Başarılı Kurulum Lenovo Z510 - Windows 8 ve Mac OS X 10.9.2

Arkadaşlar merhaba. yaklaşık 5 saatlik bir uğraş sonucu kurulumu başarmış bulunmaktayım. Bu işin 5 saat sürmesinin nedeni acemi oluşumdur. Zira hayatımda ilk defa böyle bir işe kalkıştım ve bunu başarıyla sonuçlandırdım. Öncelikle sistemimden bahsedeyim;

İşlemci : Intel Core-i5 4200M
Ram : 8 GB 1600 Mhz
Grafik : Intel HD 4600 ve GeForce GT 740M

Kurulumu Recep abinin hazırlamış olduğu UEFI rehber ile gerçekleştirdim. İlk olarak hiç bir BootArgument girmeden kurulumu başlatmayı denedim ama "Kernel requests now disabled" yazısı ile karşılaşıyordum. Ben de "-f cpus=1" kodunu kullanarak kuruluma başladım. Her şey olması gerektiği gibi ilerledi ve kurulum başarıyla sonuçlandı. Ardından tekrar başlatıp bootlader yüklemek istediğimde sistemin "-x" komutu olmadan açılmadığını gördüm. Bunu da "dart=o" komutunu kullanarak aştım ve her şeyi gerektiği gibi yaptım. Ekran kart ID'si olarak "0x0A260006" kodunu kullandım ve bu da sorunsuz çalıştı. Şimdi tek sorunum ses zira onu daha halledemedim, üstünde uğraşıyorum. Bir diğer sorunum ise her başlangıçta "-f cpus=1 dart=o" komutlarını girmek zorunda olmam. Onları nasıl kaydedeceğimi bilmiyorum ama onu da çözerim muhtemelen. Herkese iyi geceler.

Arkadaşlar bu da ses ve batarya yüzde sorununu hallettikten sonraki halinin görüntüsü. Yalnız saat sorunlu, ona takılmayın :)

Lenovo Mavericks.jpg

Bu da Sunspider 0.9.1 test sonucum. Sistem Windows 8'den daha iyi sonuç aldı :)

Sunspider 2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, ben yukarda anlatıldığı gibi kurulum yaptım ve app store dışında çoğu şey tamam. Trackpad'i multitouch özelliği ile henüz kullanamadım ama şimdilik o da olmasa olur. Yalnız kurulumdan sonra bir sorun ile karşılaştım. Bilgisayar aşırı ısınıyor ve ara ara kendini kapatıyordu. Nedenini araştırırken hwmonitor adında bir program kurdum ve sadece bilgisayarın 1 cpusunun çalıştığını farkettim. Daha sonra şunu farkettim. Meğerse cpus=1 yazarak aslında tek CPU'da çalışmasını biz istiyormuşuz. Yaptığım araştırmalar sonucunda bu problemi çözmek için şu yolu izledim ve bende şimdi ısınma problemi olmadan 4 cpu ile beraber kernel disabled hatası almadan çalıştırabiliyorum. Bunun için Multibeastten nullAppleCpuManagement kext ini ve misc den VoodooTSCSync kextini 4 core olanını yükledim. Burada nullAppleCpuManagement gerek olmayabilir. Sizde ilk olarak onu kurmadan voodooTSCSync kextini yükleyerek deneyebilirsiniz. Böyle yapınca bilgisayar boot ederken girilen argumanlardan cpus=1'i kaldırabilirsiniz. Böylelikle cpu 4 core ile çalışır hale geliyor ve daha stabil oluyor. Kolay gelsin.

Hocam mac os x uyumlu bir bilgisayar arıyorum. Wi-Fi dışında çalışmayan sürücüsü var mıdır acaba ? Bilgisayarın bir de alırsam pişman olur muyum ? 1800 TL fiyatı var. Bu fiyata mac uyumlu başka bir bilgisayar önerir misiniz ? Son olarak mac dışında Windows üzerinde performansı nasıldır ? Hiç oyun oynadınız mı ? Almışken 1 kere alacağız. Çok oyun oynamam ama ara sıra canım sıkılırsa. O da ayda 1 kere ya var ya yok. En çok alma sebebim mac yüklenebilir olması.

Tekrar merhaba herkese... Uzun gün ve saatler sonucunda appstorea login olma olayını hallettim. Yaptığım yöntemlerin üstünden yeni bir fresh installa tekrar gitmediğim için sizde işe yarayacak yol bu mu tam bilmiyorum. Ayrıca parça parça çok şey denediğim içinde hangi kombinasyon işe yaradı tam emin değilim. Ama bu işlemler inanın bir şekilde sizinde işinize yarayacaktır emin olabilirsiniz.

İşte yaptığım adımlar:
- Şu linkteki kext i indirin RealtekRTL8100-Binary - InsanelyMac Forum
- Kext utility kullanarak yükleyin. Bu işlem sizin çalışmayan ethernet kartınızın sistem tarafından tanınmasını sağlayacaktır.
- Bu kext i yükledikten sonra system Preferences / network den ethernet kartınızı görebiliyor olacaksınız. Eğer göremiyorsanız, + işaretini kullanarak eklemeye çalışın ve orada Ethernet olarak eklenebiliyor olması gerekiyor.
- Daha sonra o sayfadaki tüm network devicelarını - işaretini kullanarak kaldırın. Bluetooth, usb wifi ve yeni yüklediğiniz etherneti. Sildikten sonra apply yapın.
- Daha sonra mac hard driveınıza girin ve oradan library/preferences/systemconfiguration/networkinterfaces.plist dosyasını ne olur ne olmaz diye masaüstüne kopyalayın ve kopyaladıktan sonra silin.
- Sildikten sonra sistemi yeniden başlatın. Sistem açıldıktan sonra system preferences/network e girin ve sadece etherneti device olarak + yı kullanarak ekleyin.
- Etherneti ekledikten sonra networkinterfaces.plist dosyasını tekrar silin ve sistemi yeniden başlatın.
- Sistem açıldığında tekrar system preferences/networkden wifi ve bluetoothu ekleyin. Ekledikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
- Bilgisayar açıldığında networkinterfaces.plist i textWrangler ya da bir text editor ile açın. Daha sonra orada arrayin altında 3 device ında <dict> içerisinde detaylı olarak listelendiğini göreceksiniz. Bu üçünden en baştaki etherneti tanımlıyor olması gerekiyor. BSD Name özelliği 'en0' , IOBuiltin özelliğide 'true' olması gerekiyor.
- Eğer böyleyse Appstore'a girmeyi deneyin.

Eğer Appstore'a giremediyseniz benim daha önce uyguladığım yöntemin bu son yöntemle olan kombinasyonundan da olmuş olabilir. O yüzden eğer Appstore'a giremediyseniz şu ekstra (yukarıdakilere ek) adımları da izleyebilirsiniz.
- Şu linkteki adımları, 6. adım da dahil yapın. [GUIDE] How to fix Appstore, iBooks, iCloud - OSx86 10.10 (Yosemite) - InsanelyMac Forum
7'den sonraki adımları izlersen bilgisayarınız açılmaz. Bootloader dan tekrar düzeltmeniz gerekir. Tavsiye etmiyorum. Deneyin bakalım. Umarım çalışır, kolay gelsin. Herkese merhaba, benim Lenovo z510'da herşey tamam. Bir tek touchpad in multitouch özelliklerini kullanamıyorum. Onu çözebilen var mı acaba ?

Merhaba. Ben sana onla ilgili kexti atarım akşam eve gidince.

Merak ettiğim bişey var. Sende ethernet kartı çalışıyor mu ? Bende çalışmıyor.

Merhaba, iki üstündeki eklediğim postta kext in linki var. Etherneti çalıştırınca apple stora da giriş yapılabiliyor. Kext i yükleyince bende görmeye başladı kartı ama açıkçası çalışıyor mu diye hiç denemedim. Ben usb wifi kullanıyorum. Bu arada şimdi denedim bende çalışıyor, bir sıkıntı yok.

Valla üzgünüm, ama ben bunu kullandım. Ama sanırım şöyle bir durum olabilir. Üst üste çalışmayan başka kextler deneyince asıl çalışması gereken kext çalışmıyor olabilir. O yüzden yeniden format atıp yüklemek gerekiyor olabilir ama emin değilim. Muhtemelen senin bana göndereceğin alps in multitouch kexti de çalışmayacaktır. Eğer internette arattığın zaman çıkan rehabman in kexti ise ve extra herhangi bir şey yapmadıysan yüklemek için. Bende onu deniyorum bir türlü çalıştıramıyorum. Ama yine de emin olmak istiyorum diğer lenovo z510'larda kextin çalışıp çalışmadığından. Eğer sende çalışan kext bende çalışmazsa bende çalışana kadar yeniden format atıp deneyeceğim. Emin değilim ve de yanlış yönlendirmek istemem ama belki ethernet le ilgili Apple'ın kendi kexti varsa onu kaldırabilir sonra tekrar deneyebilirsin. Hatta belki multibeast ile başka bir kext yüklediysen o çakışıyordur. Onu önce sil sonra permissionları yeniledikten sonra tekrar dene belki olur.

Herşeyi denedim ama bir türlü olmadı. Yosenite final çıkana kadar bekleme kararı almıştım ama yüklemeden sonraki işlemler için yardımcı olabileceksen sıfırdan yükleme yaparım. İmessage ı yoğun olarak kullandığımdan bilgisayarda çok iyi olacak [emoji16]

Yardımcı olmaya çalışırım ama önce benim tekrar bir kurulum yapmam lazım ki hem yapılanları hatırlayayım hem de çalıştıklarından, yapılanların sırasından emin olayım. Hem zaten bu konu altında ilk baştaki kullanıcının postlarını izledim. Ardından benim yaptığım değişiklikleri de zaten bende buraya ekledim. Eğer kaybedecek çok şeyin yoksa boş da zamanın varsa deneyebilirsin. Ama benim yardımcı olabilmem için hem benim zamanımın olması lazım hemde emin olmam, yanlış yönlendirmek istemem, ya da formatın ardından tekrar aynı yere dönmeni istemem. Ben format attığımda buraya eklerim. Eğer değişik bir şey keşfedersem özellikle touchpad ve ethernet kartı için onu da hemen eklerim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı