Last of Us part 2 incelemesi

Makaleler
2
Daha fazla  
Birinci oyun fevkalade yaratıklı aksiyonlu güzel bir oyundu. Part 2'yi yükledim fakat eş cinsel ve trans birey temasından oyunu oynayamaz hale geldim. Oyunu aldığıma çok pişmanım. Güzelim Türkçe dublajlı oyunu eş cinsellik ve translık propagandasına dönüştürmüşler. Gözüme batıyor gitmiyor oyun ilerlemiyor. Oyun oynarken herhangi bir şeyin propagandasını görmek hiç de güzel değil. Oyun değil mi bu? Amacı eğlendirmek değil mi?

Birinci oyun fevkalade yaratıklı aksiyonlu güzel bir oyundu. Part 2'yi yükledim fakat eş cinsel ve trans birey temasından oyunu oynayamaz hale geldim. Oyunu aldığıma çok pişmanım. Güzelim Türkçe dublajlı oyunu eş cinsellik ve translık propagandasına dönüştürmüşler. Gözüme batıyor gitmiyor oyun ilerlemiyor. Oyun oynarken herhangi bir şeyin propagandasını görmek hiç de güzel değil. Oyun değil mi bu? Amacı eğlendirmek değil mi?
Yeni Dragon Age oyununu oynamayin. Kalpten gidersiniz.

LOU2 asiri kaliteli bir oyun. Escinsellik propagandasi sevmesem de oyundaki kaliteyi göz ardı edemeyiz. Hikayesi biraz daha güzel olsa sanat eseri derdim fakat su haliyle sadece guzel bir oyun diyebiliyorum.

Sizinle aynı fikirdeyim. Part 1 benim için müthiş bir yapıttı. Ellie'nin masumluğu, küçüklüğü, Joel'in liderliği adeta bir baba gibi sahip çıkması bana şahsen oyunu sevdiren faktördü. Büyük bi' heyecanla Part 2'yi aldım Ellie'nin o sahnesine gördüm neyse dedim hadi devam edeyim, Joel'in ölümü benim için son nokta oldu oyunu oynamayı bıraktım, sıktı şahsen beni.

Hocam size kesinlikle katılıyorum. Sadece bu oyunda değil artık yeni çıkan oyunlarda , filmlerde başrol hep bir zenci , lgbtli ya da kadın alıyor. Örneğin Ghost of tsushimanın yeni çıkacak devam oyunu olan Ghosy of Yoteinin de başrolu kadın olacak. Bu propagandalar benim de sinirimi bozuyor. İki tane feministe yaranabilmek için oyunun orjinalliğine ve kalitesini bozuyorlar.

Hocam size kesinlikle katılıyorum. Sadece bu oyunda değil artık yeni çıkan oyunlarda , filmlerde başrol hep bir zenci , lgbtli ya da kadın alıyor. Örneğin Ghost of tsushimanın yeni çıkacak devam oyunu olan Ghosy of Yoteinin de başrolu kadın olacak. Bu propagandalar benim de sinirimi bozuyor. İki tane feministe yaranabilmek için oyunun orjinalliğine ve kalitesini bozuyorlar.
Yorumunuzla ters tepki olarak cinsiyetçilik yapıyorsunuz bilmiyorum farkındamısınız ama. Bir oyunda baş karakter gayet kadın olabilir ki bunun bir çok örneği var. Control , Horizon Zero serisi, Bayonetta, Stellar Blade, Tomb Raider, A Plague Tale, Life is Strange, Beyond Two Souls, Hellblade vs gibi. Başkahramanın kadın olmasıyla propagandanın ne alakası var ? Konu saptırmayın, eşcinsellikle aynı şeyler değiller.

Yorumunuzla ters tepki olarak cinsiyetçilik yapıyorsunuz bilmiyorum farkındamısınız ama. Bir oyunda baş karakter gayet kadın olabilir ki bunun bir çok örneği var. Control , Horizon Zero serisi, Bayonetta, Stellar Blade, Tomb Raider, A Plague Tale, Life is Strange, Beyond Two Souls, Hellblade vs gibi. Başkahramanın kadın olmasıyla propagandanın ne alakası var ? Konu saptırmayın, eşcinsellikle aynı şeyler değiller.
Hocam mesela hulk serisinde başrolün kadın hulk olduğu bir film yapılmasındaki sebep ne sizce filme özgünlük katmak veya daha yaratıcı bir şey ortaya koymak mı ? Hayır onlar da toplumdaki kadın eşitsizliğini filmlerine yansıtarak bir şeyler hedefliyorlar fakat bunları neden filmlere yansıtırsınız ki ? Mesela ghost of tsushimanın devam oyununda başrolün kadın olmasında da özel bir sebep görmüyorum.Aynı şekilde fifa oyununa kadın oyuncuların eklenmesi. Belki de oyuncu kitlesinin %90'ı bu yeniliği sevmedi ama niye böyle bir yenilik getirdiler? Tamamen boş propaganda bence.

Ne alaka güzel kardeşim bu nasıl inceleme? Oyunun hikaye yönünden eksik yönleri varken tek inceleme diye yazdığın şey lgbt propagandası yapılması mı?

Hocam mesela hulk serisinde başrolün kadın hulk olduğu bir film yapılmasındaki sebep ne sizce filme özgünlük katmak veya daha yaratıcı bir şey ortaya koymak mı ? Hayır onlar da toplumdaki kadın eşitsizliğini filmlerine yansıtarak bir şeyler hedefliyorlar fakat bunları neden filmlere yansıtırsınız ki ? Mesela ghost of tsushimanın devam oyununda başrolün kadın olmasında da özel bir sebep görmüyorum.Aynı şekilde fifa oyununa kadın oyuncuların eklenmesi. Belki de oyuncu kitlesinin %90'ı bu yeniliği sevmedi ama niye böyle bir yenilik getirdiler? Tamamen boş propaganda bence.
Hocam olay sizin konunun eşcinsellikle ile zıt şeyler söylemeniz, kadın başrolü beğenirsiniz beğenmessiniz farklı konudur. Fakat bir oyunda filmde veya dizide başrolün kadın olmasının eşcinsellikle bir alakası yok onu anlatmaya çalışıyorum. Fifa oyununa kadın oyuncuların eklenmesi neden sizi rahatsız ediyor ki ? Kadın futbolu diye birşey gerçek hayatta da var veya farzedelim kardeşiniz eşiniz futbol oynayan bir kadın, bunları görmek onlar için kötü birşey mi ? Hayatını futbola adamış bir kadın olamaz mı ? Neden oyunda kadınların oynadığı futbolu görmesin ?

Hocam olay sizin konunun eşcinsellikle ile zıt şeyler söylemeniz, kadın başrolü beğenirsiniz beğenmessiniz farklı konudur. Fakat bir oyunda filmde veya dizide başrolün kadın olmasının eşcinsellikle bir alakası yok onu anlatmaya çalışıyorum. Fifa oyununa kadın oyuncuların eklenmesi neden sizi rahatsız ediyor ki ? Kadın futbolu diye birşey gerçek hayatta da var veya farzedelim kardeşiniz eşiniz futbol oynayan bir kadın, bunları görmek onlar için kötü birşey mi ? Hayatını futbola adamış bir kadın olamaz mı ? Neden oyunda kadınların oynadığı futbolu görmesin ?
Hocam ortada eşcinsellik diye bir konu yok onu nerden çıkardınız eşcinsellik konusu etrafında konuşmuyorum ki ben. Sırf feminist tayfanın eleştirilerine maruz kalmamak için bir şeyler uydurmalarından rahatsız oluyorum ben. Yıllardır futbol erkeklerin oynadığı bir oyun ve voleybol nasıl kızlarla özdeşleşmişse futbolda erkeklerle özdeşleşmiş bir oyundur. Ha ben demiyorum ki kızlar futbol oynamasın erkek işi. Fakat bir işi orjinalinden çıkarmaya ne gerek var sırf eleştirilmemek için. Kadınlar tabi ki futbol oynayabilir.

Hocam mesele kadın karakterleri oyunlarda görmek veya görmemel değil. Mesele sürekli olur olmadık yerlerde birşeylerin propagandasına siyasetine maruz kalmak. Fifa oynarken kadın oyuncuları dayatıyorlar. Zaten kadın futbol ligleri var diye masumane bir durum yok oratada. Olay tamamen düzeni bozmak, normalin dışına çıkmak. Anormali normal göstermek, insanların temel yapısını hedef almak gibi konular var. Yani kadın ligi olabilir ama kadın ligi erkek ligi kadar ilgi çekici değil. Ama bu durum fifada öyle bi göze sokuluyorki sanki milyonlarca insan kadın ligi istiyormuş gibi hissettiriyorlar. Tlou 2 de aynı şekilde. Çevremde 100 insandan 1i bile eşcinsel değil veya cinsiyet değiştirmedi. Hatta 100 değil 1000 kişide 1 kişi dahi değil bu oran. Yaşadığım belde yaklaşık 100 bin kişilik ve sadece 1 tane cinsiyetini değiştiren insan var. Peki bu oyunlar neden 3 kişiden 2’si trans veya eşcinselmiş gibi dikte ediyor onu anlamıyorum. Ben zombi oyunu istiyorum bana vaad ettiğin ve 1500 lira para verdiğim o oyunu istiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı