LG MK400H-B renkleri canlı değil

Hellgnar

Centipat
Katılım
10 Ağustos 2020
Mesajlar
16
Arkadaşlar, elimde LG MK400H-B TN panel 75 Hz monitör var. 144 Hz bir monitöre geçiş yapmak istiyorum. Sorunum şu: Ben bu monitörde adam akıllı ne bir renk ne de bir akıcılık görebildim. Telefonumun ekranını ve monitörü yan yana koyarak aynı videoları açtığımda telefonun ekranı daha akıcı ve daha doygun geliyor, ek olarak bu sorunun yazılımsal bir şey olabileceğinden şüpheleniyorum çünkü ne oyunlarda ne de videolarda bir akıcılık söz konusu değil.

Sistem:

R3 3100
RX5500 XT 4 GB
16 GB 3000 MHz RAM(2x8)
2X 240 GB JD SSD
Gigabyte A320M S2H
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu monitörü ben de kullanıyorum sanırım tam modelini yazmamıssınız ya da farklı monitörler, LG22mk 400 gibi bir şey. Monitörden gayet memnunum renkler de güzel ve akıcı. Monitörün modları var Gaming sinema vs gibi onları kapatıp istedigin şekilde ayarlayabilirsin.
 
Düzeltiyorum monitör 22mk400h modeli Amd ayarlarından doygunluğu artırmama rağmen ayarlardan freesync vs gibi tüm özellikleri aktifleştirmeme rağmen rezil bir görüntü var ortada , oyunlarda herşeyi ultra bile yapsam gözüm acıyor resmen oyun oynarken .
 
Çünkü o monitör TN panel. Renkleri olduğu gibi gösteren monitör isterseniz IPS panel alın ama daha pahalı oluyor. Akıcılık için monitörden Freesync'i açın, 75 Hz olarak da ayarlamamış olabilirsiniz. Masaüstüne sağ tıklayıp görüntü ayarları deyin, oradan gelişmiş görüntü ayarları kısmını bulun oraya girin. Ekran 1 için görüntü bağdaştırıcı özelliklerine tıklayın ve açılan pencereden monitör sekmesine tıklayıp Hz ayarını yapın.
 
Lütfen monitörün alt ortasında ki analog tuş ile monitör ayarlarına girip kendiniz ayar yapar mısınız? Bu monitör bahsettiginiz gibi kötü değil uzun zamandır kullanıyorum. Siz ayar yapamamıssını demek ki.
 
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim dediğiniz her türlü ayarları yaptım fakat durum aynı 2 yıla yakındır aynı monitörü kullanıyorum ( 2 kere sıfır aldım) tazeleme oranını 75 hz yaptım freesync hem amd softwareden hemde monitörün kendi menüsünden açık ek olarak görüntüleme modlarını da ayarlarım yani herşey tamam, yeni monitör almaya düşünüyorum. james donkey 144 hz 1 ms VA panel bir monitörü çok güzel indirimde fikirleniriz nedir.
 
Ben birkaç saat önce yeni monitöre geçtim aldığım monitör bu, çok memnunum. Hafta başı 1400TL'ye indirimden aldım satıcı da Hepsiburada idi ama stok kalmamıs.
 
Monitörü bu sabahtan beri kullanıyorum gayet memnunum ne ölü piksel var ne baska bir sorunu. Ekran parlaklıgı %50'de geliyor onu açmak gerekiyor ve birkaç ayar yaptım monitör gayet güzel ve kuıllanışlı. Öneririm :D.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı