Lat çalışırken progressive overload çok yavaşladı

Hocam ben size tecrübe ettiğim şeylerden bahsediyorum bir kası 1 kere çalıştırmak az 3 kere çalıştırmakta fazla en iyisi 2 kez çalıştırmak.
3 kere kime göre fazla neye göre fazla? Ben haftada 3 kere çoğu kas grubuna antrenman başına 2 setten fullbody yapıyorum bir sıkıntısını çekmedim hatta daha da iyi geliştim. Deloada da hiçbir zaman ihtiyaç duymadım. Haftada 3x sıklık çok güzel bir programlamayla 2x sıklıktan daha iyi. Mantıken de zaten daha iyi sadece programlaması daha zor. Daha az atrofi süresi, daha çok uyarı. Bir antrenmanda bir kas grubu için çok büyük bir farkla en çok uyarıyı sağlayan ilk seti haftada 2 yerine 3 kere yapıyorsun. Chris Beardsley'in haftalık net uyarıyı hesaplamak için çıkardığı bir hesap makinesi var. Buradan kolayca sonuca ulaşılabilir.

3 kere kime göre fazla neye göre fazla? Ben haftada 3 kere çoğu kas grubuna antrenman başına 2 setten fullbody yapıyorum bir sıkıntısını çekmedim hatta daha da iyi geliştim. Haftada 3x sıklık çok güzel bir programlamayla 2x sıklıktan daha iyi. Mantıken de zaten daha iyi sadece programlaması daha zor. Daha az atrofi süresi, daha çok uyarı. Bir antrenmanda bir kas grubu için çok büyük bir farkla en çok uyarıyı sağlayan ilk seti haftada 2 yerine 3 kere yapıyorsun. Chris Beardsley'in haftalık net uyarıyı hesaplamak için çıkardığı bir hesap makinesi var. Buradan kolayca sonuca ulaşılabilir.
Hocam size bir sorum var. Cable row yerine ağırlıklı chin up yapıp barfiks yerine de lat pulldown yapsam nasıl olur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı