Laptopta emülatörler kasıyor

Android 12 kullanıyor. Ben çok memnunum. Önceden MEmu kullanırdım o da iyiydi ama mumu başka seviye. 165 FPS bile oynuyorum.

Bu akşam bir deneyim hocam MEmu'yu denedimde arayüzünü pek kullanamadim ve diğer emülatörlere göre daha kotu performans verdiği için sildim.

Görev Yöneticisi'nden emülatörün hangi ekran kartı üzerinde çalıştığına bakabilirsiniz. Belki dahili karttan çalıştığı için performans alamıyorsunuzdur.

Eki Görüntüle 2332454

Görev Yöneticisi'nde sağ tıklayıp GPU altyapısı'nın tikini açarak kontrol edebilirsiniz.

Konunun tamamını okudum, bir arkadaş sistem özellikleri rica etmiş. Konu sahibi de göndermiş.

O zamandan beri konu sahibinin sistemine sallıyorsunuz, laf ediyorsunuz. Literatürde buna "çekememezlik" diyorlar ancak ben öyle demeyeceğim.

Hem farz edelim ki konu sahibi sistemi hakkında yalan söylüyor. Bu bilgi ne işimize yarayacak? Laptoplar hakkında bilgi eksikliğiniz olduğu da bariz;
  1. Üretici çok yüksek ihtimalle bir laptopta darboğaz yapacak parça koymaz. Siz 4080'e i3 1. nesil(2010) veriyorsunuz, harika.
  2. ASUS'un ROG serisine "fakir" diyorsunuz. 🤡

Sa hocam eve geldim ve dediğiniz gibi Görev Yöneticisi'nden baktım sanırsam dediğiniz gibi GPU'yu kullanmıyor.

1729286161637.png

Bu akşam bir deneyim hocam MEmu'yu denedimde arayüzünü pek kullanamadim ve diğer emülatörlere göre daha kotu performans verdiği için sildim.

Sa hocam eve geldim ve dediğiniz gibi Görev Yöneticisi'nden baktım sanırsam dediğiniz gibi GPU'yu kullanmıyor.

1729286161637.png

Ama MSI Afterburner'da çalışıyor görünüyor.

1729286309165.png

Son düzenleme:
LDPlayer'ın bu konuyla ilgili rehberi var, ondan yola çıktım.

Ayarlar'ı açın, oradan Ekran'a tıklatın. Sayfanın en altında Grafikler var.
Burada Masaüstü Uygulaması Ekle seçeneği olması lazım, onu seçin.

C:\Program Files\dnplayerext2\LdVBoxHeadless.exe dosyasını seçin, seçtikten sonra da Yüksek Performans olarak işaretleyip emülatörü bir daha açmayı deneyin.

LDPlayer'ın bu konuyla ilgili rehberi var, ondan yola çıktım.

Ayarlar'ı açın, oradan ekran'a tıklatın. Sayfanın en altında grafikler var.
Burada masaüstü uygulaması ekle seçeneği olması lazım, onu seçin.

C:\Program Files\dnplayerext2\LdVBoxHeadless.exe dosyasını seçin, seçtikten sonra da yüksek performans olarak işaretleyip emülatörü bir daha açmayı deneyin.

Zaten o ayarlarda hocam.

Hocam kasma derken oyunda anlık FPS düşmelerinden mi bahsediyorsunuz?
Oyunda eğer takılmalar oluyorsa bu sadece o oyuna mı özel yoksa her yerde mi var?

Eki Görüntüle 2332614

Ek olarak şuradaki sanallaştırma kısmının etkin olduğuna emin olun.

Hocam sanallaştırma etkin emülatörde sürekli olarak drop yiyorum ve normal FPS degerlerinde oynayamiyorum sorunum bu stabil 60FPS oynayamiyorum mesela 20FPS filan oluyor o tarz bir sorunum var.

Hocam sanallaştırma etkin emülatörde sürekli olarak drop yiyorum ve normal FPS degerlerinde oynayamiyorum sorunum bu stabil 60FPS oynayamiyorum mesela 20FPS filan oluyor o tarz bir sorunum var.
Drop yemesi için genelde herhangi bir kaynağın %100 kullanılması etken oluyor.
Emülatöre mi acaba az - ya da çok fazla - kaynak veriyorsunuz? Emülatörün ayarlarını gönderebilir misiniz?

Emülatöre mi acaba az - ya da çok fazla - kaynak veriyorsunuz? Emülatörün ayarlarını gönderebilir misiniz?

1729289496358.png

1729289521362.png

1729289536640.png

1729289623868.png

Bu goruntuler LDPlayer'a ait hocam.

1729289668813.png

1729289690690.png

1729289706192.png

1729289737668.png

Bunlarda BlueStacks 5'e ait.

İşlemcinizde toplam 24 çekirdek var, evet. Ancak 8 performans, 16 verimlilik çekirdeği var. Emülatörler muhtemelen performans çekirdeklerinden yararlanıyor.

Gördüğüm kadarıyla emülatörlerde de onu 8'e kadar çekebiliyorsunuz. 4 yapıp oyunu tekrar dener misiniz?

İşlemcinizde toplam 24 çekirdek var, evet. Ancak 8 performans, 16 verimlilik çekirdeği var. Emülatörler muhtemelen performans çekirdeklerinden yararlanıyor.

Gördüğüm kadarıyla emülatörlerde de onu 8'e kadar çekebiliyorsunuz. 4 yapıp oyunu tekrar dener misiniz?

Daha önce denemiştim hocam herhangi bir etkisi olmadı ama ben yine de tekrar deneyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı