Lensleri hiç çıkarmadan atmadan kullanabilir miyim?

DryreL

Megapat
Yer
İstanbul/Köln
Daha fazla  
Meslek
Dijital Oyun Tasarımı
Gözümde herhangi bir bozukluk yok. Renkli lens alacağım ve kullanacağım. Daha önce kullanmadığım için bilmiyorum ama bu lenslerin 15-30 günlük süreleri varmış. Bu süre geçince ne oluyor? Numarasız lens alacağım için bu durum beni de etkiler mi? Eğer etkiliyorsa 15-30 gün sonra çıkartıp kutu içeriğinden çıkan solüsyonu tekrar lense batırsak kullanmaya devam edebilir miyiz?

Gri ve mavi renkleri alacağım. Bir tane de zevk için kırmızı renkli lens almayı düşünüyorum. (UNIQSO'dan)

1579101361462.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Renkli lensler genellikle günlük olur. (Hepsi değil, kutusunda veya açıklamasında yazması gerek.) Eğer kullanım süresi 30 ise, 30 günü geçerken, arada tolerans oluyor. Gözünde yavaş yavaş batmalar başlıyor. Yani hiç atmadan kullanmak diye bir şey yok. Ben numaralı, şeffaf kullanıyorum. İlk zamanlar takmak eziyet zaten. Çıkarmayı hiç düşünemiyorum. Numarasız sadece renkli almak istiyorsan, tavsiyem kullanman gerekmediği sürece lens kullanma. Cosplay olur falan, ancak alışana kadar kriz geçireceğinin garantisini verebilirim.

Lensler gözde baktrilerin toplanmasına sebep oluyo. Her gece çıkarıp ilacına koyman gerekir. Eğer hiç çıkarmazsan gözünden bakterilerin üremesine gözün iltahaplanmasına sebep olabilirsin. Ve kullandığın lens solüsyonları açıldıktan sonra 6 ay ömrü var. 6 Ay sonra özelliğini yitiriyo.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı