Lenovo Y510P Laptop Bakımı Yapma

kalimaki

Kilopat
Katılım
25 Ağustos 2016
Mesajlar
486
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar yaklaşık 4 senedir bu dizüstü bilgisayarı kullanıyorum. Sanırım artık termal macun vs. bakım-onarım yapılma zamanı geldi. Termal padlari yenilemek gerekiyor. Normal masaüstü PC olsa sağ olsun Technopat.net sayesinde öğrendiklerimizle gözümüz kapalı yapardık bu işlemi. Fakat Laptop olunca sistem biraz karışık maalesef.
Önümde iki seçenek var;
Birincisi sizin yönlendirmelerinizle ben gerekli bileşenleri satın alıp işlemi uygulayacağım. (Kaliteli macun vs).
Ya da bir bilgisayarcıya götürüp 50 TL gibi bir fiyata halledeceğim. Bu seçenekte tamirci kalitesiz materyaller de kullanabilir. Tabi macun-pad vs bunları ben de alıp tamirciye götürebilirim.
Önerilerinizi bekliyorum. Bu güne kadar hep yardımcı oldunuz. Tekrar tekrar teşekkür ederim ve iyi forumlar dilerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop biraz karışık iş. Az önce bi konu gördüm. Termal macun işlemini kendisi yaptığı için bilgisayar açılmıyor diye. Bence güvenilir bi bilgisayarcıya git macunu felan kendin al.
 
Merhaba, ben dizüstü bilgisayarıma defalarca bakım yaptım. Kesinlikle önerim "Thermal Grizzly". Fakat çok riskli. Bir damla anakartı kısa devreye sokabilir hatta yakabilir bile. Kesinlikle işlemleri yapmadan önce elini güzelce suda yıka, çünkü elimizde bulunan statik elektrik bilgisayara zarar verebilir. Kapağı aç ve bakır tabakayı kaldır. Fanı yerinden sök. Tutabiliyorsan, saç kurutma makinasının soğuk hava bölümünden anakart üzerine iyice hava püskürt. Bakır tabaka, CPU ve GPU üzerinde kalan termal macun kalıntılarını aseton yardımı ile temizleyin. Fanı da tozlarından arındırın. Hava filtresinde biriken tozları da temizlemeyi unutmayın. Ve bir damla olacak şekilde "Thermal Grizzly" sıvısını CPU ve GPU üzerine damlatıp kulak çöpü ile her yerine sürün. Isı değerlerinin 20 derece düşeceğine eminim.

Not: "Thermal Grizzly" sadece Nanokatalog.com'da satışta. Ve şırıngadan direkt olarak CPU ya da GPU üzerine sıkmadan önce bir kağıt üzerine sıkıp geri çekin. İlk başta, kenarlara hafifçe yapıştığı için fazla kaçırabilirsiniz.
 
Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. Bende düşündüm taşındım en iyisi kendim yapayım dedim. İnternet üzerinden videoları araştırdım. Benim dizüstü ile aynı model cihazın videosunu buldum. Adımları izleyerek temizliği uyguladım. Çok işime yaradı. Daha önceden termal macunum da vardı zaten. Tek eksiğim Termal Pad oldu bu durumda. Eskileri elleyemedim o yüzden. Bir sonraki temizlemede o sorunu da çözeceğime eminim.
Başka bir sıkıntı da temizliği yapmak için parçaları sökerken klavyenin çerçevesini biraz incittim maalesef. Ama sorunsuz çalışıyor şu anda. Ayrıca cihazı tekrar topladığımda bazı yerler birbirine tam oturmuyordu. Bu da ayrı bir sıkıntı tabi. Sonuç olarak bir tecrübe edindim ve bundan sonra da baya işime yarayacak bir tecrübe.
Başkalarına lazım olur diye yararlandığım linkleri paylaşıyorum.

Parçaları sökerken..

Geri monte ederken..
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı