Laptopu sarjda oynamak sorun oluşturur mu?

bataryanın zamanla ömrü kısalıyor galiba bizzat denemişliğim var 5. yılı laptobumun il geldiğinde 9 saat civarı dayanıyordu %100 de iken şimdi 2.30 saat dayanıyor

Son düzenleme:
Sadece meraktan soruyorum, kaç tane laptopu şarjda kullanıp dediğiniz sorunla karşılaştınız? Kaç tane yorum okuduğunuz laptopu şarjda kullanmak ile? Kaç tane makale okudunuz pilleri şarjda kullanmak ile ilgili?

Arkadaş performanstan bahsetmemiş demişki kardeşim bu cihazıma zarar verir mi? Marsta mı yaşıyorsun.

Bataryanın zamanla ömrü kısalır bizzat denemişliğim var 5. yılı laptopumun il geldiğinde 9 saat gibi bir zamanı vardı %100'de iken şimdi 2.30 saat dayanıyor.

Al cevabını profösörüm.(Bilerek pröfösör yazdım)

bataryanın zamanla ömrü kısalır bizzat denemişliğim var 5. yılı laptobumun il geldiğinde 9 saat gibi bir zamanı vardı %100 de iken şimdi 2.30 saat dayanıyor

Bu dediğiniz olay şarjda kullanmadan da olacaktı. Li-on pillerin yapısı gereği zamanla kullanılamaz hale gelecektir. Bunun için şimdilik yapacak bir şey yok.

Bataryanın ömrünü kısaltabilir. Bataryayı çıkartınca da ani elektrik kesintilerinde bilgisayar zarar görebilir. Batarya 'önemli değil' diyorsanız kullanabilirsiniz bende sarjda kullanıyorum çünkü oyundan aldığım FPS 30 dan 70 e çıkıyor.

11 yıllık laptop var. Bataryayı hiç çıkartmadım bugün bile batarya 10dk gidiyor. :) Bataryayı uzun süre kullanmazsan zaten kullanılamaz hale geliyor, şarj tutmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı