Laptopta bozulan ekran kartını devre dışı bırakmak

negasonic

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım artık calısmıyor. 2 kere BGA yapıldı artık goruntuyu kestı. Ben de ekran kartını durdurdum ve boyle kullanıyorum. 8 GB RAM'ım var orada kullanmasını ıstıyorum. Artık ekran kartsız film ve kucuk oyunları oynamayı dusunuyorum. Şu an vgasave gozukuyor. Durumum da resımdekı gibi. Ne yapmam lazım? 1 Hz goruntu cok kotu ve BIOS'tan 512 paylasımlı yapsam olur mu?
İyi aksamlar.

Adsız.jpg

Ekran kartını durdurduğunuzda kartın sürücüsü devreden çıkar ve bunun yerine Microsoft'un temel görüntü sürücüsü yüklenir. Bu sürücü ile ekran kartı ne kendine ayrılan belleği kullanabilir ne de oyun oynatabilecek düzeyde performans verebilir. Cihaz modeli nedir?

Şöyle bakabilirsiniz her şey yazıyor.
rrrr.jpg

Sony'nin sitesinden İntel driver'ları indirdim fakat olmadı. Son durum burada.
yyyy.jpg

Görüntü Notebook fırınlamasını gerektiriyor ama o resmen sazan.avi bilimsel değil yeni bir Notebook edinmen daha mantıklı olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha önce BGA işlemi uygulandı artık ekran kartsız onboard gibi kullanmaya çalışıyorum Intel Graphic üzerinden ama beceremedim. Elbet bir bilen vardır diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını tamamen iptal edip kullanmanın bir yolunu arıyorum. Şu Hz'yı bir yukseltebilsem böyle de kullanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekranınız olması gerektiği Hz değerinde çalışıyor, merak etmeyin. Ekran kartı sürücüsü yüklü olmadığı sürece oradaki bilgiler yanlıştır. Ekran kartı devre dışı olduğundan ekranın kaç Hz'te çalıştığı bilgisini alamıyor ve oradan gerçek değer gösterilemiyor. Zaten hiçbir ekran 1 Hz'de çalışmaz, çalışamaz... Öyle bir şey olsa saniyede 1 kare görürdünüz her şeyi... Neyse, konuya dönelim.

AMD GPU bozuksa varsa Intel GPU'yu kullanacaksınız. Başka çözümü yok.

Siz öncelikle Windows 10'a geçin, Windows 7'ye teknik destek vermiyoruz. Windows 10'da Intel GPU görünürse AMD GPU'yu devre dışı bırakıp Windows güncelleştirmelerini yapın, Intel GPU için gerekli sürücü yüklenecektir.

Eğer Intel GPU görünmezse BIOS'a girin ve Video Configuration menüsü altından bir fotoğraf paylaşın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı