LGA 775 soket işlemci önerisi

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Isınma ve düşük güç tüketimi nedeniyle E5450 siparişi verdim.

En mantıklı kararı vermişsin diyebilirim sana.

Eski bir X5460 kullanıcısı olarak P45 anakart ve sağlam hava soğutman yoksa hiç önermeyeceğim bir işlemci çünkü yüksek OC değerleri yakalayamıyorsun G41 anakart ile ve aşırı güç tüketiyor.

Kendi sıvı soğutmamı da kaynatmıştı bu işlemci.

En mantıklı seçim E5450 olacaktı zaten. Cüzi miktarda OC yapsan rahat rahat takılırsın.

G41 anakartta OC performansına bakılmaz bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Gigabyte anakartlarda bir tool yardımı ile BIOS Update yapılabiliyordu yanlışım yoksa ısmailtpc'nin böyle bir videosu olması gerek.

Ben X5460'ı G41 anakartta pek stabil olmayan bir değer ile 1.47v ile 3.75GHz'de bir şekilde ayakta tutuyordum ama son zamanlarda artık sıkıntı çıkarında stok olarak kullanmaya karar verdim.

Ayrıca eğer Xeon işlemci alıyorsanız BIOS modlamanız şart sonra format ekranında neden dondu, neden ikide bir mavi ekran hatası alıyorum dersin.

Eğer kurcalamak istemiyorsan en başta E5450 tercih ederek hata yapmışsın gidip Q9400-Q9550 vs alabilirdin.
 
@393060 E5450 satın aldım, gelmesini bekliyorum.

@SIRINDOSCARF üstteki arkadaşın dediği gibi önce bir denerim, stabil olmayan bir durum olursa BIOS güncellemesini de yaparım.

@VENGEANCE ANGEL hocam stok halde kullanacağım, O.C. İhtiyacım henüz yok. LoL dışında da bilgisayarı kullanmıyorum.

Mavi ekranlar olsun işlemci kullanım oranları ısınmalar seni bezdirecektir. ya da en kötü daha açılırken daha hata verecektir. O yüzden BIOS mod kurulmasını şiddetle tavsiye ederim. AliExpress üzerinden sipariş ettiniz galiba.
 
Mavi ekranlar olsun işlemci kullanım oranları ısınmalar seni bezdirecektir. ya da en kötü daha açılırken daha hata verecektir. O yüzden BIOS mod kurulmasını şiddetle tavsiye ederim. AliExpress üzerinden sipariş ettiniz galiba.
Bu dedikleriniz sistemine göre değişiyor heralde. Ben niye sorun yaşamıyorum? @SIRINDOSCARF @Shuichi Tatsuo
 
@Shuichi Tatsuo Quad serisi alana kadar ikinci el i3-2*** işlemci belki de ufak bir ekleme ile anakart bile alınır hocam :) Malum sitede aşırı uçuk fiyatlar isteniyor.
@SIRINDOSCARF Şimdi videosunu izleyip güncelleme yapayım o zaman? Sistemi sök, tak ile uğraşmayayım.
 
Bu dedikleriniz sistemine göre değişiyor herhalde. Ben niye sorun yaşamıyorum? @SIRINDOSCARF @Shuichi Tatsuo

Bilemem ama bu oluşan genel sorunları ben yaşadım hatta modlu olmasına rağmen ardı ardına 15 tane mavi ekran yediğim zamanları, 131 derecelere çıktığını, kullanımların boşta bile %50'leri gördüğünü bilirim.

Az lanet okumadım ben o X5460'a.
 
İşlemci sıcaklıklarında ve kullanım oranlarına bak o halde eğer gerçekten sorun yapamıyorsa ya önceden birisi mod kurmuş ya da anakartın üreticisi belki de bir ihtimal destekli BIOS yapmış olabilir.
Bilgisayarcıdan aldığım 10 liralık termal macun, Foxconn marka kule tipi soğutucu. 60 dereceyi geçmiyorum, çoğu zaman 60 dereceye ulaşmıyorum bile. BIOS modlu olamaz F1 sürümü Gigabyte'ın resmi sitesinden.
 
@Ontheroonkilled Quad serisi alana kadar ikinci el i3-2*** işlemci belki de ufak bir ekleme ile anakart bile alınır hocam :) malum sitede aşırı uçuk fiyatlar isteniyor.
@Sır_ındo_scarf şimdi videosunu izleyip güncelleme yapayım o zaman? Sistemi sök, tak ile uğraşmayayım.

Güncel fiyatları bilmiyorum uzun süredir bakmadım ama benim zamanımda X5460 200 ise Q9400 160 civarına satılıyordu.
Direkt yap uğraşmaya gerek yok. Dediğim gibi bir tool yardımı ile oluyordu yanlışım yoksa bir bak İsmail PC hastanesinden Gigabyte anakart modlu BIOS diye.

1642102566642.png


1642102573532.png


O zaman aldığım sıcaklık SS'leri LoL oynarken kaya kaya oynuyordum. :D
 
Bilgisayarcıdan aldığım 10 liralık termal macun, Foxconn marka kule tipi soğutucu. 60 dereceyi geçmiyorum, çoğu zaman 60 dereceye ulaşmıyorum bile. BIOS modlu olamaz F1 sürümü Gigabyte'ın resmi sitesinden.

Belki modlu olunca gerçekten sıcaklıklar düşecektir. Çünkü OC yapılı halde E7500 ile Max sıcaklığı 72 derece (Xigmatek böyle çirkin büyük fanlı küçük profil bir soğutucu. 90W'a yakın tüketiyordur. Haliyle bence sıcaklıklarınızı kule tipi olmasa belki daha düzgün olacaktı. Ama foxcoon için BIOS mod çok sancılı ama ASUS Gigabyte gibi firmalar işi kolaylaştırdığından onların daha kolay. İstersen bir kodla BIOS'u farkı gör. Belki dediğime hak verirsin. Açıkçası ya X5470 işlemci alacağım ya da i5 11400F i satmaktan vazgeçeceğim. Ki vazgeçecekmiş gibi duruyorum. Ama anakartın değiştireceğim çünkü değmiyor şu an için H510 bu işlemciye. 3 4 ekran kartı takılan anakartlara alacağım B560 veya Z470 anlattı sonra gen 4 NVMe SSD veya gen 3 SSD sonr Windows 7 1 sn GO brr. Aslında gerçekten yapmak isterim. 250 veya 500GB SSD düşünmüyorum. Bakalım bir üniversite ara taatile girsin güzel uğraşacağım.

Düzeltme: Fanlı yerine canlı yazmışım düzelttim hemen.
 

Geri
Yukarı