Lenovo teknik servisine güvenilir mi?

yucewalden

Hectopat
Katılım
4 Mart 2021
Mesajlar
2.092
Makaleler
1
Çözümler
3
Merhaba, uzun bir araştırma sonrası kendime Lenovo marka bir laptop almaya karar verdim fakat ileride, örneğin üzerine su döküldü vesaire, cihazın servise gitmesi gerekti. Servis benden para ister mi yoksa ücretsiz bir şekilde mi hallolur bu sorun? Sizin de Lenovo teknik servisi ile ilgili deneyimlerinizi dinlemek hem de soruma cevap bulmayı isterim.
 
Bu tarz sorunlar "tüketici hatası" altında geçen sorunlardır dostum. Cihazın garanti süresi neyse (örn. 2 yıl) o garanti süreci boyunca sizin hatanızdan kaynaklanmayan tüm sorunlar için teknik servisler ücretsiz değişim/iade/tamir yapmaktadır. Fakat iş su dökülmesi, vurma, kırma gibi kullanıcı hatası konulara gelince bu tür parça değişim ve tamiratlar tamamen garanti kapsamı dışında olur.

Tabi bunun da bir çözümü var. Ürünü satın aldığınız mağazadan bu ürünü alırken ek olarak yıllık "kasko" paketi talep edebilir ve ek ücret karşığında kasko paketi alabilirsiniz. Bu kasko paketinin içeriğine göre (bazıları 1 adet ekran değişimini ücretsiz yapıyor mesela) sizden kaynaklı hatalar da olsa bu şekilde ücretsiz hizmet alabilirsiniz. Ama unutmayın bu ürünü "satın aldığınız mağazan" bu tarz kaskoları yaptırabilirsiniz.
 
Servis deneyimim var. RAM upgrade ve temizlik, termal macun yenilenmesi için yolladım.
RAM ücretini aldılar, ger kalan bakımlar bedava ekran dahil tüm kasayı temizleyip yollamışlardı. Sıfır cihaz gibi görünüyordu.
 

Geri
Yukarı