LG G4'ü Note 4 ile değiştirmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Shift Delete'in yaptığı incelemeyi baz alırsak; kesinlikle alınması gereken telefon Note 4'tür.

Ben de bir kaç bench aldım, normalde G4'ten daha yüksek skor alması gerekirken tersi bir dorum söz konusu oldu ve Note 4 LG G4'ün bayağı gerisinde puanlar aldı. Note 4'ün daha düşük skor almasının nedeni sanırım arkaplanda çalışan uygulamalar sebep oldu. :kararsız:

Onun dışında iki telefona da alıcı gözle baktığınızda Note 4 çok daha kaliteli görünüyor. Ayrıca klavye kullanımı, hassasiyeti, vs. bana G4'ten çok daha iyi gibi geldi.

Testlerde çok büyük farklar olmuyordu, acaba cihaz çok dolmuş falan olabilir mi? bir de gözle görülür bir performans farkı olmaması gerekiyor oyunlarda ve uygulamalarda, G4'ün aşırı bir üstünlüğünü gördünüz mü?

Abi senin gönlün note 4' de kalmış, sen en iyisi note 4' ü al.

Bende öyle görüyorum arkadaşa katılıyorum kim ne derse desin aralarında büyük farklar olan telefonlar değiller siz Note 4 istiyorsunuz belli :)

G4'ün performans konusunda kesin bir üstünlüğü yok

Performans konusunda kesin bir üstünlüğü olsaydı Samsung yazılım konusunda tam anlamıyla berbat bir iş çıkarmış olurdu. Exynos 5433, S808'den daha performanslı bir işlemcidir. Ama LG'nin yazılım konusunda başarısıyla bu fark kapanıyor, zaman zaman G4 üstünlük sağlıyor. Bu durum da Note 4'ün donanımı verimli kullanamadığını gösteriyor.

Ancak tek Note 4'e göre iyi yanı o.

Tek iyi yan mı? Şaka yapıyor olmalısınız. G4'ün Note 4'e kıyasla birçok artısı var. Yukarıda belirttiğim yazılım da bunların başında geliyor. Örneğin stabil RAM kullanımı konusunda bile G4, yazılım konusundaki üstünlüğünü belli ediyor.

Not: Note 4 kötü bir cihaz değil. Hatta Samsung'un en alınabilir cihazlarından biri olarak görüyorum kendisini. Daha önce Note 4 önediğim de olmuştur. Burdaki amacım Note 4'ü kötülemek değil, neden G4'te kalınması geektiğini anlatmak.

Son düzenleme:
Erkan Abi Galaxy S4'den çektiklerini düşün ve öyle karar ver. Samsung lanet olası TouchWiz arayüzünü kullanmaya devam ettikçe zamanla yavaşlamalar meydana gelecektir. Birde şu var; madem Note 4'ün sahibi bu telefonu bu kadar övüyor, neden kendisi bu kadar güzel bir telefonu takaslamak istiyor? Kim attan inip eşeğe binmek ister ki?

Note 4 tamamen boş olmasına rağmen G4'ten bayağı düşük performans sergiliyor Benchmark'ta. Yani alması gereken skorları almıyor, bu da telefonda sorun mu var diye düşündürüyor beni.

LG G4 Bench:
Screenshot_2015-07-10-19-57-47.png
Screenshot_2015-07-11-00-21-17.png

Screenshot_2015-07-11-00-21-53.png

Note 4 Bench:
Note 4.png

Note 4....png

Note 4..png

:kararsız:

İşte buna TouchWiz mucizesi diyoruz, zamanla şişen ve her dakika şişmeye devam eden bir arayüz. Elimdeki Galaxy S4 feryat ediyor beni değiştir diye ancak Lollipop güncellemesine umut bağladım, öğrenci halimle yeni bir telefon almam imkansız şu anda.

Son düzenleme:
@er36po, acaba bir de Geekbench 3 ile test etme imkanınız var mı?

Bu arada benchmark testlerine güvenmenizi tavsiye etmiyorum. Özellikle de Antutu hiç güvenilir değil. Geekbench'i sadece merak ettiğimden yapmanızı istedim. Çoklu çekirdekte Note 4'ün normal şartlarda daha fazla puan alması lazım Geekbench 3'te.

Son düzenleme:
@Barış ÖZER, benim S4'te tıkanmış ancak Lollipop 5.01 ile abartısız banmaşka bir hal aldı. Zaten S4'halen bende, ben onu satmadım.
Note 4 için de 5.1 gelecekmiş, sizce bu gelecek olan lollipop Note 4'ü daha performanslı, stabil yapmaz mı?

@brk35 Geekbench 3 ile de test edip sunuç atarım.

LG G4/ Geekbench 3:
Screenshot_2015-07-11-11-13-09.png

Screenshot_2015-07-11-11-13-18.png

Note 4/ Geekbench 3:
Screenshot_2015-07-11-11-07-06.png

Screenshot_2015-07-11-11-07-44.png

Dataylar uzun olduğundan ekleyemedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı