Laptopumu Nasıl Kullanmalıyım ? Bataryasız Fişte mi ?

Batarya için en fazla elli - yüz lira ödersin, ama ani bir elektrik kesintisiyle hdd üzerinde badsector oluşursa; hdd fiyatını geçtim, kaybolacak veri için değer mi sence? Eğer elektrik tesisatında bir kesintisiz güç kaynağı mevcutsa sorun değil ama diğer türlü kesinlikle bataryasız kullanmanı tavsiye etmem.
 
Murat Koç, bugüne kadar servise gönderdiğim dizüstü bilgisayarların hiçbirinde badsector kullanıcı hatası olarak görülmedi, garanti kapsamında değiştirildi.
Ama dediğim gibi yinede böyle bir durumda veriler kaybolabilir hiçbir zaman müşterilerime sırf pil ömrü için bataryayı sökmelerini tavsiye etmem, kaldı ki ne gereği var, lityum iyon pil sonuçta kullanmadıkça da ömrü azalıcaktır..
 
Ben de 2 senedir bataryasız kullanıyorum. Defalarca kardeşim yanlış fişi çektiğinden pc aniden kapandı ama hiç de sorun yaşamadım veri kaybı yanma badsector vs. dert etme. Hep evdeysen bence de bataryayı çıkarıp kullanmanda bir sorun yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim batarya takılı kalsın öyle kullan en mantıklsı bu çünkü elektrik gitme ihtimali işi kötü eder.İngilterede 40 yılda bir elektrik gidiyor orda olsan rahat :technopat:

Ayrıca 1-2 haftada bir mutlaka bataryayı sonuna kadar artık bnde derman kalmadı diyene kadar kullan bitsin sonra güzelce doldur ki ömrü konusunda sıkıntı olmasın...
 
Yaa hiç olmadı, verilerini yedekle. Zaten virüs mirüs format pcye neler çektiriyor. Elektrikler gitti pc bozuldu diye şikayet edenler sınırlıdır zaten. Virüs tehlikesi bunun onlarca katı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı