Laptopu Sürekli Şarjda Kullanmak Zararlı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Batarya gömülü değilse çıkarıp kullanabilirsiniz. Sadece her ay tam olarak boşaltıp %90 seviyesine kadar doldurun. Full dolu halde bataryayı bir yere koymayın. %80-90 yeterli.
@Viktor R3znov Sizin dediginiz eski bilgisayarlarda geçerli. Yeni bilgisayarlarda adaptör içerisinde cam sigorta mevcut yüksek voltajda sadece o patlıyor veya adaptör yanıyor. Bilgisayara bir şey olmuyor.

Sonuç olarak laptopın aksesuarına zarar gelmiş oluyor. Neden böyle bir aksiyona girilsin?

Kardeşim anlamıyor musun? Neden 201 TL masrafa girsin???
Siz anlamıyorsunuz! Batarya takılı değilken yüksek voltaj gelirse 1₺ lik masraf çıkar. Bataryayı sürekli takılı halde kullanmak batarya ömrünü yarı yarıya düşürür. Yüksek voltaj gelmesi bataryayı etkilemez. Batarya takılı olsada 1₺ lik cam sigorta patlar ve sigortadan sonraki devreyi korur. Yani bataryanın takılı olup olmaması sadece bataryanın kullanım ömrünü etkiler. Bataryayı sürekli takılı halde kullanıp 1.5-2 senede öldüreceğine sürekli takmadan 3-4 sene kullanmak daha mantıklıdır. Onuda geçtim yüksek voltaj dağıtım şirketinin suçudur, mahalledeki tüm elektronik eşyalar zarar görür ve bunun tespitinden sonra elektrik dağıtım şirketi tüm masrafları ödemekle yükümlüdür.

Son düzenleme:
Haziran 2015'ten beri aynı bataryayı kullanıyorum. Yıpranma seviyem %29 olmuş. Sürekli takınca iki senede gitmiyor arkadaşların bilgisine sunarım.
Ek Açıklama 2018-12-13 021232.jpg

Yanlış Bilgilendirme
Siz anlamıyorsunuz! Batarya takılı değilken yüksek voltaj gelirse 1₺ lik masraf çıkar. Bataryayı sürekli takılı halde kullanmak batarya ömrünü yarı yarıya düşürür. Yüksek voltaj gelmesi bataryayı etkilemez. Batarya takılı olsada 1₺ lik cam sigorta patlar ve sigortadan sonraki devreyi korur. Yani bataryanın takılı olup olmaması sadece bataryanın kullanım ömrünü etkiler. Bataryayı sürekli takılı halde kullanıp 1.5-2 senede öldüreceğine sürekli takmadan 3-4 sene kullanmak daha mantıklıdır. Onuda geçtim yüksek voltaj dağıtım şirketinin suçudur, mahalledeki tüm elektronik eşyalar zarar görür ve bunun tespitinden sonra elektrik dağıtım şirketi tüm masrafları ödemekle yükümlüdür.

Aynen ödemekle yükümlüdür. Kesin öderler. Kendini Almanya'da falan mı sanıyorsun ? :) İkincisi bu konuda uzmanlığın var mı? Söylediklerin yanlışlarla dolu. Son olarak da birçok laptopta, oyunlarda v.b. tam performans alabilmek için batarya ve adaptör takılı kullanmak gerekiyor.

Aynen ödemekle yükümlüdür. Kesin öderler. Kendini Almanya'da falan mı sanıyorsun ? :) İkincisi bu konuda uzmanlığın var mı? Söylediklerin yanlışlarla dolu. Son olarak da birçok laptopta, oyunlarda v.b. tam performans alabilmek için batarya ve adaptör takılı kullanmak gerekiyor.
Ben yukarıda adaptör takılı olmayacak gibi bir şey yazmadım. Konu batarya takılı olup olmaması siz bambaşka bir tarafa sürüklüyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı