LG G4'ü Note 4 ile değiştirmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güncelleme tabii ki gelecektir ve daha stabil olacaktır ancak ben bir daha telefon alırken Samsung'a buluşmayı düşünmüyorum. (TouchWiz kaldırılana kadar.) Sizin aklınızda Note 4 olduğu için telefonu takaslamaya bahane arıyorsunuz, aşkın gözü kördür zaten çok iyi bilirim bunu. :) Gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın, nasıl olsa siz kullanacaksınız, hakkınızda hayırlısı olsun abi :)

Testi yaptığınız için teşekkür ederim.

Yani alması gereken skorları almıyor, bu da telefonda sorun mu var diye düşündürüyor beni.

Geekbench diğer testlere göre biraz daha az sapmalar gösterdiğinden ve çoklu çekridek performansını gösterdiğinden bunu yapmanızı istemiştim. Note 4, 8 çekirdeği birden kullanabildiğinden çoklu çekirdekte daha yüksek puan alacağı belliydi. Diğer benchamarklar düşük olduğundan şüphelenmiştiniz. Sanırım bu benchmark az da olsa sizi bu düşünceden uzaklaştırmıştır. İşlemci ile ilgili bir sorun olsa bu skoru alabileceğinizi sanmam. Bu benchmark testinde Note 4'ün diğerlerinde ise G4'ün önde olmasının nedeni muhtemelen Geekbench'in işlemciye yönelik, diğerlerinin biraz daha genel olmasıdır.

Son düzenleme:
@brk35 evet, Geekbench testi beni rahatlattı, yani olmasını beklediğim puanı verdi.
Fakat beni yine düşündüren; benim aldığım AnTuTu testinde neden 7 sıra gerilemiş olması:
note-4-png.86051

Evet, bu programlar her zaman aynı skoru vermez ancak bu denli de az ya da fazla puan vermezler. :kararsız:

LG G4 ve NOTE4 tercihi yapamamaktan ziyade,donanım ve diğer unsurları bir yana bırakarak kendinize sadece şu soruyu sorunuz;NEDEN NOTE4 TERCİH EDECEĞİM?

Performans konusunda kesin bir üstünlüğü olsaydı Samsung yazılım konusunda tam anlamıyla berbat bir iş çıkarmış olurdu. Exynos 5433, S808'den daha performanslı bir işlemcidir. Ama LG'nin yazılım konusunda başarısıyla bu fark kapanıyor, zaman zaman G4 üstünlük sağlıyor. Bu durum da Note 4'ün donanımı verimli kullanamadığını gösteriyor.

Tek iyi yan mı? Şaka yapıyor olmalısınız. G4'ün Note 4'e kıyasla birçok artısı var. Yukarıda belirttiğim yazılım da bunların başında geliyor. Örneğin stabil RAM kullanımı konusunda bile G4, yazılım konusundaki üstünlüğünü belli ediyor.

Not: Note 4 kötü bir cihaz değil. Hatta Samsung'un en alınabilir cihazlarından biri olarak görüyorum kendisini. Daha önce Note 4 önediğim de olmuştur. Burdaki amacım Note 4'ü kötülemek değil, neden G4'te kalınması geektiğini anlatmak.
Stabilite ve ram konusunda Note 4'ün bir eksiği veya hatası yok. S6'de bu sorunlar var, ancak Note 4 tertemiz cihaz. Rakipleri arasında en az ısınan, en uzun süre şarjı giden telefonlardan birisi. Yazılım ve güncelleme konusunda tamam LG önde, kamera kısmında da LG önde, fakat bunların dışında bir artısı yok bana göre.

@sasmaz, iyi de bu benim sorduğum soru, yani siz neden bana soruyorsunuz? :D
Ayrıca, "NDEN" kısmını bağırarak yazmanıza gerek yoktu. :)

Ama ben yine de "NEDEN" kısmına cevap vereyim; Donanım ve kasa olarak Note 4 daha bi güven veriyor. Tabi kararsız olduğumdan sizlerden de fikir almak amaçlı bu konuyu açtım. :)

@sasmaz, iyi de bu benim sorduğum soru, yani siz neden bana soruyorsunuz? :D
Ayrıca, "NDEN" kısmını bağırarak yazmanıza gerek yoktu. :)

Ama ben yine de "NEDEN" kısmına cevap vereyim; Donanım ve kasa olarak Note 4 daha bi güven veriyor. Tabi kararsız olduğumdan sizlerden de fikir almak amaçlı bu konuyu açtım. :)
Kesinlikle öyle. :) İkisi de birbirine denk cihazlar olmasına rağmen, sizin söylediğiniz nedenlerden dolayı bende Note 4'ü seçerdim. Ancak elbetteki nihai karar sizin. :)

Stabilite ve özellikle RAM kullanımı konusunda G4'e kıyasla geride. Elbette bu sorun S6 kadar değil fakat dediğim gibi G4'e kıyasla geride. @iDark
Ben böyle sorunlar olduğunu sanmıyorum. Note 4'ü hem aylarca kullandım, hem de halen daha mağazalara gittiğimde görüyorum bir yavaşlama, takılma veya fazla RAM kullanımı söz konusu değil. Bu konuda @er36po'nun da görüşünü almak isterim. Siz bir yavaşlama hissettiniz mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı