LG G2 mi LUMİA 925 mi

Ben Lumia 925 diyorum. Her zamanki gibi Android katiliyim. :D

Çünkü:
  1. Windows Phone işletim sistemi Android gibi hantal değil.
  2. Windows Phone işletim sisteminde virüs bulunmaz.
  3. SnapDragon 800 Windows Phone işletim sisteminde harika çalışıyor.
  4. Windows Phone Store'da gerekli tüm uygulamalar var.
  5. Windows Phone güncelleme sıkıntısı çekmez. Android ise bekleme zorundasın.
  6. Windows Phone için ücretsiz navigasyon var. Here Maps veya Here Drive.
  7. Microsoft Office bulunmakta.
  8. Uygulamalar arası geçişte takılma olmadan geçebilme var.
  9. LG G2'ye göre biraz daha ince.
  10. Amoled ekrana sahip.

Bu 10 neden yeterli olmuştur sanırım.

Canım kardeşim neresinden başlayayım 925'i ezmeye bilemedim ki :)

Öncelikle 925 Windows Phone, G2 ise Android işletim sistemi kullanıyor.
Yazılım konusunda G2 ile çok büyük bir avantaj sahibisin, güncellemeleri beklemeyip istediğin romları yükleyebilirsin.
Açıkçası şuan WP'yi hiç de tercih edilesi bir işletim sistemi olarak görmüyorum. G2, Android ile önün açık olur, yazılım sıkıntısı çekmezsin.

8,7MP kamerası mevcut 925'in. LG 13MP sahip olsa da performansı belirleyen tek kriter bu değil.
LG'de optik görüntü sabitleme sistemi entegre edilmiş merceğe. Titreşimsiz videolar çekebilirsin tabi işin ucunu kaçırmadığın sürece.
Hatta ve hatta G2'ye atılan rom sayesinde 4K video kaydı ve yavaş çekim mod gibi özellikleri bile kullanabilirsin.
925 4x zoom sunarken G2 8x zoom sürüyor. 3. şahısların yaptığı yazılımlar ile aldı başını gidiyor zaten LG.
925 ile 1080P video çekmeye kalktığında 30FPS izin veriyor ancak LG 60FPS çekebiliyor.
Harici romlar yükelyerek 720P 120FPS bile çekebiliyorsun :)

925'in 1GB RAM belleği var, G2'nin 2GB. LG 5,2" 925 ise 4,5" büyüklüğe sahip olmasına karşın G2 hissettirmiyor. 925 ise kalın çerçeveleri ile ben buradayım diyor.

925'in 2000mA bataryası var, LG'nin 3000mA. 925 alırsan gün bitmeden 2 defa şarja takman gerekecektir. LG ise akşam, iş dönüşüne kadar, evine kadar seni rahat rahat taşıyacaktır.

LG'nin ekranı bir harika dostum, 1080P cıvıl cıvıl, yüksek PPI değerli, net ve aydınlık bir ekranı var.
Çerçeveleri neredeyse yok denecek kadar az, 925'deki gibi kalın bir çerçeve yok.
925 daha FullHD görüntü bile sunamıyor.

925'in işlemcisi 1,5 GHZ, LG ise SnapDragon 800 olduğu için 2,27 GHZ. Yeni amiral gemisi G3'de 801AC modeli 2,46 GHZ çalışmakta.

LG'yi üzerinde barındırdığı verici sayesinde kumanda gibi kullanabilirsin, canın sıkıldığında mağazanın televizyonlarını kapatabilirsin.
Ancak 925 alırsan o lanet cebinde çürümekten başka işine yaramayacaktır.
Okudujça ezildim ezildikçe soruyu sorduğuma utandım nasıl bir psikoloji içinde sormuşum ben bu soruyu diye kara kara düsündüm eyvallah :) ben zaten soruyu sorarken androidin sıkça yavaşlaması hatta kasması gibi olayları olduğu için alternatif olarak başka bir sistem kullanan telefonla karşılaştırmak istedim teşekkürler

Okudujça ezildim ezildikçe soruyu sorduğuma utandım nasıl bir psikoloji içinde sormuşum ben bu soruyu diye kara kara düsündüm eyvallah :) ben zaten soruyu sorarken androidin sıkça yavaşlaması hatta kasması gibi olayları olduğu için alternatif olarak başka bir sistem kullanan telefonla karşılaştırmak istedim teşekkürler
Bak kardeşim, şuan piyasanın amiral gemilerinden birini alırsan Android yüzünden falan donmaz, yavaşlamaz, kasmaz.
Amiral gemiler oldukça üst seviye, hatta piyasadaki en üst seviye donanımlara sahip telefonlar.

Android donuyor dediğiniz telefonlara baktığımızda 1GB RAM bellekten öteye gidilmemiş, doğu düzgün işlemcileri bile olmadığını görüyoruz.
Ancak şuan ki amiral gemilere baktığında 3GB bellek miktarı, SnapDragon 801AC gibi işlemcileri içerisinde barındırdığını görürsün.
Bu amiral gemilerin bir küçük, bir eski amiral gemilerine baktığında 2GB bellek ve SnapDragon800 işlemciye sahip olduğunu görürsün.
Yani böyle amiral telefonlar için Android işletim sistemi kesinlikle sıkıntı yaratmayacaktır. Tabi önünüze gelen her uygulamayı da eklemeyin.
Telefonu kullanmayı bilin yani.

Biri elma biri armut iki şeyi kıyaslıyorsunuz arkadaşımda g2 bende 925 var evet Windows Phone da aradığınız herşey yok wifi aç kağası bile bir dert açma toplamda 3-4 kez aç kapa yaptım telefona sonynin şu yeni çıka. Teliyle karanlık ortamda kamera testi yaptık adam bile hayret etti nokia kameraya. Eğer amacın office pdf gibi şeyleri bilgisayar dışında bakabilmek müzik dinlemek fotoğraf çekmek ise 925 de iyidir ama g2 bataryası ile seni yarı yolda kolay kolay bırakmaz. Fiyat olarak şuan kafa kafayalar ama lumia 930 1700-1800 lira gibi bir fiyatla girdiği için istiyorsan onada bakabilirsin tabi o zamanda g3 rakibi olacak. Kısaca g2 daha iyi ama belli bir amacın varsa ve yukarda yazdıklarım ise 925 de gayet iyi bir alternatif.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı