LGA 775 vs. AM4

Sen daha neyle neyi kıyas ettiğinin farkında değilsin bir işlemcinin eski olması oyun oynatmayacağı anlamına gelmez sen daha bu olayı çözememişsin gelmiş burada saçmalıyorsun.

Bence benim anlattığım şeyin farkına varamayan sensin, ilk mesajımı güzelce okusan zaten uzamazdı bu kadar :)

Ezbere konuşma insanları yanlış yönlendiriyorsun.

Arkadaşa AM4 temelli bir sistem daha iyi dediğim için suçlu mu oldum şimdi :D? LGA 775 soketin AM4 karşısında neyini savunuyorsun anlamıyorum. LGA 1200'den bahsetmiyoruz yani onu söyleyeyim, LGA 775 bu.

Tamam daha fazla uzatmamalısın bence.

Arkadaşa AM4 temelli bir sistem daha iyi dediğim için suçlu mu oldum şimdi :D? LGA 775 soketin AM4 karşısında neyini savunuyorsun anlamıyorum. LGA 1200'den bahsetmiyoruz yani onu söyleyeyim, LGA 775 bu.

Tamam daha fazla uzatmamalısın bence.

Soket ayrı işlemci performansı ayrı bir konu ezbere konuşuyorsun ben diyorum dört çekirdekli işlemci oyun oynatır sen diyorsun oynatmaz neye dayanarak bunu diyorsun? Takmışsın kafaya 775 ha 775.

Soket ayrı işlemci performansı ayrı bir konu ezbere konuşuyorsun ben diyorum dört çekirdekli işlemci oyun oynatır sen diyorsun oynatmaz neye dayanarak bunu diyorsun? Takmışsın kafaya 775 ha 775.

AM4 bir tarafta LGA 775 bir tarafta, sen takmaz mısın?

Oyun oynatmaz demedim bak hala devam ediyorsun, AM4 işlemcilerin performansı daha yüksek. O yüzden oyunlarda daha çok tatmin olur diyorum. Bunu anlamak zor olmamalı. Ya çok detaylı düşünüyorsun ya da çok sığ bakıyorsun.

4 çekirdek işlemci çok sığ bir bakış açısı. Yine 9100F örneğini veriyorum, oyunları oynatır eyvallah ama "kötü bir işlemci değil" diyen Intel fanboylarının imparatorudur. Mimari, önbellek boyutu, üretim teknolojisi, izlek sayısı, TDP, termal çözüm önerisi vs. Bunlar önemsizmiş gibi davranamazsın. TDP gibi sıcaklık unsurlarında yargıda bulunabileceğin konularda evet AM4 soket işlemciler daha çok ısınıyor ancak termal çözüm noktasında gayet makul seçenekler sunup harcadığı gücün hakkını verebiliyor. Watt başına performans diyoruz buna da.

Hayır onu bunu geçtim, LGA 775 soket artık sistem geliştimesine kapalı. AM4 soket (performans açısından düzgün bir anakart ile) 5950X'e kadar gidiyor.

AM4 bir tarafta LGA 775 bir tarafta, sen takmaz mısın?

Oyun oynatmaz demedim bak hala devam ediyorsun, AM4 işlemcilerin performansı daha yüksek. O yüzden oyunlarda daha çok tatmin olur diyorum. Bunu anlamak zor olmamalı. Ya çok detaylı düşünüyorsun ya da çok sığ bakıyorsun.

4 çekirdek işlemci çok sığ bir bakış açısı. Yine 9100F örneğini veriyorum, oyunları oynatır eyvallah ama "kötü bir işlemci değil" diyen Intel fanboylarının imparatorudur. Mimari, önbellek boyutu, üretim teknolojisi, izlek sayısı, TDP, termal çözüm önerisi vs. bunlar önemsizmiş gibi davranamazsın. TDP gibi sıcaklık unsurlarında yargıda bulunabileceğin konularda evet AM4 soket işlemciler daha çok ısınıyor ancak termal çözüm noktasında gayet makul seçenekler sunup harcadığı gücün hakkını verebiliyor. Watt başına performans diyoruz buna da.

Hayır onu bunu geçtim, LGA 775 soket artık sistem geliştimesine kapalı. AM4 soket (performans açısından düzgün bir anakart ile) 5950X'e kadar gidiyor.

Yine ezbere konuşuyorsun sığ bir düşünceye sahip olan sensin. Watt başına performansı hesap ediyorsunda fiyat performansı neden hesap etmiyorsun? Oyun oynatmaz diyorsun o zaman isbat et edemiyorsan konuyu çarpıtıp yanlış yönlendirme yapıyorsun metro oynatmaz diyen ben miydim niye yan çiziyorsun?

Yine ezbere konuşuyorsun sığ bir düşünceye sahip olan sensin. Watt başına performansı hesap ediyorsun da fiyat performansı neden hesap etmiyorsun? Oyun oynatmaz diyorsun o zaman ispat et edemiyorsan konuyu çarpıtıp yanlış yönlendirme yapıyorsun metro oynatmaz diyen ben miydim niye yan çiziyorsun?

Yanlış yönlendirme yapıyorsun diyene bak sen :D

Gerçekten anlamamak için direniyor musun yoksa troll mü bu? Ona göre söyle de boşa efor sarf etmeyeyim burada.

AM4 soket olarak çok uzun ömürlü bir soket. Anakart kaliteli olduğu sürece 5950X'e kadar yolu var o soketin.

LGA775 soket artık tarihe gömüldü gibi bir şey, LGA1200 desek anlarım ama LGA775 çok eski.

Güncel bir AM4 sistem daha iyi olacaktır. Ancak anakart kötü onu söyleyeyim. B450 yonga setli alsanız daha iyi Ryzen 5000 serisini daha performanslı kullanabilirsiniz. Tabii bütçe dostu bir iskelet aradığın için bir şey diyemem.

Bak ben ilk mesajımda soket karşılaştırması yapmışım, demişim ki AM4 sistem daha iyi olur özetle. Arada bir de yonga setlerine ve Ryzen 5000'e değinmişim. Performans ve uzun ömürlülük açısından.

Tarihe gömüldüğü yok parça fiyatları ucuz dört çekirdek işlemci ile iyi bir ekran kartı ile bir sürü oyun oynatıyor bu şekilde çok iyi sistem toplayanlar var.

Sen konuyu soketin desteklediği işlemcilere ve performanslarına getirmişsin. Burada bir yanlış yok, ancak sen "oyun oynatıyor" gözüyle bakarken ben "hangi oyunda ne kadar performans" gözüyle bakmışım. Ben sana mimari derken, önbellek derken, upgrade derken sen bana çekirdek diyorsun sadece. Ben sana 9100F diyorum sen bana inatla devam ediyorsun yok oyun oynatır yok bilmem ne. Bana bilmediğim bir şey söyle, o işlemcilerin oyun oynattığını ben de biliyorum. Sen bana AM4'ler karşısında LGA 775 soket işlemcilerin her türlüsünden ne kadar performans verdiğini, uzun ömürlüğünü ve 2021 yılındaki geçerliliğini karşılaştırarak bir veri olarak sun bak bakalım kim daha önde.

F/P sadece fiyatının ucuzluğuna bakılarak karar verilen bir şey değil senin düşündüğün gibi, kendi fiyat segmentinde iyi/en iyi performansı veren ürüne biz F/P diyoruz. AM4 işlemciler evet daha pahalı, ancak performansı daha iyi. Fakat sen yükseltme konusunda eski kalmış, eski teknolojiler kullanan, eski mimarilere sahip işlemcileri destekleyen bir işlemci soketini F/P olarak görüyorsun sanırım.

Hala, yine söylüyorum, anlamamakta ısrar ediyorsun. Metro ve GTA SA konusunda performansa değinmemin sebebi sadece bir örnek vermekti aradaki farkı belli etmek için. Sen benim dediğimi anlamıyorsan benim sorunum değil.

Metro Exodus ile GTA SA arasındaki farkı biliyorsundur umarım. Yoksa bunca zamandır sana boşa laf anlatmışım demektir.

Son düzenleme:
Şu anki sistemimi bırakıyorum:
İşlemci: Ryzen 5 3600.
İşlemci soğutucu: ASUS ROG STRIX lc120.
Anakart: ASUS ROG STRIX B350-F Gaming.
Bellek: HyperX Predator 3000MHz 16x2 32 GB.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GTX1080.
SSD: James Donkey JD512 M.2 512 GB.
HDD: 1TB Seagate 7200RPM.
Güç kaynağı: High Power 85+ Bronze 750W.

Düşündüğüm şey şu: Paylaştığım bağlantıdaki anakart ve işlemciyi alacağım. Bellek olarak yukarıdaki sistemdeki 1(bir) adet belleği sökeceğim sisteme takacağım. M.2 SSD'yi de sökeceğim aynı şekilde sisteme takacağım. Güç kaynağını arkadaşımdan alacağım ve bu şekilde çok az bir maliyetle ikinci sistemi kurmuş olacağım. Şu an mining yapan sistemin hard diskine Hive OS kuracağım. Ekran kartı ile Ethereum, işlemci ile raptoreum madenciliği yapacağım. Bütün detayları açıkladım. Yorum yapan değerli forum sakinleri mesajımı okuduktan sonra tekrar yorum yaparsanız sevinirim.

@Sir Benjamin dediklerine katılıyorum. Burada ince bir detay var, herkes yardım etmeye çalışıyor sinirlenmenize gerek yok. Burada uzun ömürlü bir sistem toplamam tabii ki daha iyi olur şu an için kötü bir sistem gibi duruyor sonrasında yen işlemci vs. zaten alacağım. Alıntıladığım mesajdaki gibi eksik parçaları tamamlayacağım. Daha iyi bir işlemci ve anakart buldum paylaşıyorum. Yapıcı yorumlarınızı bekliyorum.

A8 9600 + A320M-H

@Ali Özoğul.

B450M S2H Ddr4 Anakart - Anakart ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 971304926

+

Az daha bütçe çıkarırsanız, bunun daha iyi olacağını düşünüyorum. B450 yonga setinin avantajını uzun vadede göreceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı