Laptopta anakart değişince ne yapılması gerek?

Anakartında veya bilgisayarında görünebilecek bir fiziksel hasar var mı?

Garanti etiketi yoksa ve fiziksel görünecek bir hasara yol açmadığın sürece garantisi bozulmaz. Garantiye yollarken yükseltme yaptığın parçayı çıkarıp laptop kutusunun içerisine koyup, sorununla beraber yükseltme yaptığın parçayı serviste yükseltmek istediğini belirtip garantisine gönderebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu arada nasıl bir hata yaptınızda bozuldu.

Ekran kablosunu çıkardım batarya takılıyken.

Anakartında veya bilgisayarında görünebilecek bir fiziksel hasar var mı?

Garanti etiketi yoksa ve fiziksel görünecek bir hasara yol açmadığın sürece garantisi bozulmaz. Garantiye yollarken yükseltme yaptığın parçayı çıkarıp laptop kutusunun içerisine koyup, sorununla beraber yükseltme yaptığın parçayı serviste yükseltmek istediğini belirtip garantisine gönderebilirsiniz.

Hayır ama okuduğum bir makaleye göre laptopun arkasında ki kısımlara tornavida değerse mürekkep akıyormuş. Ben de o mürekkep aktı maalesef.

@kNecht onlarda açarken akacak değişen bir şey yok. Etiket yoksa ve fiziksel hasar yoksa garanti bozulmaz. Ama sen fiziksel hasar yapmış oluyorsun elektriksel bozulma anlaşılır muhtemelen. Niye garanti bozuluyor diyor Acer, işte bu yüzden açıp biliyormuş gibi yapan kullanıcılar cihaza zarar vereceği için böyle bir kural koymuşlar.

Acer Aspire A715 75G laptop sıvı teması aldı ve açılmadı. Ben de Acer yetkili servisini aradım durumu anlattım. Anakart fiyatını sordum bu model için ve 18.000 TL küsur fiyat söylediler, laptopun sıfırı zaten 15.000 TL. Acer'i o yüzden tavsiye etmem yetkili servis ücretleri çok uçuk.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı