Letgo Satıcısı Tarafından Dolandırıldım!

Persseus

Kilopat
Katılım
30 Temmuz 2018
Mesajlar
1.799
Makaleler
3
Çözümler
7
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
21 Temmuz cumartesi günü Letgo üzerinden bir satıcı ile anlaştım. 4,5 Puanı vardı ve birçok cep telefonu satışı gerçekleştirmiş. Elimdeki Zenfone 3 Max cihazın ekranı kırıktı. Ben bu ekranı kendim tamir edip verecek, karşılığında ise anakartı yanmış Zenfone 5, Asus OEM GTX745 ve ekranı kırık Samsung E5 alacaktım. Önce Topkapı'da adamın çalıştığı yere gidip Zenfone 5'in anakartını değiştirip test edecektim. Buluşmak için 1 hafta sonraya yani 28 Temmuz'a sözleştik. Kendisinin şehir dışı işi çıktığını belirtip benim erkenden Topkapı'ya gelmemi istedi. Dershanem olduğu için gelemeyeceğimi Bahçelievler de buluşmak istediğimi söyledim. Zenfone 5'i test edemezsin dedi. Ben de salak gibi tamam sorun olmaz dedim. Zenfone 3 Max'in camını kırdığım için (tekrar) alacağım nakitten vazgeçtim. Buluştuğumuzda takası sorunsuz hallettik. Eve dönmeden direk dershaneme gittim ve eve dönünce ilk işim Zenfone 5'i test etmek oldu. Satarken bana cihazın açıldığını, ekranın daha önce değiştiğini belirtmemişti. Cihazın ekranı ise sorunlu. Anakartı doğru bağladığım halde ekranda birçok çizgi ve bozuk görüntü mevcut. Kendisini arayıp durumu bildirdiğimde sen biraz uğraş düzelmezse beni ara dedi. Yarım saat sonra aradım açmadı (saat 17.10'du). Aralıklarla sürekli aradım açmadı. Ben de saat 21.54'de whatsapp grubu açıp onu ekledim (engellemişti). Kendisine küfür etmedim ama dolandırıldığım için sinirden it lan şerefsiz gibi sözcükler kullandım. Kendisi de beni dövmekle tehdit etti. Olaylardan haberi yokmuşçasına davranıyordu. En sonunda cihazımı yaptır getir iadeni istiyorsan dedi. İlk defa telefon tamiri yapmıyorum. Usulüne göre doğru bir şekilde montajladığıma eminim. Aynı zamanda eve getirene dek ekran kartı kutusunda güvenli bir şekilde taşıdım. Kendisine ulaşamıyorum ve bir tek telefon numarası var elimde. Ne yapmamı önerirsiniz?
Buluştuğumuz yer bir kafeydi ve kamera kayıtları mevcut.
Ayrıca SMS ve Whatsapp mesaj geçmişi de duruyor.
Letgo'daki ilanları açıklamalarıyla ekran görüntüsü de aldım.
 
Orada elden takas yapmıssiniz. Denememekte hata etmissiniz, nesine guvenipte denemediniz aklım almıyor.
Elden görerek takas ettiginiz için hiçbir şekilde işlem yapamazsınız. Geçmiş olsun.
 
Aslında adam ekran hatasını anakart sanıp anakart bozuk diye vermiş olabilir. Anakart bozuk olsaydı ikide bir restart atardı telefon.
 
Dostum geçmiş olsun. Öncelikle söylemeliyim ki orada denememek ile hata yapmışsınız. Sizi tehdit ediyorsa şikayet edin derim.
 
Aslında adam ekran hatasını anakart sanıp anakart bozuk diye vermiş olabilir. Anakart bozuk olsaydı ikide bir restart atardı telefon.
Bozuk anakart ile ne şarj oluyor ne ekran geliyor ne de bir titreşim vs. oluşuyor. Anakart ile beraber ekran da bozuk. Sanırım bir büyük ile karşısına çıkmam lazım. Belki cihazımı iade eder.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı