OpenCore Lenovo V330-15IKB macOS kurulumu

Shinoi

Hectopat
Merhaba bu link doğrultusuında Lenovo V330-15IKB laptopuma Hackintosh kurulumu yapmak istiyorum.
Anlayamadığım şeyler var, size sormak istedim.
1- Bu kext dosyalarını kurarken mi yoksa kurduktan sonra mı yükleyeceğim ve nereye yükleyeceğim?
2- Şu anda macOS Monterey'in kurulum imajını indiriyorum bunu flash belleğe yazdırırken ne kullanmalıyım? Ve BIOS ayarları sonrasında direkt olarak kurabilir miyim? Yoksa başka ayarlar mı yapmam lazım.
3- Clover ve OpenCore olmak üzere sanırım iki tane kurulum altyapısı var. Attığım linkteki kaynak Clover kullanmış ancak ben bunu anlayamadım. Bu Clover'ı veyahut OpenCore'u imajı kurduktan sonra mı önce mi kuracağım?
Yardımcı olursanız sevinirim, iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı özelliklerde bir laptopu @e.n.e.s hocam kullanıyordu yardımcı olabilir.
1-Bazı Kextleri kurulumdan önce eklemek gerekebiliyordu yanlış hatırlamıyorsam, kurulumdan önce de sonra da eklenebiliyor.
2-Monterey ISO'sunu BalenaEtcher ile flash belleğe yazdırmanız gerek, ondan sonra hangi bootloader kurulu ise o açılacaktır. (Clover veya OpenCore)
3-Technopat'ta mevcut olan imaj en son OpenCore kullanıyordu, ikisi ile de kurabilirsiniz bir sıkıntı olmaz bence OpenCore daha iyi.

1- isterseniz kurmadan önce de ayarlayabilirsiniz. Clover için EFI/Clover/kexts klasörüne atmanız yeterli oluyor. OpenCore içinse EFI/OC/Kexts klasörüne atıp hem de Config'te işlemeniz lazım.
2- eğer bizim imajımızı kullanıyorsan işlemcinize uygun Config'i seçip başlayabilirsiniz fakat ben Clover önermiyorum bu yüzden sizin için bir tane OpenCore EFI'si vereceğim. Bunun için bana cihazın özelliklerini söylemeniz lazım.
3- bu cihazın DSDT kısmı sıkıntılı o yüzden OpenCore daha iyi olacaktır.

Aynı özelliklerde bir laptopu @e.n.e.s hocam kullanıyordu yardımcı olabilir.
1-Bazı Kextleri kurulumdan önce eklemek gerekebiliyordu yanlış hatırlamıyorsam, kurulumdan önce de sonra da eklenebiliyor.
2-Monterey ISO'sunu BalenaEtcher ile flash belleğe yazdırmanız gerek, ondan sonra hangi bootloader kurulu ise o açılacaktır. (Clover veya OpenCore)
3-Technopat'ta mevcut olan imaj en son OpenCore kullanıyordu, ikisi ile de kurabilirsiniz bir sıkıntı olmaz bence OpenCore daha iyi.
1- isterseniz kurmadan önce de ayarlayabilirsiniz. Clover için EFI/Clover/kexts klasörüne atmanız yeterli oluyor. OpenCore içinse EFI/OC/Kexts klasörüne atıp hem de Config'te işlemeniz lazım.
2- eğer bizim imajımızı kullanıyorsan işlemcinize uygun Config'i seçip başlayabilirsiniz fakat ben Clover önermiyorum bu yüzden sizin için bir tane OpenCore EFI'si vereceğim. Bunun için bana cihazın özelliklerini söylemeniz lazım.
3- bu cihazın DSDT kısmı sıkıntılı o yüzden OpenCore daha iyi olacaktır.
Teşekkür ederim, şuan da sizin imajınızı indiriyorum. 1 saat içinde inmiş olur büyük ihtimal.
Şimdi indikten sonra BalenaEtcher ile bunu belleğime yazdıracağım. Bu kısımda yapmam gereken kritik şeyler nedir?

Bu arada sistemin özellikleri;

intel Core i5-8250U
intel UHD Graphics 620 & AMD Raedon 530
8GB Ram
@Kleyn

Teşekkür ederim, şu an da sizin imajınızı indiriyorum. 1 saat içinde inmiş olur büyük ihtimal.
Şimdi indikten sonra balenaEtcher ile bunu belleğime yazdıracağım. Bu kısımda yapmam gereken kritik şeyler nedir?

Intel Core i5-8250U
Intel UHD Graphics 620 & AMD Radeon 530
8 GB RAM
@Kleyn

İsterseniz Ventura imajı yükleyelim. Şu an makalesini yazıyorum birkaç dakikaya yayımda olur.

Teşekkür ederim, şuan da sizin imajınızı indiriyorum. 1 saat içinde inmiş olur büyük ihtimal.
Şimdi indikten sonra BalenaEtcher ile bunu belleğime yazdıracağım. Bu kısımda yapmam gereken kritik şeyler nedir?

intel Core i5-8250U
intel UHD Graphics 620 & AMD Raedon 530
8GB Ram
@Kleyn
Yazdırdıktan sonra bilgisayarınıza uygun olan config dosyasının adını config.plist olarak değiştirmeniz gerekli. Kurulum aşamasında Kleyn hocamın yardım etmesi daha doğru olur, o konuda ben de pek bilgili değilim maalesef.

İsterseniz Ventura imajı yükleyelim. Şu an makalesini yazıyorum birkaç dakikaya yayımda olur.
Uyum sorunu olmazsa tabii ki, iptal ediyorum o halde indirmeyi.

Yazdırdıktan sonra bilgisayarınıza uygun olan config dosyasının adını config.plist olarak değiştirmeniz gerekli. Kurulum aşamasında Kleyn hocamın yardım etmesi daha doğru olur, o konuda ben de pek bilgili değilim maalesef.
Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı