İnceleme Lethal Company: Eksiler ve Artılar

Bu incelemeye tıkladığın için ilk başta çok teşekkür ederim. Şuan Lethal Company'de toplam 100 saate yakın bir oynama vaktim var ve incelemeye yazmayı uygun gördüm. İzninizle başlayalım:

Oyun hakkında

Lethal Company, gerilim ve keşfi temel alan bir bağımsız yapımdır. "Şirket" adında geçen bir yere hayatınızı tehlikeye atarak para kazandırdığınız bir oyun. Zindanlardan "değersiz" metal yığınlarını toplamak göreviniz. Eğer zamanında istenen değerde metal toplamazsanız... çok kötü şeyler oluyor.

Oyunun eksileri ve artıları

+ Yakınlık temelli mikrofon sistemi
+ Her sistemde çalışabilecek seviyede bir sistem gereksinimi ve optimizasyonu olması
+ Çeşitli ve yaratıcı canlıları olması

- Oyuncular canlılara göre çok düşük seviyede kalıyor
- "Forest Keeper" adlı dev ve "Earth Leviathan" adlı dev solucanın çok güçlü ve kaçmasının neredeyse imkansız olması (Ayrı başlıkta ele alınacak)
- Zindanlarda ki belli yaratıkların solo veya 2 kişiyken oyuncularda çok fazla üstünlük kurması
- Parkur zıplamaları
- Aşırı kaygan hareket etme ve kötü bir zıplama sistemi
- Oyunda yaratıklara karşı kullanılabilecek bir silahımızın olmaması (Bu var ama onun içinde bir yaratık öldürmeniz lazım ve sizi kolaylıkla öldürebilen bir yaratık)

"Forest Keeper" ve "Earth Leviathan"

Bu iki canlı cidden çileden ibaret. Dev hem sesinize tepki verip hem de sizi görebiliyor. Sizi gördüğü an öldünüz zaten çünkü oyuncudan daha hızlı. Solucan ise eğer gemide biri yoksa ve elinizde ganimetle dönüyorsanız, geçmiş olsun. Bu canlı solo gameplay de spawn olmuyor ama 2 ve üstünde spawn olabiliyor. Gemide bu yaratık kırmızı bir nokta olarak gözüküyor ve zeminde, elinde yükle yürüyenin yaptığı sese göre altına geçiyor ondan sonra 1.5 saniyelik gürültü sesi yapıyor, 2 saniyelik çıkacağı yeri toz yapıyor ve sonra direkt sizi kapıyor. Bunların nerflenmesi lazım çünkü girişlerin uzak olduğu aylarda bunlar cidden eziyetten başka bir şey değiller.
Oyun hoş ve güzel bir oyun ama oyunu öğrendikten sonra ve kar kotası arttıkça daha fazla loot yapmanız lazım. Fazla loot eşittir, fazla git gel. Bunlarda burada sorun çıkarıyor zaten.


Oyun hakkında temel düşüncem

Oyun iyi bir oyun, potansiyeli olan bir oyun ama oyunun sorunlarını millet modlarla çözüyor ve geliştirici tek olduğu için cidden bu kadar büyük bir kitleye servis yapmak zor olmalı. Benim geliştiriciye önerim, iyi modları ve güzel kullanışlı modları; Steam topluluk oylaması başlatarak en çok oy alan 5 veya 10 modu gelecek güncellemede oyuna eklemek. Böylece hem daha fazla içerik hem de daha hızlı bir geliştirme süreci olur.

Oyun alınır mı?

Kesinlikle. Zaten yapımcı Türk oyuncuların isteğine oyunun fiyatını eski TL fiyatının dolar haline düşürdü (Sentine kadar ayarladı) ve oyun eski fiyatına yakın oldu. Arkadaşlarınızla baya saracak bir oyun.
 
Son düzenleme:
İncelemeniz için teşekkürler. Oyun gerçekten çok eğlenceli. Oyunun eksileri var ama oyunun hâlâ erken erişimde olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Oyun gelişime çok açık. Gemimizi daha iyi geliştirebilmek güzel olabilir. Daha fazla gidilecek mekanlar eklenebilir. Farklı mekanikler eklenebilir. Ve kafamda güzel bir fikir var. Örneğin oyunun şu an ki gidilebilen en zor gezegeni Titan. 5000 kota sınırı koyup bu yıldız sisteminin tamamlayıp farklı bir yıldız sistemine gidip tamamen farklı görevler ve farklı mekanlara gidilebilmesi güzel olabilir. Tabii bunlar yapılması kolay iş değil. Ama oyun gelişime cidden açık.
 
Bazi yerleri çok karanlık, köpekler, dev geminin içine kadar giriyor, bazı yaratıklara karşı silah falan olmalı, oyunun aşama dengesi iyi değil, gittiğin gezegende loot fazla olsa bile yarısı kadar bile bulamıyorsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı