Lat Puldown kaç tekrar yapılmalı?

1.5 senedir falan gidiyorum genelde programımda 12 tekrarlar falan varda ben hep az yapıyorum ağır kiloda tekrarlara uyayım biraz.
Sizin için daha iyi olur o zaman. 7-8 tekrar kaldırabildiğiniz maksimum ağırlıkla 7'den aşağı düşmemeye çalışın.

Öylesi daha iyi zaten. 5-8 idealdir.
5 tekrar az kalır bence. En kötü 6 tekrar. 5 gerçekten düşük kalmıyor mu?

5 tekrar az kalır bence. En kötü 6 tekrar. 5 gerçekten düşük kalmıyor mu?
Hayır. 5 hatta 4 ile 30 tekrar aralığının eşit hipertrofi verdiğini gösteren çalışmalar var. Açıklayacak olursam motor ünitelerininin en çok aktif olduğu tekrarlar tükenişe yaklaşılan son 4-5 tekrar yani bu tükenişe yaklaşılan son 4-5 tekrarın öncesinin kas gelişimine bir katkısı yok. 4-5 tekrar çıktığı sürece kas gelişiminden bir şey kaybetmezsiniz çünkü bu set zaten mekanik gerilimi asıl veren, kas gelişimini asıl tetikleyen tekrarlardan oluştu.

Kendim bizzat deneyimlediğim birşey var, sırt geliştirmek için %100 rom yerine daha ağır çalışmak sırtı kesinlikle daha hızlı geliştiriyor fakat sırtta böyle diye diğer bölgeler için aynı durum söz konusu olmayabilir.
Yani demek istediğim lat pulldown yaparken formun %70 olsun ama kaldırdığın normal ağırlıkdan fazla kaldır, böyle dedim diye de formun içinden geçme.
Diğer hareketlerde press, curl vs. bunlarda range of motion (rom) daha önemli 6-8 tekrar arası idealdir.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı