Başarılı Kurulum Lenovo Z510 - Windows 8 ve Mac OS X 10.9.2

Anladım hocam. Ben clover boot USB'yi çıkardığım için gelmedi demek ki. Teşekkür ederim bilgilendirmen için. Bende rtl driverı denemiştim. Ondan sonra sistem açılmadı sabah 5'di saat kapadıp yattım bende. Yine bilgilendirme yaparım. Network olayını çözersem senide bilgilendiririm. Sonra hep beraber Maverick kullanırız

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam USB WiFi adaptör ile internete bağlanabiliyordum ben fakat Apple Store'a giriş yapamıyordum. O yüzden sildim her şeyi

Wi-Fi'de sıkıntı var diye okudum genelde. Ben zaten lan kurmaya çalıştım

Bilgisayarın kendi kablosuz ağ yongası desteklenmiyor fakat harici bir adaptör ile internete bağlanılabiliyor.

Olmadı ondan da alırız Yakında da çıkarabilirler herhalde ?

Yok kardeşim olmuyor. Mount efi dediğimde direk usb takılı olduğunda mount ediyor ama diski çıkar dediğimde yine aynı efi yi mount ediyor. Anlamadım gitti ve bana sormuyor hangisini mount edeceğimi.

Hocam tekrar merhabalar. Sorunsuz bir şekilde sistemi kurdum. Ekran kartını tanıttım ve Ses voodooHDA'nın son sürümünü kurdum ama sonuç alamadım. Ses gelmiyor. Yardımcı olma ihtimalin nedir?

Efi bölümünün görünmemesini sebebi bölümlendirme tablosunu GUID yapmamadan kaynaklanır. EFI bölümünü bağlayabilmen için kurulum USB olması da şart değil.
VoodoHDA en son 2.8.5 sürümünde ayrıca sistemden AppleHDA.kext silip izinleri onararak yeniden başlat bu şekilde sonuç elde etmiş gerek.

Merhaba,
Kurulumu Lenovo z510da tamamladım. Rehberde tarif ettiklerinizi yaptım ama sistemi baştan başlattığımda clover optionsa -v cpus=1 dart=0 gidiyorum. Grafikte ise inject edid seçili, injectintel onaysız yaparsam sistemi açabiliyorum. Bir sonrakinde ayarlar silinmiş oluyor. Tekrar yazmak zorunda kalıyorum. F2 işe yaramıyor. İkinci sorunum ise clover'a Windows 7'yi nasıl ekleyebilirim.

Ayarları yapmadan önce sistemin yüklü olduğu bölümdeki UEFI bölümünü açman lazım. Sonrasında Cloverla ayarları yapıp kaydedersen her açılışta aynı ayarlarda kalır ve sıkıntı olmaz. Windows için ise sanırım. Ben önce Windows u kurdum diye hatırlıyorum. Üstünden biraz zaman geçti.

Tarif edebilir misin zahmet olmazsa ? Bir de ses ve interneti nasıl yaptınız ?

Arkadaşım bir kurulum bu kadar güzel özetlenemezdi herhalde. Bu kurulumun böyle detaylı ve güzel yazılmış olmamış olsaydı ben de kendi bilgisayarıma mac kurulumunu yapamazdım. Gerçekten çok teşekkür ederim bilgiyi böyle cömertçe ve güzel şekilde paylaştığın için. Özellikle şu cpus ve dart arglarının girilmesi gerekliliğini nerden araştırıp buldun bilmiyorum ve ne anlama da geliyor hiç bilmiyorum ama tek başıma olsaydım, şu video rehberi de olsa kurulumu asla başarılı bir şekilde kuramazdım. Yardımın için teşekkür ederim. Benim kurulumda app storea giriş dışında tamam ama bir çözüm araştıracağım. Eğer bulabilirsem hemen burada paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.
Saygılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…