Lenovo Z500 Yosemite Bluetooth

Merhabalar;
Forumunuzdan edindiğim bilgiler ışığında bir os x kurulumu gerçekleştirmeye karar verdim ama gerçekleştiremedim. Girmediğim forum okumadığım makale kalmadı. Aşağıda takıldığım noktaları görebilirsiniz. İlk soracağınız soru -doğal olarak- bilgisayarımın markası ve teknik/donanım özellikleri.

Kod:
Bilgisayar:
      Bilgisayar Türü                                   ACPI x64 tabanlı kişisel bilgisayar
      İşletim Sistemi                                   Windows 8.1 Single Language Home Edition
      OS Servis Paketi                                  [ TRIAL VERSION ]
      Internet Explorer                                 9.11.9600.17416
      DirectX                                           DirectX 11.0
      Bilgisayar Adı                                 
      Kullanıcı Adı                                  
      Oturum Etki Alanı                                 [ TRIAL VERSION ]
      Tarih / Saat                                      2014-12-03 / 22:56

Anakart:
      CPU Türü                                          2x , 2600 MHz
      Anakart Adı                                       Lenovo Invalid
      Anakart Çipseti                                   Bilinmiyor
      Sistem Belleği                                    [ TRIAL VERSION ]
      BIOS Türü                                         Unknown (ÿÿÿÿÿÿÿÿ)
      İletişim (COM ve LPT)                             Bluetooth bağlantısı üzerinden Standart Seri (COM4)

Görüntü Birimi:
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            Intel(R) HD Graphics 4000  (2112 MB)
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            Intel(R) HD Graphics 4000  (2112 MB)
      Monitör                                           Genel PnP Monitör [NoDB]

Çokluortam:
      Ses Bağdaştırıcı                                  High Definition Audio Denetleyicisi [8086-1E20] [NoDB]

Depolama :
      IDE denetleyici                                   Intel(R) 7 Series Chipset Family SATA AHCI Controller
      Depolama denetleyici                              Microsoft Depolama Alanları Denetleyicisi
      Disk Sürücüsü                                     ST1000LM024 HN-M101MBB  (931 GB)
      Optik Sürücü                                      DTSOFT Virtual CdRom Device
      Optik Sürücü                                      HL-DT-ST DVDRAM GU70N
      SMART Sabit Disk Durumu                           OK

Bölümler:
      C: (NTFS)                                         [ TRIAL VERSION ]
      D: (NTFS)                                         25599 MB (15419 MB boş)
      Toplam Boyut                                      [ TRIAL VERSION ]

Giriş:
      Klavye                                            Standart PS/2 Klavye
      Fare                                              HID uyumlu fare
      Fare                                              Lenovo Pointing Device

Ağ:
      Birincil IP Adresi                                [ TRIAL VERSION ]
      Birincil MAC Adresi                            
      Ağ Bağdaştırıcısı                                 Bluetooth Aygıtı (Kişisel Alan Ağı)
      Ağ Bağdaştırıcısı                                 Microsoft Barındırılan Ağ Sanal Bağdaştırıcısı
      Ağ Bağdaştırıcısı                                 Microsoft Wi-Fi Doğrudan Sanal Bağdaştırıcısı
      Ağ Bağdaştırıcısı                                 Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısı  (192. [ TRIAL VERSION ])
      Ağ Bağdaştırıcısı                                 Realtek PCIe FE Ailesi Denetleyici
      Ağ Bağdaştırıcısı                                 VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter  (192. [ TRIAL VERSION ])

Yukarıda ilk aldığım hata bir süre sonra altdaki resim halini alıyorum.

1.jpg

Burada da bir süre sonra aslında Apple logosu gelmeye çalışıyor ancak bu hale bürünüyor.

2.jpg

Burda en altda "still waiting for root device" ile başlayan klasık hata yazıyor aslında ama okunmuyor.

3.jpg

... Şimdi naparız nasıl olur? Ben çıkamadım işin içinden denemediğim komut kalmadı. Eğer bana yardım etmezseniz bu gidişle bir işletim sistemi yazacağım :)

Saygılarımla

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de Z500 var Maveriks kurmak için çok uğraştım. Kurulumu Niresh ile yapabilimiştim.

ehci contoller hatası için EHCIacquire=Yes kodunu kullanabilirsiniz.

O ayarlar son yapılmış hali olmayabilir hatırlayamadım şimdi. Touchpad için ayrı yerlerden kextler bulup denemiştim ama uzun zaman oldu. Z500 e kurulum yapmak oldukça zor tam olarak çalışması 2 hafta sürdü (WiFi hariç uygun kext yok)

Anlıyorum teşekkür ederim deneyerek ve araştırarak bulacağım artık. :matrix:

Bu arada sadece guvenlı modda açabildim daha sonra. Şimdi yeniden kuruyorum

Alakası yok sanallaştırma ile... Ekran kartından bir önceki sürücüler bluetooth olduğu için böyle problem oluyor eğer yapabilirseniz biostan wifi ve bluetoothu devre dışı bırakın halen takılıyorsa klavyede enter tuşuna birkaç kez sürekli basın... Yosemite kururken takılı kaldı o şekilde aşabildim. Bazen yükleme modu kararsız kalabilir mouse yi oynatın klavyeye dokunun... Kurulum yaptığım pc Asus Vivo PC VM60

Sorunu @jester4807 kullanıcısının verdiği EHCIacquire=Yes komutu ve bir kaç kurcalama ile çözmüştüm. Ama şuan hiç bir şey hatırlamıyorum.

İnternetten Niresh'in Yosemite Zone sürümünü indir-usb ye yaz... Uefi kurulum yapma... Seçimlerde bootloader: chameleon standart seç. Diğer seçeneklere dokunma. Eğer kurulum başarılı olursa org.chameleon.boot.plist dosyasında birkaç kod değiştirerek intel hd kartınıda tanıtabilirsin. Önce kurulumu yapmayı dene.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı