Lens nasıl doğru takılır?

cccemalccc

Kilopat
Geçen hafta Air Optix lens aldım, ya arkadaşım bir insan bir haftada tek bir göze bile lens takamaz mı? Deniyorum deniyorum olmuyor. Gözüm hemen kırpılıyor alttan üstten deli gibi çekmeme rağmen olmuyor. Lens kutusunu çöpe atacağım az kaldı. Gözümün beyaz kısmına dokunuyorum lens ile ama lens kendini salmak yerine parmağımda kıvrılıp ters dönüyor. Yok mu bunun bir çözümü? Gözlerim küçük bu arada takmam daha da zor bu mereti.

Sağ elinizin işaret parmağının en uç boğumuna lensi ortalayarak koyun
Orta parmağınız ile alt göz kapağını çapraz şekilde yana ve aşağı doğru çekerek açtırın
İşaret parmağınızı gözünüze doğru yaklaştırırken gözünüzü en yukarı şekilde bakın
Lensi yapıştırın parmağınızı çekin gözününü birkaç kez kırpın ve tamamdır.

Ben bu şekilde takıp çıkarıyorum umarım siz de alışırsınız. (sağ göze takılışını anlattım siz yapınca sol içinde takarsınız.)

Gözümün beyaz kısmına dokunuyorum lens ile ama lens kendini salmak yerine parmağımda kıvrılıp ters dönüyor. Yok mu bunun bir çözümü? Gözlerim küçük bu arada takmam daha da zor bu mereti.
Lens bükülür çünkü parmağınızın en ucuna koyuyorsunuz muhtemelen en sivri yerinde olduğu içindir. Parmağın ortalarına koyun arkası düz olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı