Laptopların şarjı neden hızlı bitiyor?

Emrullah Enes

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel® Core™ i5-11400H CPU
Crucial & Kingston 2x8GB(16GB) DDR4 3200Mhz Ram
512GB WD SN570 M.2 SSD
Nvidia Geforce RTX3050TI Max Performance 4GB GDDR6 GPU
15,6" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED Display
Meslek
Öğrenci
Önceden i5-10210U bir laptopa sahiptim. Şarjı onun da çok çabuk gidiyordu. 2 saati görüyor anca. Şu anda i5-11400H Monster cihaz kullanıyorum. Tahmini 1 saat 54 dakika falan görüyor. Laptoplara ait bir sorun mu bu, yoksa elimdeki cihazlarla mı alakalı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Hocam bende de Ryzen 3 7320U laptop var, yüksek ihtimalle bataryaların mAh değeri düşük. Veya fazla güç yiyor.

Performansı yüksek laptoplarda genel olarak yaşanıyor. Bataryasız kullanarak, gerekli durumlarda bataryaya geçerek bataryanın ömrünü sağlıklı tutabilirsiniz. Yaşanan elektrik kesilmelerinde sorun vs. çıkarır mı bilmiyorum bilen arkadaşlar ekleyebilir.

Önceden i5-10210U bir laptopa sahiptim. Şarjı onun da çok çabuk gidiyordu. 2 saati görüyor anca. Şu anda i5-11400H Monster cihaz kullanıyorum. Tahmini 1 saat 54 dakika falan görüyor. Laptoplara ait bir sorun mu bu, yoksa elimdeki cihazlarla mı alakalı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Harici ekran kartı ve yüksek performans sağlayan işlemciler genelde fazla tüketim yaparlar.Batarya süresini arttırmak için bazı tüyolar var,deneyin.

Performansı yüksek laptoplarda genel olarak yaşanıyor. Bataryasız kullanarak, gerekli durumlarda bataryaya geçerek bataryanın ömrünü sağlıklı tutabilirsiniz. Yaşanan elektrik kesilmelerinde sorun vs. çıkarır mı bilmiyorum bilen arkadaşlar ekleyebilir.
HDD kullanan laptoplarda evet,sıkıntı çıkarabiliyor böyle durumlar,dikkat etmek lazım.

Cihazınız kaç senelik? Benim de Acer Swift 3 laptopum olmuştu ve 10 saat pil ömrü vaat ediyordu. İlk sene vaadini yerine getiriyordu ama şu an şarjı 1-2 saat dayanıyor sadece internette gezinirken, ama cihaz 4. senesine girdi.
2021 Kasım'da aldım. Cihazımı bataryada maksimum 5 defa kullanmışımdır. Batarya ömrüne, kaybına dün baktım. Kayıp nerdeyse yok denicek kadar az ona rağmen böyle maalesef.
Kullanım şekline göre şarj süresi değişir. Yük altına sokmadan gündelik kullanım şeklinde biraz da ekran ışığını kısarak ve güç tasarrrufu moduna alarak bu süre uzayabilir.
Güç tasarrufu açık, parlaklık çok kısık olarak sonuçlar böyle maalesef. Yalnızca elektrik gidince ihtiyacım oluyor o da beni yarıyolda bırakıyor. Masaüstüne bakıyorum sadece. Elektrik gideli 5 dakika anca olmuştur, %96 gibi değerler ile başlıyor tükenmeye.
Oyun bilgisayarlarında genel bir durum pil ömrü sorunu.
Önceki ofis bilgisiyarım da böyleydi U serisi işlemcisi olmasına rağmen :(
Hocam bende de Ryzen 3 7320U laptop var, yüksek ihtimalle bataryaların mAh değeri düşük. Veya fazla güç yiyor.
DESIGN CAPACITY40.150 mWh
FULL CHARGE CAPACITY39.887 mWh
Rapor bu şekilde hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı