Laptopun çok ısınması nasıl önlenir?

Undervoltage nedir benimki Intel'de.
Undervoltage, üretici tarafından belirlenen default güç seviyelerini düzenlemek ve bu sayede fazladan çekilen güç miktarını azaltarak ortaya çıkan ısı miktarını da azaltmaya yarayan bir işlem. Bilgisayarınızın modelini doğru şekilde yazar mısınız?

Pil çıkarmak çok mantıksız. O zaman masaüstü bilgisayar alırdı adam.

İlk olarak hava sirkülasyonu sağlamalısınız. Laptop soğutucusu veya standı kullanın. Kaliteli bir termal macun ile değiştirin macunu. Eğer Intel işlemciye sahipseniz undervoltage yapmalısınız. Uzun süredir temizlemiyorsanız temizlemelisiniz.
Pili çıkarmak neden mantıksız olsun?
Laptopunuz varsa böyle zorlu işlerde pil takılı iken ve çıkarmışken ısı takibi yapmanızı öneririm.

Pili çıkarmak neden mantıksız olsun?
Laptopunuz varsa böyle zorlu işlerde pil takılı iken ve çıkarmışken ısı takibi yapmanızı öneririm.

Pili çıkarmak pilin bozulmasına neden olabilir? Oksitlenmeye neden olabilir. Madem laptoplarda pil gerçekten ciddi ısınmaya sebep oluyor neden çıkarılması zor bir şekilde içeri koyuluyor? Hele hele ısınma ciddi bir problemken.

Pili çıkarmak pilin bozulmasına neden olabilir? Oksitlenmeye neden olabilir. Madem laptoplarda pil gerçekten ciddi ısınmaya sebep oluyor neden çıkarılması zor bir şekilde içeri koyuluyor? Hele hele ısınma ciddi bir problemken.
Tam tersi, dolu olduğu halde beslemeyle birlikte gereksiz kullanım pili bozuyor.
Üreticilerin yaptığı her şey doğru mu yani?
Pili çıkarın, iyi bir yerde muhafaza edin. Gerektiği zaman takarsınız. Çıkan pil çöpe atılmayacak ya...

Tam tersi, dolu olduğu halde beslemeyle birlikte gereksiz kullanım pili bozuyor.
Pili çıkarın, iyi bir yerde muhafaza edin. Gerektiği zaman takarsınız. Çıkan pil çöpe atılmayacak ya...
Kulaktan dolma bilgilerle bilgilendirme yapmaya çalışmayın. Bu bahsettiğiniz şey eski çıkarılabilir pillere sahip laptoplarda geçerliydi. Çook eskide kalmışsınız.

Yüzlerce mühendisin soğutma için çalıştığını ve bu düşündüğünüzü düşünemediğini iddia ediyorsunuz ya ona ithafen dedim.

Kulaktan dolma bilgilerle bilgilendirme yapmaya çalışmayın. Bu bahsettiğiniz şey eski çıkarılabilir pillere sahip laptoplarda geçerliydi. Çook eskide kalmışsınız.

Yüzlerce mühendisin soğutma için çalıştığını ve bu düşündüğünüzü düşünemediğini iddia ediyorsunuz ya ona ithafen dedim.
Neden düşünemesinler? Benim öyle bir iddiam yok.
Ama bu doğrulardan kaçmaları için bir sebep değil. Kapitalizm denen bir illet içinde yapılıyor bu işler.
Maliyet, kalite, sizin beklentiniz, bütçeniz her şeyin tam uyuşması zor iş.
Kulaktan dolma bilgiler mi değil mi test etmek çok basit.
Varsa böyle bir laptopunuz iki durumda da işlemciye ve GPU'ya aynı yükü bindiren zorlu işleri yapın da sonuçları görün. Ve o engin deneyimlerinizi bize de sunun lütfen.

Son düzenleme:
Neden düşünemesinler? Benim öyle bir iddiam yok.
Ama bu doğrulardan kaçmaları için bir sebep değil. Kapitalizm denen bir illet içinde yapılıyor bu işler.
Maliyet, kalite, sizin beklentiniz, bütçeniz her şeyin tam uyuşması zor iş.
Kulaktan dolma bilgiler mi değil mi test etmek çok basit.
Varsa böyle bir laptopunuz iki durumda da işlemciye ve GPU'ya aynı yükü bindiren zorlu işleri yapın da sonuçları görün. Ve o engin deneyimlerinizi bize de sunun lütfen.

Engin deneyimlerimi sunmaya geldim. Söylediğiniz üzere HP Pavilion Gaming 15 EC2036NT model bilgisayarımın dahili pilini çıkardım. Öncelikle klavyenin LED'leri bunu yaptığımda çalışmıyor. Sıcaklık ise 1 derece bile fark etmedi. CPU-Z ve FurMark uygulamalarında işlemciye ve ekran kartına yük bindirdim. Pil takılıykenki sonuçların aynısını veriyor.

Engin deneyimlerimi sunmaya geldim. Söylediğiniz üzere HP Pavilion Gaming 15 EC2036NT model bilgisayarımın dahili pilini çıkardım. Öncelikle klavyenin LED'leri bunu yaptığımda çalışmıyor. Sıcaklık ise 1 derece bile fark etmedi. CPU-Z ve FurMark uygulamalarında işlemciye ve ekran kartına yük bindirdim. Pil takılıykenki sonuçların aynısını veriyor.
Güzel.
Furmark testlerini ne kadar süreyle yaptınız?
Bir de konu sahibi arkadaş çalışmalarını ne kadar sürede yapıyor? Ve onun gibi Solidworks çalışması falan yapıp paylaşabilir misiniz?
Ve bir de bilgisayar soğukken önce pilsiz, sonra pilli, dikkate değer sürelerde test yapıp görselleri ile paylaşır mısınız?

Güzel.
FurMark testlerini ne kadar süreyle yaptınız?
Bir de konu sahibi arkadaş çalışmalarını ne kadar sürede yapıyor? Ve onun gibi SolidWorks çalışması falan yapıp paylaşabilir misiniz?

Daha önce de stres testi ve Cinebench testleri de yapmıştım. İşlemci zaten bir yerden sonra fanlar Full devire geçtikten sonra kendisini 3.8 GHz'e kitliyor ve 96-97 derecelerde tutuyor. GPU ise test başlarında 50 dolaylarında seyrederken maksimum 63'e çıkıyor 15-20 dakikanın sonunda. Sonuç olarak hiçbir değişiklik yok. Pili çıkardığımda olanlar bunlar
Ve bir de bilgisayar soğukken önce pilsiz, sonra pilli, dikkate değer sürelerde test yapıp görselleri ile paylaşır mısınız?

Maalesef bilgisayarı topladım bile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı