LG G3 anakart fırınlama ve ped önerisi

Var kardeşim var. Ben 1.5 sene çıktığı ilk zamanlarda aldım zamanının en iyi cihazlarından birisiydi. Zamanla güncelleme vs alamadığı için sorunlar çıkıyor. Evet dediğin doğru şuan 3,4 ve 5 de aynı Isınm sorunu var pedsiz olduklarından aşırı ısınma işlemci altındaki lehimlerin kaymasına neden olup temassızlık yapıyor.
Hocam merhaba, yaklaşık 2 yıl sonra konunuzu hortlatıyorum ama bende de aynı şekilde içinden veri kurtarmam gereken bir LG G3 var, ve şaşırırsınız ki 2014'den beri kullanıyordum :) LG'nin resmi yetkili servisindeki teknisyen bile fırınlama yapmamı tavsiye etti. Daha önceden hiç yapmadığım için size detayları sormak istiyorum. Fırına atarken özellikle nelere dikkat etmeliyim? "Alüminyum Folyo vs kullanıyor muyuz, önceden fırını ısıtıp öyle mi 5 dakika yapıyoruz, kart folyoya direkt temas etmeli mi yoksa altına yükselteceğim bir şey koyayım mı, fırının sadece alt ayarı mı çalışmalı yoksa normal mi çalışsın?" gibi sorularım var. Her yerde çok çeşitli bilgi var ancak sizin işlem çalışmış o yüzden siz nasıl yaptıysanız aynı şekilde yapmak istiyorum. Umarım görürsünüz şimdiden, teşekkürler.

Hocam merhaba, yaklaşık 2 yıl sonra konunuzu hortlatıyorum ama bende de aynı şekilde içinden veri kurtarmam gereken bir LG G3 var, ve şaşırırsınız ki 2014'den beri kullanıyordum :) LG'nin resmi yetkili servisindeki teknisyen bile fırınlama yapmamı tavsiye etti. Daha önceden hiç yapmadığım için size detayları sormak istiyorum. Fırına atarken özellikle nelere dikkat etmeliyim? "Alüminyum Folyo vs kullanıyor muyuz, önceden fırını ısıtıp öyle mi 5 dakika yapıyoruz, kart folyoya direkt temas etmeli mi yoksa altına yükselteceğim bir şey koyayım mı, fırının sadece alt ayarı mı çalışmalı yoksa normal mi çalışsın?" gibi sorularım var. Her yerde çok çeşitli bilgi var ancak sizin işlem çalışmış o yüzden siz nasıl yaptıysanız aynı şekilde yapmak istiyorum. Umarım görürsünüz şimdiden, teşekkürler.

Fırın işi çok sakat hocam, bir telefoncuya götürüp sıcak hava tabancasıyla işlemci bölgesini ısıttırabilirsiniz.

Fırın işi çok sakat hocam, bir telefoncuya götürüp sıcak hava tabancasıyla işlemci bölgesini ısıttırabilirsiniz.
Hocam yıllardır gittiğim bir telefoncu var, işinde de iyidir ama onda olmadı. Sonrasında LG yetkili servise gittim, fırınlama tavsiyesini de LG'nin yetkili servisindeki tekniysen verdi direkt. Olmazsa getirebilirsin dedi yine. Onun dışında bir arkadaşım daha farklı bir telefoncu tavsiye etti, belki fırınlamadan son olarak onu deneyebilirim. Konuyu açan arkadaşta işe yaradığı için yapasım geldi açıkçası.

Hocam merhaba, yaklaşık 2 yıl sonra konunuzu hortlatıyorum ama bende de aynı şekilde içinden veri kurtarmam gereken bir LG G3 var, ve şaşırırsınız ki 2014'ten beri kullanıyordum :) LG'nin resmi yetkili servisindeki teknisyen bile fırınlama yapmamı tavsiye etti. Daha önceden hiç yapmadığım için size detayları sormak istiyorum. Fırına atarken özellikle nelere dikkat etmeliyim? "alüminyum folyo vs kullanıyor muyuz, önceden fırını ısıtıp öyle mi 5 dakika yapıyoruz, kart folyoya direkt temas etmeli mi yoksa altına yükselteceğim bir şey koyayım mı, fırının sadece alt ayarı mı çalışmalı yoksa normal mi çalışsın?" gibi sorularım var. Her yerde çok çeşitli bilgi var ancak sizin işlem çalışmış o yüzden siz nasıl yaptıysanız aynı şekilde yapmak istiyorum. Umarım görürsünüz şimdiden, teşekkürler.

Merhaba. Öncelikle anakartı çıkarın cihazdan, alüminyum folyo ile işlemci kısmı acıkta kalacak şekilde 2 3 tur sarın anakartı, fırını 160derece 2 3 dakika çalıştırın. Daha sonra fırınlarda tel var zaten tam orta kısma getirin altına metal kaşık ya da çatal zıt şekilde koyun anakartı da düz şekilde koyun eğrimsi olmayacak şekilde düzgünce koyduktan sonra 5 dakika fırında beklentiniz süre sonunda cihazı düzgün alıp mutfak tezgahının üzerine yine eğrimsi olmayacak şekilde soğumaya bırakınız tahmini 5 10 dakika sonra anakartı tekrar monte edip dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken hususlar.
-Cihazı 160 derece 5 dakika tutacaksınız süre aşımın da işlemci çatlıyor.
-Fırın içinde altına sıcak hava alması için kaşık ya da çatalı zıt koyacaksınız.
Herhangi bir olumsuz durumda kendim ve Technopat sorumluluk sahibi değildir.
Kolay gelsin.

Merhaba. Öncelikle anakartı çıkarın cihazdan, alüminyum folyo ile işlemci kısmı acıkta kalacak şekilde 2 3 tur sarın anakartı, fırını 160derece 2 3 dakika çalıştırın. Daha sonra fırınlarda tel var zaten tam orta kısma getirin altına metal kaşık ya da çatal zıt şekilde koyun anakartı da düz şekilde koyun eğrimsi olmayacak şekilde düzgünce koyduktan sonra 5 dakika fırında beklentiniz süre sonunda cihazı düzgün alıp mutfak tezgahının üzerine yine eğrimsi olmayacak şekilde soğumaya bırakınız tahmini 5 10 dakika sonra anakartı tekrar monte edip dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken hususlar.
-Cihazı 160 derece 5 dakika tutacaksınız süre aşımın da işlemci çatlıyor.
-Fırın içinde altına sıcak hava alması için kaşık ya da çatalı zıt koyacaksınız.
Herhangi bir olumsuz durumda kendim ve Technopat sorumluluk sahibi değildir.
Kolay gelsin.
Teşekkürler hocam, yukarıdaki arkadaşın önerisini son kez dikkate alıp bir telefoncuya daha göstereceğim. Eğer yapamazsa ya da yüksek fiyat verirse bu yöntemi deneyeceğim. Tek bir şey sormak istiyorum kafama takıldı, çatal veya kaşığı zıt yönde koymak derken ters bir şekilde telin üzerine koyup anakartı da onların üzerine mi koyacağım. tel de yeteri kadar boşluk var direkt tele koysam sıkıntı olur mu (fotoğraf ekledim, anakartı sökmeden temsili koydum telefonu)? Herhangi olumsuz bir durumda sorumluluk bana aittir :)

Dosya Ekleri

• GSxPc7fXcAAo5zn.jpg
    GSxPc7fXcAAo5zn.jpg
    71,4 KB · Görüntüleme: 38
  • GSxPdpGWMAAZLaZ.jpg
    GSxPdpGWMAAZLaZ.jpg
    71,9 KB · Görüntüleme: 40
Teşekkürler hocam, yukarıdaki arkadaşın önerisini son kez dikkate alıp bir telefoncuya daha göstereceğim. Eğer yapamazsa ya da yüksek fiyat verirse bu yöntemi deneyeceğim. Tek bir şey sormak istiyorum kafama takıldı, çatal veya kaşığı zıt yönde koymak derken ters bir şekilde telin üzerine koyup anakartı da onların üzerine mi koyacağım. tel de yeteri kadar boşluk var direkt tele koysam sıkıntı olur mu (fotoğraf ekledim, anakartı sökmeden temsili koydum telefonu)? Herhangi olumsuz bir durumda sorumluluk bana aittir :)
Bizim fırının tel aralıkları biraz dar olduğundan öyle demiştim sizinki geniş sorun olmaz. Diğer husus telefoncular eski cihazlara bakmıyorlar bakarlarsa da fiyat çok isterler tanıdık falan ise bişiler yaparlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı