Lateral Raise yaparken omuzlar çalışmıyor

womanizer217

Hectopat
Daha fazla  
Sorun baslikta soyledigim gibi. Evde 5kg Dumbbell'larla calisiyorum ve set ortalarindan itibaren trapezleri hissediyorum. Omuzlarsa neredeyse hiç calismiyor. Dumbbell press denedim fakat onda da kollarim calisiyor, omzumda tik yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun baslikta soyledigim gibi. Evde 5kg Dumbbell'larla calisiyorum ve set ortalarindan itibaren trapezleri hissediyorum. Omuzlarsa neredeyse hiç calismiyor. Dumbbell press denedim fakat onda da kollarim calisiyor, omzumda tik yok
Kıçını az dışarı çıkar. Dumbeli dirseklerine kaldiriyormus gibi olsun. Kolların dümdüz olmayacak birde artarda yapma. Acele etme indirir kaldırırken. Bu söylediklerimi yaparsan çalıştığını hissedeceksin

Yanlış formda trapezler çalışır hocam. Kalçanı azcık dışarı verip kollarını tamamen açmadan. Hareketin negatifinede dikkat et. Bide az kilo çok tekrar falan tamamen saçmalıktan ibaret (kendi görüşüm). Bi sette 10 tekrar atabilceğin max ağırlığı al ve 12-16 tekrarlara git.

Sorun baslikta soyledigim gibi. Evde 5kg Dumbbell'larla calisiyorum ve set ortalarindan itibaren trapezleri hissediyorum. Omuzlarsa neredeyse hiç calismiyor. Dumbbell press denedim fakat onda da kollarim calisiyor, omzumda tik yok.
5 kg muhtemelen ağır geliyor size çünkü set ortalarından itibaren demişsiniz. Set ortalarına gelince size ağır geldiği için daha kası zorlayamadan formunuz bozuluyor ve omzunuz yerine trapezleriniz çalışıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı