Çözüldü Lenovo G505 işlemci değişimi nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sam001

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Lenovo G505 laptopa başka bir Laptop'tan 12 GB RAM ve SSD taktım ancak CPU kullanımı %100 olduğu için diğer Laptop'tan kalan son parça olan işlemciyi (i7-4712MQ) de takayım dedim ancak soğutucunun altında yalnızca APU'yu görebildim CPU'nun yerini çözemedim. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Düşündüğümü gibi, baktığımda bu işlemcili kasayı görmüştüm ve bu işlemci BGA yapılı yani soket olmadığı için yükseltme yapılmıyor.
CPU-Z üstünden CPU kısmına ait ekran görüntüsünü atar mısınız?

CPU-Z üstünden CPU kısmına ait ekran görüntüsünü atar mısınız?
Adsız.png

Düşündüğümü gibi, baktığımda bu işlemcili kasayı görmüştüm ve bu işlemci BGA yapılı yani soket olmadığı için yükseltme yapılmıyor.

Çözüm
Anladım, teşekkür ederim. Peki işlemcinin bu koşullarda %100 çalışmasının sebebi ne olabilir? Çözebilirsem işlemci değiştirmeme gerek kalmaz.

Anladım, teşekkür ederim. Peki işlemcinin bu koşullarda %100 çalışmasının sebebi ne olabilir? Çözebilirsem işlemci değiştirmeme gerek kalmaz.

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Arkada cok işlem olabilir. Ayrıca günümüze göre oldukça eski ve zayıf kalıyor işlemciniz.

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Arkada cok işlem olabilir. Ayrıca günümüze göre oldukça eski ve zayıf kalıyor işlemciniz.

Aslında bahsettiğim diğer laptop gayet iyi çalışıyordu. Tabii ki işlemcisi de daha iyiydi ancak ısınma problemi olmaktaydı o yüzden RAM SSD'yi bu laptopa aktarıp sorunu çözebilirim diye düşündüm. SSD'de Windows 11 yüklü.

Aslında bahsettiğim diğer laptop gayet iyi çalışıyordu. Tabii ki işlemcisi de daha iyiydi ancak ısınma problemi olmaktaydı o yüzden RAM SSD'yi bu laptopa aktarıp sorunu çözebilirim diye düşündüm. SSD'de Windows 11 yüklü.

Windows 11 yerine Windows 10 LTSC sürümün kurun. Ayrıca diğer laptopa bakim yaptınız mı? 4712MQ olan.

Windows 11 yerine Windows 10 LTSC sürümün kurun. Ayrıca diğer laptopa bakim yaptınız mı? 4712MQ olan.

Fanını temizledim, macun yeniledim ısıdan ziyade kütüphanede enteresan paternlerde fan sesleri çıkarıyordu. Son çare eksternal bir soğutucu koydum altına ve kendi fanının bağlantısını çıkardım.

Fanını temizledim, macun yeniledim ısıdan ziyade kütüphanede enteresan paternlerde fan sesleri çıkarıyordu. Son çare eksternal bir soğutucu koydum altına ve kendi fanının bağlantısını çıkardım.

Anladın, gürültü bir cihaz demek. 4712MQ zamanının da guzel bir CPU idi. Bu arada fan soketi takılı olmadan hata vermedi mi? Takmanız öneririm bu arada. Harici sogutucular pahalı olanları hariç pek işe yaramıyor, sadece yükseltmek yetiyor arkasını lapotpun. Dedigim gibi su an aktif olan AMD A6 5200 olan laptopa Windows 10 LTSC kurup deneyin bakalım CPU kullanımı nasıl olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı