Lenovo Legion 5 vs MSI GL65 Leopard

Bütçe
15000

roland9

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 15000TL'yi geçmeyecek bir laptop arayışındayım. Hem iş (Office programları ağırlıklı) hem oyun (orta seviye yeterli) için. Oyun dışında sessiz çalışması, kasa ve klavye kalitesi benim için öncelikli, genel performans (FPS değerleri vs) tamamen ikinci planda. Neticede iş için daha fazla kullanıyor olacağım. Herkesin isteği budur herhalde ama uzun vadede sorun çıkarma ihtimali daha düşük olan ürün tercihim olacak. Bunun da biraz şans meselesi olduğunun farkındayım.

Aşağıdaki iki laptop arasında kaldım:

https://www.hepsiburada.com/lenovo-...abilir-bilgisayar-82b100bctx-p-HBCV000002W2TC

https://www.hepsiburada.com/msi-gl6...-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000UWWE7

Lenovo şu an indirimde ve yapılan incelemeler (YouTube'daki incelemelerin neredeyse hepsine baktım) bu seviyedeki en iyi laptoplardan biri olduğu yönünde. AMD olması bir artı sanırım. MSI da kaliteli bir marka, genel olarak ikisi arasında çok fark yok gibi. Anladığım kadarıyla Lenovo'nun ekranı/paneli daha iyi ki bu da benim için önemli. MSI'da manuel fan kontrolü var, bu bence büyük bir artı aslında. Ama Lenovo zaten genel olarak sessiz çalışan bir alet diye anlıyorum, yani manuel fan kontrolü büyük bir eksiklik olmayabilir sanki. Hatta MSI için çok gürültülü diyen hatırı sayılır insan var ve panelinde ışık sızması olma ihtimali de fazla diye anladım.

Ayrıca Legion'un yeni (2021) modelleri yoldaymış, yeni modeller gelince eski modellerin fiyatı düşer mi? Biraz daha beklesem Legion'u daha ucuza denk getirebilir miyim?

Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi hocam, modellerin kronik sorunları var mı yok mu bilmiyorum ama Lenovo'nun işlemcisinin daha güçlü olduğunu ve 2500 lira daha ucuz olduğunu katacak olursak ben Lenovo derim. Zaten Lenovo da kaliteli marka, Casper falan almıyorsunuz. Bekleme işi de riskli biraz, ülkemizde fiyatlar hiç sabit kalmıyor. Aynı zamanda pandemi ve mining krizi işin tuzu biberi şu an.
Sizin attığınız da güzel. Ancak ben 256 GB SSD'yi 1 TB HDD'ye tercih ederdim. Kullanım amacına göre ikisi de alınabilir.

Lenova ama bütçeniz RTX 3060'lı model için de yeterli bence gelmesini bekleyin.

Teşekkürler öneri için, mantıklı olabilir. Ama RTX3060'lı bir bilgisayarın 15000 altı olması mümkün olur mu sizce? En az tam 15000 bandında olur diye düşündüm. Doların da 1-2 aya ne olacağı belli değil.

Bir yandan da dediğim gibi performans benim için çok belirleyici değil, dolayısıyla şu anda indirimde olan rtx2060'lı laptop bana cazip geliyor açıkçası.

Bu çok şaşırttı beni şu an, teşekkürler. Aynı fiyata 17 inç. Ayrıca 1tb + 256ssd ifadesi tam olarak ne demek? Bu iki parça da takılı mı geliyor laptop?

Hızlı cevaplar için herkese teşekkürler. :)

edit: Harddisk tercihim SSD olacaktır.

Merhaba, 15000TL'yi geçmeyecek bir laptop arayışındayım. Hem iş (Office programları ağırlıklı) hem oyun (orta seviye yeterli) için. Oyun dışında sessiz çalışması, kasa ve klavye kalitesi benim için öncelikli, genel performans (FPS değerleri vs) tamamen ikinci planda. Neticede iş için daha fazla kullanıyor olacağım. Herkesin isteği budur herhalde ama uzun vadede sorun çıkarma ihtimali daha düşük olan ürün tercihim olacak. Bunun da biraz şans meselesi olduğunun farkındayım.

Aşağıdaki iki laptop arasında kaldım:

https://www.hepsiburada.com/lenovo-...abilir-bilgisayar-82b100bctx-p-HBCV000002W2TC

https://www.hepsiburada.com/msi-gl6...-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000UWWE7

Lenovo şu an indirimde ve yapılan incelemeler (YouTube'daki incelemelerin neredeyse hepsine baktım) bu seviyedeki en iyi laptoplardan biri olduğu yönünde. AMD olması bir artı sanırım. MSI da kaliteli bir marka, genel olarak ikisi arasında çok fark yok gibi. Anladığım kadarıyla Lenovo'nun ekranı/paneli daha iyi ki bu da benim için önemli. MSI'da manuel fan kontrolü var, bu bence büyük bir artı aslında. Ama Lenovo zaten genel olarak sessiz çalışan bir alet diye anlıyorum, yani manuel fan kontrolü büyük bir eksiklik olmayabilir sanki. Hatta MSI için çok gürültülü diyen hatırı sayılır insan var ve panelinde ışık sızması olma ihtimali de fazla diye anladım.

Ayrıca Legion'un yeni (2021) modelleri yoldaymış, yeni modeller gelince eski modellerin fiyatı düşer mi? Biraz daha beklesem Legion'u daha ucuza denk getirebilir miyim?

Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Düşmez hocam, şu an bunu almak en mantıklı tercih.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı