Başarılı Kurulum Lenovo B570 Hackintosh Yosemite

Öncelikle merhaba arkadaşlar;

Uzun zamandır gerçekleştirdiğim Snow Leopard, iAtkos, Mountain Lion denemelerinde başarısız olmuşken tam da hackintoshtan vazgeçecek iken bir gün dolaşırken outube'da Dual Boot UEFI Windows 8.1 ve Mac OS X Mavericks 10.9.2 Kurulum Rehberine denk geldim ve rehbere göre mavericks kurulumunda başarılı oldum.

Daha sonra Yosemite'yi keşfedince hiç duraksamadan direk mavericks miş gibi başarıyla kurdum... Mavericks sürücüleri yosemite!de çalışmadı. Sırf bu yüzden bir kaç kere daha kurulum gerçekleştirdim. Daha sonra tek tek kext peşine düştüm. Clover boot0af hatası ve türevlerinin çözümlerini bulup uyguladım ve en sonunda sesi, ekranı, kablosuzu, klavyesi ve hatta bataryası bile doğru çalışan bir Lenovo B570 Hackintosh sahibi oldum. Kurulumda kullandığum kext ve boot error için gerekli boot1h ve türevi boot dosyalarını ve bunun yanında ntfs için gerekli tuxera ntfs programınıda paylaşıyorum. İsteyen arkadaşlar linkten indirebilirler. Her türlü kurulum desteği için burdayım ve seve seve yardım etmeye hazırım.

Sistem Özellikleri :
  • Intel i5-2430 Cpu
  • Hitachi 500 Gb Disk
  • 4+4 Kingston+Samsung Ram
  • Intel HD3000+GT410M Vga
  • Realtek Alc272 HD Sound
  • Realtek 8168 Ethernet
  • Atheros Ar9285 Wifi
Yosemite İmajı :
OS X 10.10 Yosemite RAW İmajı

Mavericks İmajı :
Mac OS X Mavericks 10.9 RAW İmajı

Colover+Kextler+Tuxera Ntfs+Boot Fix+Kext Wizard:
Lenovo B570 Kext+Clover+Tuxera+Boot Fix.zip - Google Drive

eee.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
rica ederim ne demek. en azindan benim pc de ben hic bir mavericks ayarini değistirmeden kurulumu tamamladim. Yani hamlığımı mavericks kurarken bitirdim. Yosemite için ise hersey cok rahat oldu :)
 
Uzun bir süreç 'den sora başarılı olduğunuz için tebrikler güle güle kullanın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hocam aşağıda özelliklerini verdiğim bir bilgisayarım var.maveriks yüklenebilir mi?

ASUS K53SC

İŞLEMCİ : Intel® Core™ İ3-2330M CPU 2.20 GHZ
RAM : 4
EKRAN KARTI :
NVIDIA 520MX 1GB
INTEL HD 3000
 
Sadece hd 3000 kullanarak kurabilirsin.Kurulum yaparken rehberdeki gibi npci=0x2000 kernelflag ve injectedit isaretlemeyi unutmayin. kolay gelsin.
 
Merhaba Yosemiteyi usbye yazdım clover boot ekranina kadar ulaştım videodakiler tam olarak yaptım yalnız boota başlarken sürekli beni clover boot ekranina atiyor ilerleyemeden neden acaba sorun ne ?
 
Muslim Bey aşşağıdaki alıntı yaptığım sorunla ilgili bir öneriniz var mı acaba?

Yeni konu açacaktım ancak izin vermediği için buradan yardımlarınızı bekliyorum.

Lenovo T420 Mavericks 10.9.5 Kurulumu ve Yardım Talebim.
Sistemim:
Lenovo T420
System Model: 4180FB5
Processor: Intel(R) Core(TM) i5-2540M CPU @ 2.60GHz (4 CPUs), ~2.6GHz
Memory: 8192MB RAM
Display Card name: Intel(R) HD Graphics 3000
Display Memory: 1696 MB
Current Mode: 1600 x 900 (32 bit) (50Hz)
Monitor Id: LEN40A1
Sound Devices
Description: Hoparlör (Conexant 20672 SmartAudio HD)
Hardware ID: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_506E&SUBSYS_17AA21CE&REV_1000
(Eksik Bilgi varsa belirtirseniz ekliyeyim.)

Dual Boot UEFI Windows 8.1 ve Mac OS X Mavericks 10.9.2 Kurulum Rehberi - Technopat Linkdeki anlatımları ve kurulum usb sini hazırladım. Videodaki anlatımları adım adım uygulamaya başladım. Yaşadığım sorunlar ve geldiğim noktayı adım adım anlatmaya çalışacağım.

Videodaki anlatımla malesef bir türlü kurulum ekranına ulaşamadım. (Vaktinizi almamak için neler denediğimi ve ne ile karşılaştığımı atlıyorum.) Bir çok deneme yanılma sonucunda Option-Graphicinjector menu- inject intel [ ] (içi boşaltıldı) Boot arguman kısmına -x eklendi. IOBluetooth hatası geldi. Bir müddet sonra kurulum ekranı geldi. Ancak ekranın yarısı görünüyor. Ekranın sağ tarafı uzayıp gidiyor. Sağ tarafda ne olduğu görünmüyor. Videodaki aşamaları izleyerek ekranın tamamında ne olduğunu videodan görüp tahmini tıklamalarla kurulumu tamamladım. Yeniden başlatırken de yine aynı ayarları ve -x girmek gerekiyor yoksa açılmıyor. Bu şekilde açılış yaptıktan sonra Clover Configurator (4.22 Versiyonu) kurdum. Mount Efi diyerek şifreyi girdim. "Efi Partition" ibaresi yeşile döndü. Ancak Ekranın sağ tarafı görünmediği için Menüden Go-Computer açtığımda ne USB nin ne de MavHDD nin efisini göremedim. Dolayısıyla buradan daha ileriye yarım ekranla gitmek mümkün olmadı. Acaba -x parametresi ile açtığım için mi Efi yi yüklemedi yoksa yükledi de ben mi ulaşmayı beceremedim bilmiyorum.

Konuyla ilgili internette yaptığım araştırmalar;
1. Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only - Page 25 - Installation Guides - InsanelyMac Forum
Bu linkde yazanlardan benim kullandiğim modele yükleme yapılabildiği dışında hiç bir şey anlamadım.
2. DSDT ne işe yarar? | Technopat Sosyal
DSDT Patch İçin Bilgi İhtiyacı | Technopat Sosyal
Bu linklerden de DSDT diye bir şey olduğunu anladım ancak benim durumum için ne yapacağımı bilemedim.

Bu aşamadan sonra ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olacak üstadlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Not: Bu konu benim için çok önemli. Yaklaşık 1 haftadır gece gündüz bir şeyler yapmaya çalışıyorum ancak mesafe katedemedim. :(
 
Merhaba. -x komutu ile actiginiz icin efi aktif olmuyor olabilir. Öncelikle tum bilgisayarini bir yere yedekle. Disk bölümlemesini dogru yaptiktan sonra yeniden sistem kur.(Diski tamamen silerek bolumle) Clover Configurator kurarken "boot0af" secenegini isaretleyerek ve ayni kurulumda install sata driver x64 olan secenegi de isaretleyerek kurulum yap. Yeniden baslattiktan sonra boot0af error hatasi alirsan efi kurulmus demektir. O ekrana gelirsen yaz bana. Sonrasinda diger islemleri gerceklestirelim. Kolay gelsin...
 
Muslim Bey ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only - Page 25 - Installation Guides - InsanelyMac Forum sitesindeki rehberi uygulayarak kurulumu başardım. Diski komple gpt tipinde 2 bölüm olacak şekilde formatladım. Kurulumdan sonra win 8.1 i de 2. bölüme kurdum. Şu an tek sorunum dual boot'u beceremedim. win 8.1 setup cd si takılıyken win açılıyor, takılı değilken clover ekranı geliyor. Bi çözüm buluncaya kadar bu şekilde devam edeceğim artık :)
 
Tebrikler. Hackintosh ailesine hoş geldiniz. Simdi ki sorunla ilgili bir ekran videosu cekerek bizimle paylasirsaniz dual boot probleminizi de cözmeye calisabiliriz. Bol sosyalli gunler dilegiyle...
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı