Laptopta render için Intel mi AMD mi?

F/P dengesi açısından en mantıklısı R5-5600H ve RTX 3050 ikilisi gibi görünüyor. Bu DLSS ile VRAM sorunu da ortadan kalkmış oluyor sanırım. DLSS açıldığında FPS değerlerinde çok ciddi artış oluyor.

Hocam hazır konu mevcutken ikinci bir ürün için de sorayım. Bu ürün sadece internette gezinme ve torrent üzerinden indirilen filmleri oynatıcıda izleme amaçlı kullanılacak. Daha doğrusu indirilen filmler HDMI üzerinden TV’ye bağlanıp izlenecek. Bunun için sanırım Ryzen 5 yeter sanırım. Ryzen 3 bile yeter diyeni gördüm ama ondan emin olamadım.

Hocam hazır konu mevcutken ikinci bir ürün için de sorayım. Bu ürün sadece internette gezinme ve torrent üzerinden indirilen filmleri oynatıcıda izleme amaçlı kullanılacak. Daha doğrusu indirilen filmler HDMI üzerinden TV’ye bağlanıp izlenecek. Bunun için sanırım Ryzen 5 yeter sanırım. Ryzen 3 bile yeter diyeni gördüm ama ondan emin olamadım.
Dediğiniz kullanımlar için yeterli olur. Fazla bile gelir.

Dediğiniz kullanımlar için yeterli olur. Fazla bile gelir.
Hocam bu nasıl peki? Çünkü ekran IPS olduğu için önemli. Üstelik Windows 11 üzerinde otomatik yüklü geliyor.

R5-5600H ve RTX 3050 olan cihazın siparişini geçtim hocam. Üzerine kurulu W11 de var zaten. Lisans işiyle de uğraşmayacağım daha iyi oldu.

İyi yapmışsınız hocam hayırlı olsun.
Sağolun hocam. Bunu seçmemdeki en temel sebepler W11’in fabrikasyon olarak yüklü gelmesiydi. Bir de bütçemin çok fazla üzerine çıktım. Yani alırken bile kendimi sorguladım desem yeridir. O yüzden i5-12500H ve RTX 3050 Ti benim için büyük sıkıntı verebilirdi. Bir de Freedos olması ayrı bir dezavantaj. Bu arada R5 5600H performans olarak Intel’de i5 ve i7 serisinde hangi işlemcilere denk geliyor? i5-11500H ya da i7-10750H gibi bir şey mi?

Sağolun hocam. Bunu seçmemdeki en temel sebepler W11’in fabrikasyon olarak yüklü gelmesiydi. Bir de bütçemin çok fazla üzerine çıktım. Yani alırken bile kendimi sorguladım desem yeridir. O yüzden i5-12500H ve RTX 3050 Ti benim için büyük sıkıntı verebilirdi. Bir de Freedos olması ayrı bir dezavantaj. Bu arada R5 5600H performans olarak Intel’de i5 ve i7 serisinde hangi işlemcilere denk geliyor? i5-11500H ya da i7-10750H gibi bir şey mi?
İ5 11400H'dan daha iyi İ5 12500H'ın arkasında.

Maalesef ürünü iade ettim. Yanında verilen adaptör 180W gücünde ve çok ciddi tüketim yapıyor. Günde en az 20 saat açık kalacak bir laptop için ayda en az 160 lira fatura masrafı demek oluyor. O yüzden geri verip diğer ürünü aldım. Yanında 45W adaptör var mis gibi. Harici ekran kartlı ürün alınmaz onu anladım. Bana az güç tüketimi ve çok iş yapacak laptop lazımmış. Ocağıma incir ağacı dikecek ürün değil. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı