Çözüldü Lenovo Z510 Kernel Request Now Disabled Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kernel komutları (niresh için):
Atom : atom -v
Hp : hp -v
Haswell: xpcm-free -v
Ivy Bridge: ivy -v
ivy -v komutuyla kuruluma geçtim. İlk kurulumu yaptıktan sonra yeniden başlattı. Sonrasında niresh boot menüsü geldi, oradan yükleme yapılan hddyi seçtim ama sonrasında resimdeki gibi kaldı! :((
ImageUploadedByTapatalk1402604317.371576.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
-x komutuyla mavericiksi açmış bulunmaktayım. Peki bundan sonra nasıl yapacağım? Sürücüler, boot ayarları? Bununla ilgili herhangi bir rehber var mıdır? Var ise linkini gönderirseniz çok sevinirim.

-x komutuyla açılışı sağlayabiliyorum fakat normal boota geldiği zaman yine yukarıdaki resimdeki gibi takılıp kalıyor sistem... Bunun herhangi bir çözümü var mıdır?

İlk sistemi ivy komutuyla açmayı dene (dvd ile vb.). Olmaz ise 10.9.3 sürümüne güncelle: OS X 10.9.3 Güncelleştirmesi | Technopat Sosyal
Son çare:

Ekran kartı sürücülerini (Kext) silebilirsiniz:
  • ATI = AMDRadeon* ve ATI*
  • Intel = AppleIntelHD*, AppleIntelSNB* ve AppleIntelFramebuffer*
  • nVidia = NVDA* (ve varsa GeForce*)
Single User Mode = -s komutu

Alternatif olarak Single User Mode'da boot ederek Kext'leri başka bir klasöre de taşıyabilirsiniz (Clover'da boşluk tuşuna, Chameleon'da ise ok tuşlarına basarak seçebilirsiniz bu modu).

Single User moduna girdikten sonra çalıştıracağınız komutlar:

Kod:
fsck -fy
mount -uw /
mkdir /kext_backup
cd /System/Library/Extensions
mv AppleIntelHD* AppleIntelSNB* AppleIntelFramebuffer* AMDRadeon* ATI* GeForce* NVDA* /kext_backup
rm ../Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache
reboot

İlk sistemi ivy komutuyla açmayı dene derken neyi kastediyorsunuz? Yüklerken ivy -y komutuyla mı yükleyeyim? Olmaz ise 10.9.3 ile sistemi güncelleştirin demişsiniz. -x komutuyla açabiliyorum... Burada sistem güncellemesi yapabilir miyim? Çünkü flash belleği görmüyor burada.

Sistemin yanında windows vardı :). Onun da bootu çalışmıyor artık :). Arkadaş herşey mi ters gider :). Sıyıracağım :).

Tamam. Özür dilerim :). Bu arada burası sohbet ortamı gibi oldu. Başka türlü görüşme imkanımız var mıdır ?

Gördüm ve arttırıyorum fısıldamayı :). Fısıldamanıza fısıldadım bende :).

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı