Letgo'da ikinci el telefonda iade olur mu?

Büyük ihtimalle kendisi bozdu ve suçu size atmaya çalışıyor. Şimdi normal şartlar altında bir şeyi 2. el alırken bu tür durumlara düşmek oldukça olası. Ya malda sıkıntı var ya da eleman bu telefonu kendisi bozdu. Eğer kendisi bozmamış olsaydı eminim sen dolandırıcısın demezdi, büyük ihtimalle kendisi bir halt etti telefona.
 
5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ikinci kitabının 22.maddesinde "dolandırıcıya dolandırıcı, hırsızlık yapana da hırsız demek hakaret suçunu oluşturacaktır.
Siz dolandırıcı olmadığınız halde (varsayılan) böyle bir ithamda bulunuyorsa o ekstra suç işliyor :)

  • Basit iftira suçu cezası, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK md. 267/1).
  • Nitelikli iftira suçu işlenmesi halinde suçun cezası yarı oranında arttırılır. Yani fail, iftira suçunun maddi delillerini de kendisi üretirse suçun basit halinin cezası yarı oranında arttırılacaktır (TCK md. 267/2).

Hocam gerçekten siz ürünü sağlıklı bir şekilde ( Eksiği gediği ne varsa ) teslim ettiyseniz. Herhangi bir sorun çıkmaz.
 
Sendeyken arama yapılıyor muydu? Adama geçince mi arama yapmamaya başladı?

Sendeyken de arama yapılamıyordu ise bunu adama söyledin mi?

Arama yapılabiliyordu adamda test etti bana yazdigı şey ara sıra çekmiyor dedi ama öyle bir sıkıntısı yoktu.
5237 sayılı Türk ceza Kanunu'nun ikinci kitabının 22.maddesinde "dolandırıcıya dolandırıcı, hırsızlık yapana da hırsız demek hakaret suçunu oluşturacaktır.
Siz dolandırıcı olmadığınız halde (varsayılan) böyle bir ithamda bulunuyorsa o ekstra suç işliyor :)

  • Basit iftira suçu cezası, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır (tck md. 267/1).
  • Nitelikli iftira suçu işlenmesi halinde suçun cezası yarı oranında arttırılır. Yani fail, iftira suçunun maddi delillerini de kendisi üretirse suçun basit halinin cezası yarı oranında arttırılacaktır (tck md. 267/2).

Hocam gerçekten siz ürünü sağlıklı bir şekilde ( eksiği gediği ne varsa ) teslim ettiyseniz. Herhangi bir sorun çıkmaz.

Bu yazdıgınızı adama atıp engelledim beni tehdit etti seni bulacağım falan dedi de beni bulsa babam mafya gibi bir şey ona ne olur bilemem :D
Dolandırıcı olan o gibi.

Bir de tehdit etti beni şöyle yazdı "seni bulacağım ismim soyismim"
 
Bir de tehdit etti beni şöyle yazdı "seni bulacağım ismim soy ismim"
600 TL telefon için dediği şeylere bakın... Tehdit etmesi bile başlıca suç ve adam mağdur ayağına yatıyorsa suç %90 ondadır. Şu bakıma haklı 'Telefon alındıktan hemen sonra sorunu fark etmeyebilir' bu konuda hak vermek gerek. Fakat bu durumu araba alım-satım gibi düşünürsek

Adam arabayı satar ve teknik arızalardan, muayenelerden vs her şeyinden alan kişi sorumludur. Alan kişi " Ya hocam bu çok masraf çıkartıyor" demesi saçma olduğu gibi telefonda da bir bakıma aynı durum söz konusu.

Engeli kaldırım bence ama sessize falan alın. İster istemez size dolandırıcı süsü veriyor. Anlıyorum sizi, yazmasın istiyorsunuz ama bunlar böyle demek ki. Yoksa adam "Dolandırdı, sonrada engelledi." der.
 

Geri
Yukarı