

Hocam yanlış anladıysam lütfen düzeltin. Şimdi siz ilk olarak GPU ve CPU çekirdekleri üzerine tırnak cilasını 3 kez geçtiniz. Bu işlemi yaparken her seferinde kurumasını bekleyip tekrar mı çektiniz? Sonrasında sıvı metal uygulaması mı yaptınız? Yan taraflara da görseldeki gibi bant mı kullandınız? Bazıları yan taraflara VRAM ve chipsette olduğu gibi direkt olarak bant yerine termal pad kullanmış. Bu arada tırnak cilası linki verebilir misiniz? Özellikle içinde bir madde olduğu için aldım demiştiniz.

Hayır hayır, die'dı galiba o kısmın adı, oraya sıvı metal sürülüyor. Olur da akarsa ve die'ın etrafındaki bileşenlere değerse sorun olmasın diye cila sürülüyor. Elektrik iletebilen bir madde çünkü, anakartın üstüne kadar akarsa kısa devre yaptırabilir. Ekstradan koruma katmanı olsun diye de sıcağa dayanıklı elektrik bandı yapıştırılıyor. Aynı mantığı PS 5'te de uygulamışlar, onlar süngerimsi bir şeyle sağlamış yalıtımı.

Ek olarak VRAM'i ya da başka bir bileşeni soğutmak için bir şey kullanmadım çünkü sadece işlemcide thermal throttling yaşıyordum.

Kullandığım cilanın da görselini paylaştım diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Gratis'ten almıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı