LG 24GN650-B monitörü yorumum

Modelinin öyle olması imkansız, çerçevesiz tasarım olduğu için, Çerçeveleri plastik yerine düz siyah ekran gibi sanırım buna çerçevesiz tasarım diyorlar.
Benim monitörümün sol ve sağ üst köşelerinde 1'er nokta halinde oradaki piksel siyah değil beyaz Buna piksel dersin başka bir şey dersin tanımlamak için söylüyorum orada düm düz siyah olmalıydı. (Çerçevesiz tasarım başka monitörüm var kenarlarının nasıl olması gerektiğini biliyorum.) Ölü piksel ile benzer bir durumda olduğu için öyle tanımladım noktasal görüntü hatası çünkü. Modeli böyle demek mantıklı değil resmi tekrar inceleyebilirsin dostum hatalı üründü. Satıcıda kabul etti hatayı iade aldı zaten. Burada açıklama yapma sebebim başkasında da bu olay çıkarsa bunu modeli gibi bir şey sanmasın bu bir küsur.

Ben de gönderdim iade için. Telefonla görüştüm yetkiliyle. Önce servise gidecek, servis çalıştığını onayladıktan sonra iadesi gerçekleşecek dedi.
 
LG 24GN650-B monitör bugün geldi İtopya üzerinden aldım, çarşamba günü sipariş verdim cuma günü elime ulaştı. Herhangi ölü piksele rastlamadım. Orta kısımda çok ufak bir ışık sızması var ama tölere edilebilir düzeyde. Ekranda kenarlardan bakıldığında sararmalar mevcut IPS tam görevinin yapamıyor gibi. Onun dışında görüntüsü akıcılığı güzel monitör fakat menüyü çözemedim HDR nereden aktifleştiricez bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Ben de gönderdim iade için. Telefonla görüştüm yetkiliyle. Önce servise gidecek, servis çalıştığını onayladıktan sonra iadesi gerçekleşecek dedi.
Benim işlemlerim aynı gün yapıldı,bilmiyorum senin durumunu.
 
Gamers Arena'dan mı almıştınız? İade kabul etmeleri çok iyi olmuş. İtopya gibi bir yerden alsaydınız ölü pixel yok. Yandan sararma normal deyip iade almayabilirlerdi.
Arena'dan evet, İtopya sitesinden alışveriş yapmıyorum. Paramı sokaktan bulmadım. 😉
 
ASUS VG24VQ kullanıyorum, tek kelimeyle berbat bir monitör özellikle AMD ekran kartlarıyla kronik flickering sorunları yaratıyor.
ELMB özelliğini kapatırsanız flicker sorununu çözersiniz. ELMB özelliği tepki süresini düşürmek için arka ışığı seri bir şekilde açıp kapatarak tepki süresini düşükmüş gibi gösteriyor, bu da flickering dediğiniz soruna yol açıyor. Olayın AMD ekran kartı veya Freesync'le alakası yok. Monitöre sahip değilim ama iyi bir model olduğunu okudum. ELMB'yi kapattığınız sürece bir sorun yaşamamanız lazım.
 
Arkadaşlar monitörü aldım, ölü piksel vs. çıkmadı. Ama color banding sorunu mevcut sizdeki modellerde böyle bir sorun var mı? Yoksa bendeki ürüne özel mi? Ona göre iade etmeyi düşünüyorum.
 
Merhaba, monitörü almayı düşünüyorum. Bir sorum olacak. Şu an kullandığım ASUS VG24VQ modelini RX 5600 XT modeli ile kullanıyorum, özellikle oyunlarda inanılmaz derecede flickering sorunuyla karşılaşıyorum FreeSync kapalı olduğu halde. Bu monitörü AMD ekran kartıyla kullanıp bu sorundan muzdarip olan biri var mıdır?
Hocam ben de aynı monitörde ghostingden şikayetçiyim. İade edeceğim. 24GL650-B modelini aldınız mı? Aldıysanız memnun musunuz?
 
Hocam ben de aynı monitörde ghostingden şikayetçiyim. İade edeceğim. 24GL650-B modelini aldınız mı? Aldıysanız memnun musunuz?

Aldım, iade ettim. Monitör güzel ama standı çok berbat hiç yakışmamış o monitöre. Bir de tam orta kısımda ölü piksel çıkınca direk iade ettim 14 günlük iade hakkımı kullanarak.
ELMB özelliğini kapatırsanız flicker sorununu çözersiniz. ELMB özelliği tepki süresini düşürmek için arka ışığı seri bir şekilde açıp kapatarak tepki süresini düşükmüş gibi gösteriyor, bu da flickering dediğiniz soruna yol açıyor. Olayın AMD ekran kartı veya FreeSync'le alakası yok. Monitöre sahip değilim ama iyi bir model olduğunu okudum. ELMB'yi kapattığınız sürece bir sorun yaşamamanız lazım.

ELMB'yi hiç açmadım ben, bu monitörde kronik bir sıkıntı var bence. Çoğu kişide görüyorum bu sorunu.
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı