LG G4 Android 6.0 Güncelleyince Isınma Sorunu

Tamam dostum yardımlarınız için hepinize çok çok teşekkür ederim ve bu koşulları internette bulursam burada sizinle de paylaşacağım. Link olarak paylaşsam sorun olur mu? Link paylaşmak ban sebebi mi?

Hocam ben şimdi lg nin yetkili servisini aradım bana dedilerki eğer yazılımsal bir sorun varsa düzeltilir ve sıfırıyla değişim olmaz ama donanımsal bir sorun yani parça değişimi gerektiren bir durum olursa yasal hakkınız olarak sıfırıyla değişim yapabilirsiniz dedi. Şimdi benim ısınma sorunum sizce donanımsal mı? Çünkü güncelleme yapmadan öncede telefon genelde ısınıyordu sadece daha yavaştı ama ısınıyordu şimdi dağ çabuk ve daha hızlı ısınmaya başladı. Ne diyorsunuz sizce parça değişimi yaparlar mı? (Öbür sorunların yazılımsal olduğu belli zaten.)

Isınma sorunu donanımsaldır. Yazılım ile ısınma sorunu çözülmez. Eğer işlemcinin frekans hızı düşürülmeyecekse tabii. SD 808 işlemcisinde normal koşullarda ısınma sorunu yok, sizin telefonunuzda ise ısınma sorunu var. Bu ısınma sorunu donanımsal.

@Persistent 1 aylık ceza almıştım o yüzden forumdan uzak kaldım.:)

@BERWAR hocam vallahi içimi rahatlattınız. Büyük ihtimalle sıfırıyla değişim durumu var yani. Ama eğer dediğiniz gibi işlemci frekansını düşürürlerse ısınma sorunu azabilir ama performans da azalacaktır değil mi?

Isınma sorunu olan işlemcilerde frekans hızı düşürülüyor. Örneğin SD 810 gibi ama SD 808'in ısınma sorunu yok, bu durumda frekans hızını düşürmezler. Frekans hızı düştüğünde performansta düşüş olur. Sizin cihazınız anormal ısınıyor, yeni cihaz verme ihtimalleri yüksek. Bu arada telefona format attınız mı?

Yani yaptığım şey format olarak mı geçiyor bilmiyorum ama 1 kere telefonu ayarlar-genel-yedekle ve sıfırla-fabrika verilerine sıfırla dan sıfırlamıştım. Tüm resimler, müzikler vs. silinmişti uygulamalarda silinmişti ama wi-fi ye bağlanınca telefon otomatik olarak yüklemeye başladı uygulamaları tekrardan.

Güncellemeyi yaptıktan sonra yapmadım. Onu güncellemeyi yapmadan yaklaşık 1-2 ay önce yapmıştım. Normalde telefonu kapalı tutuyorum sim kartımı başka telefona taktım G4 ü kullanmıyorum. En son bugün açtım telefonu ne alemde diye aynı sorunlar devam ediyordu gene. Isınma sorunu da öyle telefonu açtım wi-fi yi açtım biraz facebook ta takılayım dedim ne oluyor ısısına bakayım dedim. Telefonun önü anında ısınmaya başladı. Tam olarak arkada ekran kilitleme tuşunun olduğu hiza ısınıyor ön tarafta, arka tarafta da ekran kilit tuşu ve ses açma tuşunun tam arası ısınıyor ilk olarak ve gittikçe büyüyor hem ısı değeri hem de ısınan alan. Rehberdeki sorunda bataryadaki sorunda devam ediyor aynı şekilde.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı