Başarılı Kurulum Lenovo Z510 - Windows 8 ve Mac OS X 10.9.2

Arkadaşlar merhaba. yaklaşık 5 saatlik bir uğraş sonucu kurulumu başarmış bulunmaktayım. Bu işin 5 saat sürmesinin nedeni acemi oluşumdur. Zira hayatımda ilk defa böyle bir işe kalkıştım ve bunu başarıyla sonuçlandırdım. Öncelikle sistemimden bahsedeyim;

İşlemci : Intel Core-i5 4200M
Ram : 8 GB 1600 Mhz
Grafik : Intel HD 4600 ve GeForce GT 740M

Kurulumu Recep abinin hazırlamış olduğu UEFI rehber ile gerçekleştirdim. İlk olarak hiç bir BootArgument girmeden kurulumu başlatmayı denedim ama "Kernel requests now disabled" yazısı ile karşılaşıyordum. Ben de "-f cpus=1" kodunu kullanarak kuruluma başladım. Her şey olması gerektiği gibi ilerledi ve kurulum başarıyla sonuçlandı. Ardından tekrar başlatıp bootlader yüklemek istediğimde sistemin "-x" komutu olmadan açılmadığını gördüm. Bunu da "dart=o" komutunu kullanarak aştım ve her şeyi gerektiği gibi yaptım. Ekran kart ID'si olarak "0x0A260006" kodunu kullandım ve bu da sorunsuz çalıştı. Şimdi tek sorunum ses zira onu daha halledemedim, üstünde uğraşıyorum. Bir diğer sorunum ise her başlangıçta "-f cpus=1 dart=o" komutlarını girmek zorunda olmam. Onları nasıl kaydedeceğimi bilmiyorum ama onu da çözerim muhtemelen. Herkese iyi geceler.


Arkadaşlar bu da ses ve batarya yüzde sorununu hallettikten sonraki halinin görüntüsü. Yalnız saat sorunlu, ona takılmayın :)

Lenovo Mavericks.jpg



Bu da Sunspider 0.9.1 test sonucum. Sistem Windows 8'den daha iyi sonuç aldı :)

Sunspider 2.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım hocam. Ben clover boot USB'yi çıkardığım için gelmedi demek ki. Teşekkür ederim bilgilendirmen için. Bende rtl driverı denemiştim. Ondan sonra sistem açılmadı sabah 5'di saat kapadıp yattım bende. Yine bilgilendirme yaparım. Network olayını çözersem senide bilgilendiririm. Sonra hep beraber Maverick kullanırız :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam USB WiFi adaptör ile internete bağlanabiliyordum ben fakat Apple Store'a giriş yapamıyordum. O yüzden sildim her şeyi :D
 
Olmadı ondan da alırız :) Yakında da çıkarabilirler herhalde ?

Yok kardeşim olmuyor. Mount efi dediğimde direk usb takılı olduğunda mount ediyor ama diski çıkar dediğimde yine aynı efi yi mount ediyor. Anlamadım gitti ve bana sormuyor hangisini mount edeceğimi.

Hocam tekrar merhabalar. Sorunsuz bir şekilde sistemi kurdum. Ekran kartını tanıttım ve Ses voodooHDA'nın son sürümünü kurdum ama sonuç alamadım. Ses gelmiyor. Yardımcı olma ihtimalin nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Efi bölümünün görünmemesini sebebi bölümlendirme tablosunu GUID yapmamadan kaynaklanır. EFI bölümünü bağlayabilmen için kurulum USB olması da şart değil.
VoodoHDA en son 2.8.5 sürümünde ayrıca sistemden AppleHDA.kext silip izinleri onararak yeniden başlat bu şekilde sonuç elde etmiş gerek.
 
Merhaba,
Kurulumu Lenovo z510da tamamladım. Rehberde tarif ettiklerinizi yaptım ama sistemi baştan başlattığımda clover optionsa -v cpus=1 dart=0 gidiyorum. Grafikte ise inject edid seçili, injectintel onaysız yaparsam sistemi açabiliyorum. Bir sonrakinde ayarlar silinmiş oluyor. Tekrar yazmak zorunda kalıyorum. F2 işe yaramıyor. İkinci sorunum ise clover'a Windows 7'yi nasıl ekleyebilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarları yapmadan önce sistemin yüklü olduğu bölümdeki UEFI bölümünü açman lazım. Sonrasında Cloverla ayarları yapıp kaydedersen her açılışta aynı ayarlarda kalır ve sıkıntı olmaz. Windows için ise sanırım. Ben önce Windows u kurdum diye hatırlıyorum. Üstünden biraz zaman geçti.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazıya başlamadan önce Mavericks için gerekli alanı açıp dosya sistemini Apple HFS olarak biçimlendirdiğini varsayıyorum.

Hocam ilk önce BIOS'tan ayarlamaları yapacaksın. SATA Mode'u AHCI, Virtualization Tech'i Disabed, Secure Boot'u da Disabled yap. Ben başka ayara dokunmadım.
-Ardından Mavericks imajını Win32DiskImager ile taşınabilir belleğe yaz.
-Yazma işlemi tamamlandıktan sonra TransMac ile System/Library/Extensions klasörü altından NVDA ile başlayan tüm kextleri sil ki kurulum aşamasında sorun çıkarmasınlar.
-Bilgisayarı yeniden başlat, başlarken F12'ye bas ve boot menüsüne gir.
-Boot menüsünden UEFI belleği seç ve Clover BootManager'e giriş yap.
-Ardından ayarlar menüsüne gelip BootArgs kısmına -v -f cpus=1 yazıp kaydet. Grafik ayarlarından da InjectIntel ve InjectEDID seçeneklerini devre dışı bırak.
-Ardından ana menüye dönüp bellekten boot et. Ters giden bir şey olmazsa kurulum ekranına ulaşacaksın.
-Kurulumu Recep Abi'nin rehberine bakarak hallet.
-Kurulum bittiğinde sistem yeniden başlayacak, başlarken tekrar F12'ye bas ve tekrardan bellekten boot et sistemi.
-Boot ettikten sonra Ayarlardan BootArgs kısmına -v -f cpus=1 -x yaz ve kaydet. Sonra grafik ayarlarına gir, InjectIntel'i tekrar devre dışı bırak ama InjectEDID'i seçili duruma getir sistemi başlat.
-Tekrardan bir aksilik çıkmazsa kurulumu bitirmen için son aşamalara geçebileceksin. Son aşamaları halledip masaüstüne geldikten sonra sistemi tekrardan yeniden başlat ve BootArgs kısmına -v cpus=1 dart=o komutlarını yazarak sistemi başlat ki BootLoader'i harddiske yükleyebilesin. Zira güvenli modda Clover Configurator EFI kısmını mount edemiyor. Geri kalan her şeyi Recep Abi'nin rehberinden faydalanarak halledebilirsin. Ekran kartı için girmen gereken ID ise: 0x0A260006

Buraya kadar sürekli Verbose Mode'ta başlamanı önermemin sebebi ise olur da bir yerde takılırsan neresi olduğunu görebilmen içindir hocam. Kolay gelsin, işlemleri bitirince olumlu ya da olumsuz yaz ki yardım edebilelim. Kolay gelsin.


Arkadaşım bir kurulum bu kadar güzel özetlenemezdi herhalde. Bu kurulumun böyle detaylı ve güzel yazılmış olmamış olsaydı ben de kendi bilgisayarıma mac kurulumunu yapamazdım. Gerçekten çok teşekkür ederim bilgiyi böyle cömertçe ve güzel şekilde paylaştığın için. Özellikle şu cpus ve dart arglarının girilmesi gerekliliğini nerden araştırıp buldun bilmiyorum ve ne anlama da geliyor hiç bilmiyorum ama tek başıma olsaydım, şu video rehberi de olsa kurulumu asla başarılı bir şekilde kuramazdım. Yardımın için teşekkür ederim. Benim kurulumda app storea giriş dışında tamam ama bir çözüm araştıracağım. Eğer bulabilirsem hemen burada paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.
Saygılar
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı